HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.25 15:08 Frissítve: 2018.05.25 15:13

Kézilabda: ifjúsági és serdülő leány döntők

Az ifjúsági és serdülő leány kézilabda-bajnokságban is a hétvégén dől el az aranyérem sorsa. A két korosztály „közös” négyes döntőjét a szigetszentmiklósi sportcsarnokban tartják; a kétnapos viadalon a NEKA, a Győr és az FTC csapatai mellett az ifik között a Debrecen, a serdülők között pedig az MTK képviselteti magát.

B. V. – utanpotlassport.huHosszú szezonon vannak túl az utánpótlásligákban is a kézilabdázók, főként ha azt nézzük, hogy a legtöbb játékosnak több fronton is helyt kellett állnia a mostani évadban. A lányok most érnek a klubidény végéhez, szombaton és vasárnap tartják az ifjúsági és serdülőbajnokság négyes döntőjét.

Horváth Laura sokat tehet a NEKA sikeréért a szigetszentmiklósi négyes döntőben Forrás: NEKA

Horváth Laura sokat tehet a NEKA sikeréért a szigetszentmiklósi négyes döntőben  •  Forrás: NEKA

Az U19-esek, vagyis az ifik mezőnyében egyértelműen a négy kiemelkedő együttes jutott a Final Fourba, ami azért sem meglepő, mert ezen klubok játékosai alkotják a korosztályos válogatott gerincét. Nyugatról a NEKA és a Győr, keletről pedig az FTC és a Debrecen magaslott ki a többi csapat közül.

A várakozásokról, esélyekről a balatonbogláriak trénerével, Bohus Beával beszélgettünk. A korábbi válogatott és BL-győztes kézilabdázó elmondta, a fáradtság mellett más tényező is bonyolítja a felkészülésüket.

„Két mérkőzés van hátra a szezonból, amely annak ellenére, hogy az NB I/B-ben is várakozáson felül szerepeltünk, nem volt könnyű év. Tizenkét érettségizőnk van, és természetesen az elmúlt hetekben az iskola élvezett előnyt a játékosoknál. Így az utóbbi időben kicsit megoszlott a lányok figyelme, de most, a döntő hetére kanyarodva már érzem rajtuk, hogy nagyon egységesek és motiváltak. Az évad végén a legtöbben kiöregednek az akadémiáról, de még egyszer utoljára oda akarják tenni magukat a NEKÁ-ért.”

Bohus nemcsak a NEKA szakvezetőjeként, hanem az ifjúsági válogatott szövetségi edzőjeként is figyeli majd a döntőt.

„Biztos vagyok benne, hogy jó utolsó erőpróba lesz ez a két nap. Kiemelkedőn ígéretes a kétezres korosztály. A lányok tisztességesen dolgoznak egész évben, a klubokban is remek munka folyik. Most még utoljára mindenki összeszedi magát, aztán júliusban nekiesünk a közvetlen világbajnoki felkészülésnek.”

A szombati első elődöntőben a győriek a Debrecennel találkoznak, 17 órától pedig NEKA–FTC rangadó lesz.

LEÁNY IFJÚSÁGI BAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (SZIGETSZENTMIKLÓS)
Május 26., szombat:
Elődöntő:
15: DVSC-TVP–Győri Audi ETO KC
17: NEKA–FTC
Május 27., vasárnap:
12: bronzmérkőzés
16: döntő

A serdülők között hasonló a finálé mezőnye, mint a nagyobbaknál. A Nyugati csoportból toronymagasan jutott tovább a Győr és a NEKA, míg keleten az FTC mellett az alapszakaszt az élen záró MTK Budapest csapata került a négyes döntőbe.

Az esélyek a fiatalabb korosztályban szinte megjósolhatatlanok. Ami biztos, hogy szombaton Szigetszentmikóson a NEKA alakulata az MTK-val, az FTC pedig a Győrrel találkozik.

LEÁNY SERDÜLŐBAJNOKSÁG, NÉGYES DÖNTŐ (SZIGETSZENTMIKLÓS)
Május 26., szombat:
Elődöntő:
11: NEKA–MTK Budapest
13: FTC–Győri Audi ETO KC
Május 27., vasárnap:
10: bronzmérkőzés
14: döntő

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.