HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.11.19 16:35 Frissítve: 2018.11.24 09:08

Kézilabda: 25 meccs óta veretlen a leány ifjúsági válogatott

A kecskeméti ORV-n sem tudták megszorongatni a leány ifjúsági kézilabda-válogatottat. A nyári svédországi nyílt U16-os Eb-n aranyérmes társaság „fennállása óta” egyetlen mérkőzésen sem szenvedett vereséget, így az együttes bizakodva készülhet a nyár két fő feladatára, az EYOF-ra és az U17-es Eb-re. Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edzővel beszélgettünk.

HIRDETÉS

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Folytatta kiemelkedő sorozatát a leány ifjúsági kézilabda-válogatott az elmúlt hét végén, a kecskeméti Olimpiai Reménységek Versenyén. Ifj. Kiss Szilárd serdülő Eb-aranyérmes együttese huszonkét győztes mérkőzéssel maga mögött várta a hazai felkészülési tornát, amelyen a szlovák, a cseh és a lengyel válogatottal találkozott.

Háromszor is fölényesen nyert az ifjúsági válogatott az ORV-n Forrás: MKSZ

Háromszor is fölényesen nyert az ifjúsági válogatott az ORV-n  •  Forrás: MKSZ

A korábbi eredmények, az előzetes esélyek alapján cseppet sem meglepő, hogy egyik rivális sem okozott különösebb gondot a mieinknek, akik előbb tizenöt, majd kétszer tizennégy gólos különbséggel győztek.

Így a huszonkét meccses győzelmi széria huszonötösre duzzadt, ami bizakodásra ad okot alig fél évvel az alakulat első „hivatalos” világversenye előtt.

„Nehéz megmondani, mennyit profitáltunk a tornából, hiszen nem volt olyan mérkőzésünk, amelyen igazán próbára tettek volna bennünket. Jobban szeretem, amikor kiélezettebb, szorosabb meccseket vívunk, akkor lehet fejlődni, előre lépni. Az mindenesetre pozitívum, hogy mind a tizenkilenc játékosnak lehetőséget tudtunk adni, és még jobban összecsiszolódtak a lányok.”

A LEÁNY IFJÚSÁGI VÁLOGATOTT ORV-KERETE:
Kapusok: Bukovszky Anna (Váci NKSE), Kastl Anna (Vasas SC), Zsigmond Panna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kubina Molli (NEKA)
Mezőnyjátékosok: Bánhidi Barbara (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (Győri Audi ETO), Horváth Nikolett (NEKA), Kajdon Blanka (NEKA), Kürthi Laura (Győri Audi ETO), Koronczai Petra (Dunaújvárosi KKA), Lengyel Eszter (Győri Audi ETO), Mérai Maja (NEKA), Németh Imola (NEKA), Rittlinger Lotti (Mohácsi TE), Rónai Diana (NEKA), Takács Noémi (Győri Audi ETO), Vámos Míra (NEKA), Világos Diána (Győri Audi ETO)

Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző eddig elégedett lehet játékosaival Forrás: MKSZ

Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző eddig elégedett lehet játékosaival  •  Forrás: MKSZ

Szükség is van rá, hogy több játékos hadra fogható legyen, hiszen a celjei U17-es Európa-bajnokság mellett a bakui EYOF-on is részt vesz a válogatott. A helyzetet bonyolítja, hogy időben nagyon közel esik egymáshoz a két esemény.

„A csapat magja már az előző évadban kialakult, elképzelésünk szerint nagyon kis átfedés lesz a két utazó keret között. Kevés lesz a pihenőidő az EYOF után, így sok játékosra lesz szükségünk nyáron. De nem aggódom, nagy a merítési lehetőségünk, hiszen remek munka folyik a klubokban.”

Kérdés, meddig lehet veretlen a válogatott. Nyilván mind a játékosok, mind a szakvezetők azon vannak, hogy a nyár végéig nyújtsák a páratlan sorozatot.

„ Jó lenne, ha többször lenne kihívás elé állítva a csapat. Kétségtelen, hogy a korosztály mezőnyéből kiemelkedünk, a németeket és a dánokat leszámítva valamennyi riválisunkat felülmúltuk már. De vallom, hogy a győzelmekhez a vereségeken át vezet az út, ezért szeretnénk, ha erős NB I/B-s, majd idővel alsóházi élvonalbeli együttesekkel is megmérkőzhetnénk.”

LEÁNY OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE, KECSKEMÉT
Magyarország–Szlovákia 38–23
Magyar gólszerzők: Németh I. 6, Farkas J. 5, Kajdon B., Juhász G., Koronczai 4-4, Lengyel 3, Mérai, Rittlinger, Rónbai, Faragó L. 2-2, Bánhidi 1.
Magyarország–Csehország 38–24  
Magyar gólszerzők: Kürthi, Mérai 5-5, Bánhidi, Farkas J., Kajdon, Koronczai, Rittlinger 4-4, Faragó L., Rónai 3-3, Német I., Vámos 1-1.
Magyarország–Lengyelország 40–26
Magyar gólszerzők: Farkas J. 12, Kürthi 5, Németh I. 5, Kajdon 4, Juhász G. 4, Vámos 2, Mérai 2, Rónai 2, Rittlinger 2, Faragó L. 1, Bánhidi 1
Végeredmény:
1. MAGYARORSZÁG 6 pont, 2. Lengyelország 4, 3. Szlovákia 2, 4. Csehország 0

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS