Kézilabda: Kecskés Dánielen múlik, mennyi lehetőséget kap Szegeden

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.08. 14:00
Címkék
„Sokat nem kellett gondolkozni, amikor érkezett a megkeresés” – mondta a junior-válogatott Kecskés Dániel, miután a MOL-Pick Szegedbe szerződött. A klub akadémiájának új igazgatóját, Kárpáti Krisztiánt pedig az igazolás mellett a fiatalok lehetőségeiről kérdeztük.

Kedden jelentette be a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, hogy szerződtette a juniorválogatott 18 éves jobbszélsőjét, Kecskés Dánielt. A balatonboglári NEKÁ-ról érkező játékost a tavalyi, észak-macedóniai U19-es világbajnokságon a torna All Star-csapatába választották, majd a felnőttválogatott tavaszi összetartására is meghívót kapott.MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, hogy szerződtette a juniorválogatott 18 éves jobbszélsőjét, Kecskés Dánielt. A balatonboglári NEKÁ-ról érkező játékost a tavalyi, észak-macedóniai U19-es világbajnokságon a torna All Star-csapatába választották, majd a felnőttválogatott tavaszi összetartására is meghívót kapott.

Kecskés Dánielnek gyerekkori álma vált valóra a Szegedbe igazolással Fotó: Tompos Gábor
Kecskés Dánielnek gyerekkori álma vált valóra a Szegedbe igazolással Fotó: Tompos Gábor

Kecskés Dánielnek gyerekkori álma vált valóra a Szegedbe igazolással  •  Fotó: Tompos Gábor

„Sokat nem kellett gondolkozni, amikor érkezett a megkeresés – szögezte le mindjárt az első kérdésünk után Kecskés Dániel. – Kárpáti Krisztián hívott fel először, utána pedig Marko Krivokapiccsal is beszéltem. Nagyon vonzó volt a lehetőség, ráadásul az egész családom hatalmas Szeged-drukker. Mindenki nagyon örült a hírnek.”

Afiatal játékosnak gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy a Bajnokok Ligája négyes döntőjére hajtó csapatba igazolt. Kérdés azonban, hogy mennyi játékidőt kaphat a világklasszisok mellett.

„Minden rajtam múlik. Azt mondták, ha rendesen dolgozom, megkapom a lehetőséget. Hatalmas esély számomra, hogy két világsztár, Radivojevics és Sostaric mellett fejlődhetek, eszemés iszom majd a szavaikat, rengeteget akarok tanulni tőlük. Biztosan elképesztő élmény lesz, amikor először kifuthatok a szegedi közönség előtt a pályára, már várom azt a pillanatot.”

Ahogyan a játékos is mondta, az átigazolásban kulcsszerepet játszott a szegedi akadémia leendő (hivatalosan július 1-től) igazgatója, Kárpáti Krisztián is, aki a korosztályos válogatottban már dolgozott együtt Kecskéssel.

Kárpáti Krisztián a korosztályos válogatottból jól ismeri a Szeged új szerzeményét Forrás: MKSZ
Kárpáti Krisztián a korosztályos válogatottból jól ismeri a Szeged új szerzeményét Forrás: MKSZ

Kárpáti Krisztián a korosztályos válogatottból jól ismeri a Szeged új szerzeményét  •  Forrás: MKSZ

„A tavalyi világbajnokságon bizonyított, sőt felül is múlta a várakozásainkat – mondta az új igazolásról Kárpáti. – Technikailag képzett játékos, nagyon színes a lövőrepertoárja, olyan dolgokat tud, amiket nem lehet tanítani. Emellett kellően bátor is, képes a váratlan megoldásokra.”

Az perszevitán felül áll, hogy így sem lesz könnyű bekerülni Kecskésnek a csapatba, mint ahogyan a többi szegedi fiatalnak sem. De vannak erre a helyzetre megoldási javaslatai az új akadémiai igazgatónak.

„Az utánpótlásból hatalmas ugródeszka a BL-szint, a BL topszint. Alternatív megoldást jelenthet, hogy az U21-es csapat jövőre már az NB I/B-ben szerepel, tárgyalunk együttműködési megállapodásokról NB I-es klubokkal és külföldi csapatokkal, valamint szóba kerülhet egy fiókcsapat létrehozása a Szegedi Tudományegyetemmel kooperálva. Ez a három pillér lehet a biztosíték a fiatalok fejlődésére. Az első csapat vezetőedzője, Juan Carlos Pastor is nagyon segítőkész, nyitott, de arra helyesen figyelmeztetett, hogy várhatóan nagyon kevés srác tudja megugrani az utánpótlásból kikerülve a nagyok szintjét.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik