Kézilabda: Kácsor Gréta újra a bő keretben, már várja a bemutatkozást

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.23. 15:32
Címkék
A márciusi, később elmaradt győri olimpiai selejtezőtorna után újra bekerült a felnőttválogatott bő keretébe a 20 éves Kácsor Gréta, aki a jelenleg teljesen kiszámíthatatlan, és az ezért borzasztó nehéz bajnoki évadról is nyilatkozott.

A papírformának megfelelően két utánpótláskorú játékos került be a felnőtt női kézilabda-válogatott bő keretébe: a tavalyi világbajnokságon is csapattag Vámos Petra (20) mellett a félig újonc Kácsor Grétának (20) szavazott bizalmat a 35 fős bő keretben Danyi Gábor, Elek Gábor szövetségi kapitány kettős.Kácsor Grétának (20) szavazott bizalmat a 35 fős bő keretben Danyi Gábor, Elek Gábor szövetségi kapitány kettős.

A Vác balátlövője ugyanis csapattag volt már a márciusi olimpiai selejtezőtornán is, ám mivel a koronavírus-járvány miatt az eseményt elhalasztották, a debütálása is tolódott.

Kácsor Gréta akár a decemberi Eb-n is bemutatkozhat a felnőttválogatottban Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu
Kácsor Gréta akár a decemberi Eb-n is bemutatkozhat a felnőttválogatottban Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

Kácsor Gréta akár a decemberi Eb-n is bemutatkozhat a felnőttválogatottban  •  Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

„Örülök neki természetesen, hogy a szövetségi kapitányok számítanak rám, remélem, tudok segíteni majd a csapatnak – kezdte honlapunknak Kácsor, majd a lehetséges bemutatkozására is kitért. – Úgy vagyok vele, hogy ami késik nem múlik, persze jó lenne már minél hamarabb pályára lépni a felnőttválogatott színeiben. Nem tudunk úgy együtt készülni, mint ahogyan kéne, de ez a helyzet a többi csapattal kapcsolatban is. Szerintem, ha minden összeáll, és egy csapatként tudunk dolgozni, akkor szép eredményre lehetünk képesek.”

Mindemellett a junior világ- és Európa-bajnok játékost is megviseli a mostani koronavírus által sújtott bajnoki évad.

„Borzasztóan nehéz így. Szinte minden nap úgy kelünk fel, hogy a tervektől eltérően alakulnak a dolgok, legyen szó akár edzésről, akár meccsről. Most például az is előfordulhat, hogy a siófokiak fertőzése miatt mi is karanténba kerülünk. Ha ez megtörténik, akkor legalább másfél hetet ki kell hagynunk, ami azt jelenti, hogy elveszik a korábbi alapozás, és szinte minden kezdhetünk elölről. És mentálisan is nagyon nehéz, mert nem tudjuk, mire készülünk. Volt olyan, hogy egy héten belül háromszor változott a helyzet: három különböző ellenfélre készültünk fel, és egyik meccset sem játszottuk le. Csak remélni tudjuk, hogy javulni fog a helyzet.”

Kácsor az eddig a mostani évadban nyolc mérkőzésen 37-szer talált a kapuba, ezzel a váciak legeredményesebb játékosa és az NB I góllövőlistájának harmadik helyezettje.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik