HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.25 15:08 Frissítve: 2018.05.25 15:13

Kézilabda: ifjúsági és serdülő leány döntők

Az ifjúsági és serdülő leány kézilabda-bajnokságban is a hétvégén dől el az aranyérem sorsa. A két korosztály „közös” négyes döntőjét a szigetszentmiklósi sportcsarnokban tartják; a kétnapos viadalon a NEKA, a Győr és az FTC csapatai mellett az ifik között a Debrecen, a serdülők között pedig az MTK képviselteti magát.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huHosszú szezonon vannak túl az utánpótlásligákban is a kézilabdázók, főként ha azt nézzük, hogy a legtöbb játékosnak több fronton is helyt kellett állnia a mostani évadban. A lányok most érnek a klubidény végéhez, szombaton és vasárnap tartják az ifjúsági és serdülőbajnokság négyes döntőjét.

Horváth Laura sokat tehet a NEKA sikeréért a szigetszentmiklósi négyes döntőben Forrás: NEKA

Horváth Laura sokat tehet a NEKA sikeréért a szigetszentmiklósi négyes döntőben  •  Forrás: NEKA

Az U19-esek, vagyis az ifik mezőnyében egyértelműen a négy kiemelkedő együttes jutott a Final Fourba, ami azért sem meglepő, mert ezen klubok játékosai alkotják a korosztályos válogatott gerincét. Nyugatról a NEKA és a Győr, keletről pedig az FTC és a Debrecen magaslott ki a többi csapat közül.

A várakozásokról, esélyekről a balatonbogláriak trénerével, Bohus Beával beszélgettünk. A korábbi válogatott és BL-győztes kézilabdázó elmondta, a fáradtság mellett más tényező is bonyolítja a felkészülésüket.

„Két mérkőzés van hátra a szezonból, amely annak ellenére, hogy az NB I/B-ben is várakozáson felül szerepeltünk, nem volt könnyű év. Tizenkét érettségizőnk van, és természetesen az elmúlt hetekben az iskola élvezett előnyt a játékosoknál. Így az utóbbi időben kicsit megoszlott a lányok figyelme, de most, a döntő hetére kanyarodva már érzem rajtuk, hogy nagyon egységesek és motiváltak. Az évad végén a legtöbben kiöregednek az akadémiáról, de még egyszer utoljára oda akarják tenni magukat a NEKÁ-ért.”

Bohus nemcsak a NEKA szakvezetőjeként, hanem az ifjúsági válogatott szövetségi edzőjeként is figyeli majd a döntőt.

„Biztos vagyok benne, hogy jó utolsó erőpróba lesz ez a két nap. Kiemelkedőn ígéretes a kétezres korosztály. A lányok tisztességesen dolgoznak egész évben, a klubokban is remek munka folyik. Most még utoljára mindenki összeszedi magát, aztán júliusban nekiesünk a közvetlen világbajnoki felkészülésnek.”

A szombati első elődöntőben a győriek a Debrecennel találkoznak, 17 órától pedig NEKA–FTC rangadó lesz.

LEÁNY IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (SZIGETSZENTMIKLÓS)
Május 26., szombat:
Elődöntő:
15: DVSC-TVP–Győri Audi ETO KC
17: NEKA–FTC
Május 27., vasárnap:
12: bronzmérkőzés
16: döntő

A serdülők között hasonló a finálé mezőnye, mint a nagyobbaknál. A Nyugati csoportból toronymagasan jutott tovább a Győr és a NEKA, míg keleten az FTC mellett az alapszakaszt az élen záró MTK Budapest csapata került a négyes döntőbe.

Az esélyek a fiatalabb korosztályban szinte megjósolhatatlanok. Ami biztos, hogy szombaton Szigetszentmikóson a NEKA alakulata az MTK-val, az FTC pedig a Győrrel találkozik.

LEÁNY SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (SZIGETSZENTMIKLÓS)
Május 26., szombat:
Elődöntő:
11: NEKA–MTK Budapest
13: FTC–Győri Audi ETO KC
Május 27., vasárnap:
10: bronzmérkőzés
14: döntő

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

2018.07.31 21:57:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szőke Alex a 87 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, míg Váncza István a 63 kilósok dobogójának a harmadik fokára állt fel a Rómában zajló junior birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeinek második versenynapján. A 72 kilogrammos Lévai Tamás pedig bronzéremért lép szőnyegre szerdán.

2018.07.24 17:56:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az elmúlt szezon bronzérmes együttesében, Érden folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda balszélsője, Schatzl Natalie. A 18 éves játékos a megtisztelő megkeresésről, a NEKÁ-ról és a következő évadról is beszélt az utanpotlassport.hu-nak. A játékos mindenekelőtt az augusztus eleji U18-as világbajnokságra koncentrál.

2018.07.24 12:06:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezárult a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s meglepetéseket már most regisztrálhattunk. Ugyan az A-csoportban érvényesült a papírforma, azaz továbbjutott az olasz, illetve a portugál válogatott, a B jelű kvartettben az ukránok csoportelsőként, veretlenül zártak. Északkeleti szomszédunk meglepetéssikere egyben a címvédő angolok búcsúját is jelentette, a második helyen a franciák jutottak tovább.

2018.07.24 11:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pusztai Liza jutott legtovább az utánpótláskorú magyarok közül a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A BVSC-Zugló kardozója a tizenhat közé jutásért búcsúzott Kínában. Rajta kívül a másik három versenyző is jól helytállt élete első felnőttvébéjén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS