HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.25 15:08 Frissítve: 2018.05.25 15:13

Kézilabda: ifjúsági és serdülő leány döntők

Az ifjúsági és serdülő leány kézilabda-bajnokságban is a hétvégén dől el az aranyérem sorsa. A két korosztály „közös” négyes döntőjét a szigetszentmiklósi sportcsarnokban tartják; a kétnapos viadalon a NEKA, a Győr és az FTC csapatai mellett az ifik között a Debrecen, a serdülők között pedig az MTK képviselteti magát.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huHosszú szezonon vannak túl az utánpótlásligákban is a kézilabdázók, főként ha azt nézzük, hogy a legtöbb játékosnak több fronton is helyt kellett állnia a mostani évadban. A lányok most érnek a klubidény végéhez, szombaton és vasárnap tartják az ifjúsági és serdülőbajnokság négyes döntőjét.

Horváth Laura sokat tehet a NEKA sikeréért a szigetszentmiklósi négyes döntőben Forrás: NEKA

Horváth Laura sokat tehet a NEKA sikeréért a szigetszentmiklósi négyes döntőben  •  Forrás: NEKA

Az U19-esek, vagyis az ifik mezőnyében egyértelműen a négy kiemelkedő együttes jutott a Final Fourba, ami azért sem meglepő, mert ezen klubok játékosai alkotják a korosztályos válogatott gerincét. Nyugatról a NEKA és a Győr, keletről pedig az FTC és a Debrecen magaslott ki a többi csapat közül.

A várakozásokról, esélyekről a balatonbogláriak trénerével, Bohus Beával beszélgettünk. A korábbi válogatott és BL-győztes kézilabdázó elmondta, a fáradtság mellett más tényező is bonyolítja a felkészülésüket.

„Két mérkőzés van hátra a szezonból, amely annak ellenére, hogy az NB I/B-ben is várakozáson felül szerepeltünk, nem volt könnyű év. Tizenkét érettségizőnk van, és természetesen az elmúlt hetekben az iskola élvezett előnyt a játékosoknál. Így az utóbbi időben kicsit megoszlott a lányok figyelme, de most, a döntő hetére kanyarodva már érzem rajtuk, hogy nagyon egységesek és motiváltak. Az évad végén a legtöbben kiöregednek az akadémiáról, de még egyszer utoljára oda akarják tenni magukat a NEKÁ-ért.”

Bohus nemcsak a NEKA szakvezetőjeként, hanem az ifjúsági válogatott szövetségi edzőjeként is figyeli majd a döntőt.

„Biztos vagyok benne, hogy jó utolsó erőpróba lesz ez a két nap. Kiemelkedőn ígéretes a kétezres korosztály. A lányok tisztességesen dolgoznak egész évben, a klubokban is remek munka folyik. Most még utoljára mindenki összeszedi magát, aztán júliusban nekiesünk a közvetlen világbajnoki felkészülésnek.”

A szombati első elődöntőben a győriek a Debrecennel találkoznak, 17 órától pedig NEKA–FTC rangadó lesz.

LEÁNY IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (SZIGETSZENTMIKLÓS)
Május 26., szombat:
Elődöntő:
15: DVSC-TVP–Győri Audi ETO KC
17: NEKA–FTC
Május 27., vasárnap:
12: bronzmérkőzés
16: döntő

A serdülők között hasonló a finálé mezőnye, mint a nagyobbaknál. A Nyugati csoportból toronymagasan jutott tovább a Győr és a NEKA, míg keleten az FTC mellett az alapszakaszt az élen záró MTK Budapest csapata került a négyes döntőbe.

Az esélyek a fiatalabb korosztályban szinte megjósolhatatlanok. Ami biztos, hogy szombaton Szigetszentmikóson a NEKA alakulata az MTK-val, az FTC pedig a Győrrel találkozik.

LEÁNY SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (SZIGETSZENTMIKLÓS)
Május 26., szombat:
Elődöntő:
11: NEKA–MTK Budapest
13: FTC–Győri Audi ETO KC
Május 27., vasárnap:
10: bronzmérkőzés
14: döntő

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

HIRDETÉS
HIRDETÉS