utanpotlassport.hu 2019.01.09 19:07 Frissítve: 2019.01.09 19:50

Kézilabda: jól kezdte az évet a férfi juniorválogatott

Végig vezetve, magabiztos játékkal múlta felül az élvonalbeli kézilabda-bajnokság élcsoportjához tartozó Csurgói KK csapatát a férfi juniorválogatott. Gyurka János együttese a félidei hétgólos előny után 35–31-re múlta felül a Somogy megyei riválist.

B. V. – utanpotlassport.huErős riválissal, a férfi NB I ötödik helyén álló Csurgói KK gárdájával találkozott az esztendő első mérkőzésén a junior kézilabda-válogatott. Gyurka János világbajnokságra készülő csapata – a felnőtt-világbajnokságra készülő Máthé Dominik és Szita Zoltán távollétében – az elmúlt napokban Balatonbogláron edzőtáborozott, a közösen töltött időszakot pedig újabb élvonalbeli megméretéssel koronázta meg, miután a múlt év végén legyőzte a kiesés elől menekülő Mezőkövesdet.

Schäffer Zsolt az egyik vezére volt a juniorválogatottnak a Csurgó elleni felkészülési mérkőzésen Forrás: MKSZ

Schäffer Zsolt az egyik vezére volt a juniorválogatottnak a Csurgó elleni felkészülési mérkőzésen  •  Forrás: MKSZ

Jól kezdték a fiatalok ezt a találkozót is, a beállós ifj. Rosta Miklós találatával indult meg a gólgyártás, amely egyfajta lavinát indított el. A válogatott ugyanis már az első harminc percben huszonhárom gólig jutott, ennek megfelelően magabiztos, hétgólos előnyre tett szert a szünetre. Több kiemelkedő teljesítmény is akadt a mezőnyben, sőt még a kapus Győri Kristóf is betalált (23–16).

A folytatásban sem forgott különösebb veszélyben a megszerzett előny. Igaz, többször három gólra is feljött a vendégcsapat, de erre rendre volt válaszuk Schäffer Zsoltéknak, így bár a második félidőt elvesztette, a mérkőzést magabiztosan megnyerte a juniorgárda, s ezzel folytatta remek sorozatát az NB I-es együttesekkel szemben.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BALATONBOGLÁR
Férfi juniorválogatott–Csurgói KK 35–31 (23–16)
Férfi juniorválogatott: Deményi, Győri 1 (kapusok), Bálint 2, Csomor, Éles B. 4, Gábor 4, Kecskeméti 5, Kerkovits 3, Papp B. 1, Rosta 6, Rozner 2, Schäffer 5, Spekhardt 1, Ubornyák 1, Vajda, Varga M. Szövetségi edző: Gyurka János

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.