Kézilabda: Imre Vilmos bizakodó az U20-as válogatottal kapcsolatban

Vágólapra másolva!
2018.07.09. 11:42
Címkék
Értékes tapasztalatokkal lett gazdagabb Imre Vilmos, a szlovéniai Európa-bajnokságra készülő U20-as férfi kézilabda-válogatott szövetségi edzője a dabasi Négy nemzet tornáját követően.

G.G. –utanpotlassport.hu A csapat Szlovákia 31-23-s legyőzésével kezdett, majd 34-25-re kikapott a horvátoktól, végül 29-20-ra diadalmaskodott az osztrákok felett.G.G. –utanpotlassport.hu A csapat Szlovákia 31-23-s legyőzésével kezdett, majd 34-25-re kikapott a horvátoktól, végül 29-20-ra diadalmaskodott az osztrákok felett.

A második helyen zárt a férfi juniorválogatott a Négy Nemzet-tornán Forrás: MKSZ
A második helyen zárt a férfi juniorválogatott a Négy Nemzet-tornán Forrás: MKSZ

A második helyen zárt a férfi juniorválogatott a Négy nemzet tornáján  •  Forrás: MKSZ

„A szlovákok elleni mérkőzésen annak örültem, hogy főként az első félidőben jól működött a védekezésünk és kapusteljesítményben is jobbak voltunk, mint korábban a horvátok elleni két felkészülési találkozón. A támadásainkkaltöbbnyire elégedett voltam, mindenkinek lehetőséget adtam. Összességében jónak éreztem a csapat teljesítményét. Bár maradt némi tartalék a srácokban, ezt a nagy terhelésnek tudom be" értékelte a torna nyitómérkőzését Imre Vilmos.

Megjegyezte, a horvátok elleni nagy különbségű vereségből is tanulni kell: „A horvátok kiemelkedtek ebből a mezőnyből, az ő játékosaik felnőtt szinten is sokkal több időt töltenek a pályán. Amikor a kezdősoruk volt fenn, dinamikai fölényben voltak. Nagyon sok ki nem kényszerített hibánk volt, azaz ziccereket rontottunk és technikai bakikat vétettünk, a horvátok pedig ezeket kegyetlenül megbüntették" mondta a szakember, akinek nem sokkal a vége előtt időt is kellett kérnie annak érdekében, hogy feltüzelje a kissé hitehagyott társaságot. Hozzátette, nem szabad, hogy egy vereség megtörje az együttest. A kontinensviadalon sem lehet „nyalogatni a sebeket", mint ahogyan egy győzelemnek is maximum „tizenkét óráig lehet örülni", hiszen már jön is a következő megmérettetés.

A Négy nemzet tornáját az osztrákok 29-20-as legyőzésével zárta a gárda úgy, hogy a félidőben még 10-10-et mutatott az eredményjelző.

„Az elején még a horvát meccs hatása látszódott a csapat teljesítményén, dekoncentráltak voltunk, pontatlanul vittük a lerohanásokat, és ebből jöttek a technikai hibák. A második félidőre feszesebbé vált a védekezésünk, érkeztek a megállító faultok, ez pedig kiegészültDeményi Xavér kiváló teljesítményével a kapuban, és rögtön működtek is lerohanások" mondta Imre Vilmos.

A tréner kifejtette: a torna megmutatta, kezd kialakulni az együttes kezdősora, és már látszik, hogy egy-egy ember pihentetését, kiválását miképpen tudják a legjobban pótolni. Hozzátette, bízik benne, hogy azok a hibák, amelyeket a nagy terhelés számlájára írt, az Eb-re eltűnnek majd. A válogatott napi két edzéssel folytatja a felkészülést, csütörtöktől újabb tornán vesz részt. Szerbia, Oroszország és Lengyelország lesz az ellenfél.

Az Európa-bajnokságot július 19. és 29. között rendezik Szlovéniában. A magyar junior válogatott ellenfelei a korosztályos világ- és Európa-bajnok Franciaország, az ifjúsági Eb-5., vb-bronzérmes Dánia és az Eb-10. és vb-7. Portugália lesznek. A csoport első két helyezettje jut a középdöntőbe, a 3-4. helyezettek a 9-16. helyért folytathatják.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik