HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.25 15:08 Frissítve: 2018.05.25 15:13

Kézilabda: ifjúsági és serdülő leány döntők

Az ifjúsági és serdülő leány kézilabda-bajnokságban is a hétvégén dől el az aranyérem sorsa. A két korosztály „közös” négyes döntőjét a szigetszentmiklósi sportcsarnokban tartják; a kétnapos viadalon a NEKA, a Győr és az FTC csapatai mellett az ifik között a Debrecen, a serdülők között pedig az MTK képviselteti magát.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huHosszú szezonon vannak túl az utánpótlásligákban is a kézilabdázók, főként ha azt nézzük, hogy a legtöbb játékosnak több fronton is helyt kellett állnia a mostani évadban. A lányok most érnek a klubidény végéhez, szombaton és vasárnap tartják az ifjúsági és serdülőbajnokság négyes döntőjét.

Horváth Laura sokat tehet a NEKA sikeréért a szigetszentmiklósi négyes döntőben Forrás: NEKA

Horváth Laura sokat tehet a NEKA sikeréért a szigetszentmiklósi négyes döntőben  •  Forrás: NEKA

Az U19-esek, vagyis az ifik mezőnyében egyértelműen a négy kiemelkedő együttes jutott a Final Fourba, ami azért sem meglepő, mert ezen klubok játékosai alkotják a korosztályos válogatott gerincét. Nyugatról a NEKA és a Győr, keletről pedig az FTC és a Debrecen magaslott ki a többi csapat közül.

A várakozásokról, esélyekről a balatonbogláriak trénerével, Bohus Beával beszélgettünk. A korábbi válogatott és BL-győztes kézilabdázó elmondta, a fáradtság mellett más tényező is bonyolítja a felkészülésüket.

„Két mérkőzés van hátra a szezonból, amely annak ellenére, hogy az NB I/B-ben is várakozáson felül szerepeltünk, nem volt könnyű év. Tizenkét érettségizőnk van, és természetesen az elmúlt hetekben az iskola élvezett előnyt a játékosoknál. Így az utóbbi időben kicsit megoszlott a lányok figyelme, de most, a döntő hetére kanyarodva már érzem rajtuk, hogy nagyon egységesek és motiváltak. Az évad végén a legtöbben kiöregednek az akadémiáról, de még egyszer utoljára oda akarják tenni magukat a NEKÁ-ért.”

Bohus nemcsak a NEKA szakvezetőjeként, hanem az ifjúsági válogatott szövetségi edzőjeként is figyeli majd a döntőt.

„Biztos vagyok benne, hogy jó utolsó erőpróba lesz ez a két nap. Kiemelkedőn ígéretes a kétezres korosztály. A lányok tisztességesen dolgoznak egész évben, a klubokban is remek munka folyik. Most még utoljára mindenki összeszedi magát, aztán júliusban nekiesünk a közvetlen világbajnoki felkészülésnek.”

A szombati első elődöntőben a győriek a Debrecennel találkoznak, 17 órától pedig NEKA–FTC rangadó lesz.

LEÁNY IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (SZIGETSZENTMIKLÓS)
Május 26., szombat:
Elődöntő:
15: DVSC-TVP–Győri Audi ETO KC
17: NEKA–FTC
Május 27., vasárnap:
12: bronzmérkőzés
16: döntő

A serdülők között hasonló a finálé mezőnye, mint a nagyobbaknál. A Nyugati csoportból toronymagasan jutott tovább a Győr és a NEKA, míg keleten az FTC mellett az alapszakaszt az élen záró MTK Budapest csapata került a négyes döntőbe.

Az esélyek a fiatalabb korosztályban szinte megjósolhatatlanok. Ami biztos, hogy szombaton Szigetszentmikóson a NEKA alakulata az MTK-val, az FTC pedig a Győrrel találkozik.

LEÁNY SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (SZIGETSZENTMIKLÓS)
Május 26., szombat:
Elődöntő:
11: NEKA–MTK Budapest
13: FTC–Győri Audi ETO KC
Május 27., vasárnap:
10: bronzmérkőzés
14: döntő

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS