Kézilabda: magyar győzelem a női junior BL-ben

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.12. 22:44
Címkék
Újabb magabiztos győzelmével megnyerte a budapesti junior Final Fourt a női U20-as kézilabda-válogatott. Golovin Vlagyimir együttese 34–28-ra verte az oroszok korosztályos együttesét, így 2017 után újra aranyérmesként zárt a különleges tornán.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huSzombaton folytatódott a hét végi kézilabdaünnep. Következett a főattrakció, a felnőtt női Bajnokok Ligája négyes döntője a Győri Audi ETO főszereplésével. Délután meg is tette a magáét a hazai sztárcsapat, a győriek magabiztosan, 26–20-ra verték a CSM Bukarest együttesét, majd a Vardar Szkopje is fináléba jutott.Bruckner Vince – utanpotlassport.huSzombaton folytatódott a hét végi kézilabdaünnep. Következett a főattrakció, a felnőtt női Bajnokok Ligája négyes döntője a Győri Audi ETO főszereplésével. Délután meg is tette a magáét a hazai sztárcsapat, a győriek magabiztosan, 26–20-ra verték a CSM Bukarest együttesét, majd a Vardar Szkopje is fináléba jutott.

Háfra Noémi ismét parádézott, a juniorválogatott pedig győzött a junior BL Final Four döntőjében Forrás: MKSZ
Háfra Noémi ismét parádézott, a juniorválogatott pedig győzött a junior BL Final Four döntőjében Forrás: MKSZ

Háfra Noémi ismét parádézott, a juniorválogatott pedig győzött a junior BL Final Four döntőjében  •  Forrás: MKSZ

Ezzel azonban nem fejeződött be a program, hiszen érkeztek a fiatalok, következett a junior Final Four döntője. A junior-világbajnokságra készülő magyar és orosz válogatottal. A pénteki elődöntőből mindkét csapat meggyőző játékkal jutott tovább, a mieink a szlovénokat, az oroszok a montenegróiakat győzték le.

Sok néző maradt az este fél 9-kor kezdődött találkozóra, a mieink pedig parádés rajttal hálálták meg kitartásukat. Öt perc után már 5–1-re is vezetett Golovin Vlagyimir együttese, ekkor leginkább Háfra Noémi parádézott, és persze Suba Sára is remekelt a kapuban. A huszadik percben pedig rá is számolhatott a meglepően sok szurkoló az oroszokra, miután tízzel, 13–3-ra vezettet a csapat.

Az első félidő hajrája viszont az oroszoké volt, így 18–11-re feljöttek a vendégek, de a magyar előny így sem volt veszélyben, nyugodtan vonulhatott pihenőre a társaság.

A folytatásban is remekeltek a mieink, s még jobban elhúztak az oroszoktól, a 40. percben pedig már újra tíz gól volt közte. A hajrában pedig sokat forgatta már a csapatát Golovin, de az oroszok így sem tudtak érdemben közelebb jönni. A magyar csapat „BL-sikeréhez” egy percig sem férhetett kétség.

A juniorválogatott így magabiztosan, 34–28-ra nyert, a kézilabdaünnep pedig folytatódott. Különösen, hogy még a Győr BL-döntője csak vasárnap következik.

NŐI JUNIOR FINAL FOUR, DÖNTŐ
Magyarország U20–Oroszország U20 34–28 (18–11)

A bronzmérkőzésen: Szlovénia–Montenegró 28–15

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik