HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.09 19:07 Frissítve: 2019.01.09 19:50

Kézilabda: jól kezdte az évet a férfi juniorválogatott

Végig vezetve, magabiztos játékkal múlta felül az élvonalbeli kézilabda-bajnokság élcsoportjához tartozó Csurgói KK csapatát a férfi juniorválogatott. Gyurka János együttese a félidei hétgólos előny után 35–31-re múlta felül a Somogy megyei riválist.

B. V. – utanpotlassport.huErős riválissal, a férfi NB I ötödik helyén álló Csurgói KK gárdájával találkozott az esztendő első mérkőzésén a junior kézilabda-válogatott. Gyurka János világbajnokságra készülő csapata – a felnőtt-világbajnokságra készülő Máthé Dominik és Szita Zoltán távollétében – az elmúlt napokban Balatonbogláron edzőtáborozott, a közösen töltött időszakot pedig újabb élvonalbeli megméretéssel koronázta meg, miután a múlt év végén legyőzte a kiesés elől menekülő Mezőkövesdet.

Schäffer Zsolt az egyik vezére volt a juniorválogatottnak a Csurgó elleni felkészülési mérkőzésen Forrás: MKSZ

Schäffer Zsolt az egyik vezére volt a juniorválogatottnak a Csurgó elleni felkészülési mérkőzésen  •  Forrás: MKSZ

Jól kezdték a fiatalok ezt a találkozót is, a beállós ifj. Rosta Miklós találatával indult meg a gólgyártás, amely egyfajta lavinát indított el. A válogatott ugyanis már az első harminc percben huszonhárom gólig jutott, ennek megfelelően magabiztos, hétgólos előnyre tett szert a szünetre. Több kiemelkedő teljesítmény is akadt a mezőnyben, sőt még a kapus Győri Kristóf is betalált (23–16).

A folytatásban sem forgott különösebb veszélyben a megszerzett előny. Igaz, többször három gólra is feljött a vendégcsapat, de erre rendre volt válaszuk Schäffer Zsoltéknak, így bár a második félidőt elvesztette, a mérkőzést magabiztosan megnyerte a juniorgárda, s ezzel folytatta remek sorozatát az NB I-es együttesekkel szemben.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BALATONBOGLÁR
Férfi juniorválogatott–Csurgói KK 35–31 (23–16)
Férfi juniorválogatott: Deményi, Győri 1 (kapusok), Bálint 2, Csomor, Éles B. 4, Gábor 4, Kecskeméti 5, Kerkovits 3, Papp B. 1, Rosta 6, Rozner 2, Schäffer 5, Spekhardt 1, Ubornyák 1, Vajda, Varga M. Szövetségi edző: Gyurka János

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.24 13:22:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Döntőbe jutott a junior Australian Open-en a Nagy Adrienn, Kawaguchi Natsumi leánypáros. A magyar-japán kettős 59 perc alatt, három szettben győzte le francia-máltai ellenfelét, s ezzel mindketten eddigi karrierjük egyik legszebb pillanata előtt állnak. A fináléban egy amerikai duó ellen lépnek pályára.

2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.