HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.14 10:48 Frissítve: 2019.01.14 11:11

Kézilabda: kihidették, kik voltak 2018 legjobb fiataljai

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

B. V. – utanpotlassport.huKétezer-tizennyolc szinte kizárólag jó emlékeket hagyott a korosztályos kézilabdasportban. A leány utánpótlás-válogatottak taroltak a nyári eseményeken: a juniorok megnyerték a debreceni világbajnokságot, a serdülők a nyílt Eb-n győztek Göteborgban, az ifjúságiak pedig másodikok lettek a lengyelországi vb-n. Eközben a fiúegyüttesek is helyt álltak, a kontinensviadalon mindkét gárda kiharcolta az egyenes ági világbajnoki kvalifikációt.

 

Háfra Noémit 2018-ban is a legjobb juniorkorú kézilabdázónak választották  Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

Háfra Noémit 2018-ban is a legjobb juniorkorú kézilabdázónak választották  •  Forrás: AFP/Jean-Christophe Verhaegen

 

Így természetesen valamennyi korosztályban nagy volt a versengés az év legjobbja posztért, de a hazai sportági szövetségben meghozták a döntést. A női juniorválogatott balátlövője, Háfra Noémi mevédte címét, hiszen 2017 után is ő kapta meg az elismerést. A hazai rendezésű U20-as vb-n vezére volt az aranyérmes csapatnak, a felnőttválogatottban többször is emlékezetes produkcióval rukkolt ki a felnőtt Európa-bajnokságon, az FTC-vel pedig a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is remekelt.

A férfimezőnyben Máthé Dominik emelkedett ki a leginkább a juniorkorosztályban: a Balatonfüredi KSE 19 éves jobbátlövője a második helyen végzett a júliusi szlovéniai Eb góllövőlistáján, s az őszi szezon során a Balatonfüredben is meghatározó játékossá vált. Ezek után az sem meglepő, hogy bekerült a felnőttválogatott világbajnoki keretébe, és jelenleg is bevetésre vár a német-dán közös rendezésű tornán.

A legtöbb kézilabdázó az egész pályafutása alatt nem jut el világbajnoki döntőbe, Kácsor Grétának, a Váci NKSE 18 éves átlövőjének ez bő egy hónapon belül kétszer is sikerült. Előbb a debreceni junior vb-n győztes csapatban játszott kiválóan, majd augusztusban a negyeddöntőtől kezdve a lengyelországi ifjúsági világbajnokságon erősítette a később ezüstérmes nemzeti együttest. Emellett pedig egyre nagyobb szerep hárul rá az NB I-es Vácban, Háfrához hasonlóan ő is címet védett az év ifjúsági kézilabdázójaként.

A fiúk között az U19-es válogatott kapusa, Győri Kristóf lett a befutó. A balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia játékosa fontos szereplője volt a horvátországi Eb-n a tizedik helyen záró alakulatnak, a Balaton-partiakkal májusban ifjúsági bajnoki címet ünnepelhetett, az őszi szezonban meg az NB I-es Mezőkövesd vette kölcsön, így az elmúlt hónapokban már a felnőttélvonalban is lehetőséget kapott.

A serdülőmezőnyben a Győri Audi ETO serdülő Eb-aranyérmes játékosa, Farkas Johanna, illetve az FTC már a felnőtt NB I-ben is bemutatkozott irányítója Lukács Péter nyert. Hirdettek győzteseket a strandkézilabdázók között is. A Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát is megjárt két ifjúsági válogatott csapatkapitány, Simon Kristóf és Benzsay Rebeka kapta meg az elismerést, utóbbi júniusban korosztályos Eb-címet is ünnepelhetett a válogatottal.

2018 LEGJOBB UTÁNPÓTLÁSKORÚ KÉZILABDÁZÓI:
Juniorok

Férfiak:
Máthé Dominik (Balatonfüredi KSE)
Nők: Háfra Noémi (FTC)
Ifjúságiak
Fiúk: Győri Kristóf (Mezőkövesdi KC)
Leányok: Kácsor Gréta (Váci NKSE)
Serdülők
Fiúk: Lukács Péter (FTC)
Leányok: Farkas Johanna (Győri Audi ETO)
Strandkézilabda
Fiúk: Simon Kristóf (PLER-Budapest)
Leányok: Benzsay Rebeka (Szentendrei NKE)

 További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.