Kézilabda: Klujber Katrin az FTC-ben folytatja

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.11. 14:15
Címkék
Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

B. V./UP-infoEddig sem volt híján fiatal magyar tehetségeknek az FTC NB I-ben és Bajnokok Ligájában szereplő felnőtt női kézilabdacsapata, de hétfőn újabb ígéret érkezett a Népligetbe, a 19 éves Klujber Katrin írt alá Elek Gábor együtteséhez.B. V./UP-infoEddig sem volt híján fiatal magyar tehetségeknek az FTC NB I-ben és Bajnokok Ligájában szereplő felnőtt női kézilabdacsapata, de hétfőn újabb ígéret érkezett a Népligetbe, a 19 éves Klujber Katrin írt alá Elek Gábor együtteséhez.

 

Klujber Katrin az FTC-ben folytatja Forrás: MKSZ
Klujber Katrin az FTC-ben folytatja Forrás: MKSZ

Klujber Katrin az FTC-ben folytatja • Forrás: MKSZ

 

A zöld-fehérek néhány héttel ezelőtt jelezték, hogy a folyamatos sérülések, létszámhiány miatt várhatók téli igazolások, ebbe a sorba illeszkedik a junior-világbajnok jobbátlövő szerződtetése, aki tizenegy év után intett búcsút nevelőegyesületének, a dunaújvárosi klubnak.

„Nehéz elköszönni, hiszen nagyon sok időt töltöttem a DKKA-nál, ott nőttem fel, a családom is ott él, de a helyén tudom kezelni, és talán jobban is élem meg a szituációt, mint azt korábban vártam – nyilatkozta a fradi.hu-nak Klujber. – Az első, Dunaújváros elleni meccsünk azért biztosan furcsa lesz, remélem, nem passzolok majd piros mezes játékosokhoz…”

A fővárosi klubnál sem lesz számára ismeretlen a közeg, hiszen több korosztályos válogatottbeli csapattársával játszhat együtt. Ugyanis az FTC-ben meghatározó játékosnak számít Háfra Noémi, Faluvégi Dorottya és Márton Gréta is.

„Beszéltem velük, kikértem a véleményüket, szerencsére támogattak, azt mondták, jó döntést hozok, ha átigazolok. Megígérték, hogy mindenben a segítségemre lesznek.”

Klujber a Dunaújvárosban is rendre NB I-es meccseket játszott, a Ferencváros mégis komoly szintlépés lesz számára.

„Biztosan kell hozzá egy kis idő, hogy megszokjam a ritmust, de van pár hetem beleerősödni, mielőtt folytatódna a bajnokság. Bízom benne, hogy hamar befogad a csapat és sikerül helytállnom, aztán jöhet a Bajnokok Ligája. Nagy álmom válhat valóra, ha pályára lépnék a BL-ben, remélem, sikerül segítenem a csapatnak.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik