utanpotlassport.hu 2018.11.19 16:35 Frissítve: 2018.11.24 09:08

Kézilabda: 25 meccs óta veretlen a leány ifjúsági válogatott

A kecskeméti ORV-n sem tudták megszorongatni a leány ifjúsági kézilabda-válogatottat. A nyári svédországi nyílt U16-os Eb-n aranyérmes társaság „fennállása óta” egyetlen mérkőzésen sem szenvedett vereséget, így az együttes bizakodva készülhet a nyár két fő feladatára, az EYOF-ra és az U17-es Eb-re. Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edzővel beszélgettünk.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Folytatta kiemelkedő sorozatát a leány ifjúsági kézilabda-válogatott az elmúlt hét végén, a kecskeméti Olimpiai Reménységek Versenyén. Ifj. Kiss Szilárd serdülő Eb-aranyérmes együttese huszonkét győztes mérkőzéssel maga mögött várta a hazai felkészülési tornát, amelyen a szlovák, a cseh és a lengyel válogatottal találkozott.

Háromszor is fölényesen nyert az ifjúsági válogatott az ORV-n Forrás: MKSZ

Háromszor is fölényesen nyert az ifjúsági válogatott az ORV-n  •  Forrás: MKSZ

A korábbi eredmények, az előzetes esélyek alapján cseppet sem meglepő, hogy egyik rivális sem okozott különösebb gondot a mieinknek, akik előbb tizenöt, majd kétszer tizennégy gólos különbséggel győztek.

Így a huszonkét meccses győzelmi széria huszonötösre duzzadt, ami bizakodásra ad okot alig fél évvel az alakulat első „hivatalos” világversenye előtt.

„Nehéz megmondani, mennyit profitáltunk a tornából, hiszen nem volt olyan mérkőzésünk, amelyen igazán próbára tettek volna bennünket. Jobban szeretem, amikor kiélezettebb, szorosabb meccseket vívunk, akkor lehet fejlődni, előre lépni. Az mindenesetre pozitívum, hogy mind a tizenkilenc játékosnak lehetőséget tudtunk adni, és még jobban összecsiszolódtak a lányok.”

A LEÁNY IFJÚSÁGI VÁLOGATOTT ORV-KERETE:
Kapusok: Bukovszky Anna (Váci NKSE), Kastl Anna (Vasas SC), Zsigmond Panna (FTC-Rail Cargo Hungaria), Kubina Molli (NEKA)
Mezőnyjátékosok: Bánhidi Barbara (NEKA), Faragó Luca (NEKA), Farkas Johanna (Győri Audi ETO), Horváth Nikolett (NEKA), Kajdon Blanka (NEKA), Kürthi Laura (Győri Audi ETO), Koronczai Petra (Dunaújvárosi KKA), Lengyel Eszter (Győri Audi ETO), Mérai Maja (NEKA), Németh Imola (NEKA), Rittlinger Lotti (Mohácsi TE), Rónai Diana (NEKA), Takács Noémi (Győri Audi ETO), Vámos Míra (NEKA), Világos Diána (Győri Audi ETO)

Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző eddig elégedett lehet játékosaival Forrás: MKSZ

Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző eddig elégedett lehet játékosaival  •  Forrás: MKSZ

Szükség is van rá, hogy több játékos hadra fogható legyen, hiszen a celjei U17-es Európa-bajnokság mellett a bakui EYOF-on is részt vesz a válogatott. A helyzetet bonyolítja, hogy időben nagyon közel esik egymáshoz a két esemény.

„A csapat magja már az előző évadban kialakult, elképzelésünk szerint nagyon kis átfedés lesz a két utazó keret között. Kevés lesz a pihenőidő az EYOF után, így sok játékosra lesz szükségünk nyáron. De nem aggódom, nagy a merítési lehetőségünk, hiszen remek munka folyik a klubokban.”

Kérdés, meddig lehet veretlen a válogatott. Nyilván mind a játékosok, mind a szakvezetők azon vannak, hogy a nyár végéig nyújtsák a páratlan sorozatot.

„ Jó lenne, ha többször lenne kihívás elé állítva a csapat. Kétségtelen, hogy a korosztály mezőnyéből kiemelkedünk, a németeket és a dánokat leszámítva valamennyi riválisunkat felülmúltuk már. De vallom, hogy a győzelmekhez a vereségeken át vezet az út, ezért szeretnénk, ha erős NB I/B-s, majd idővel alsóházi élvonalbeli együttesekkel is megmérkőzhetnénk.”

LEÁNY OLIMPIAI REMÉNYSÉGEK VERSENYE, KECSKEMÉT
Magyarország–Szlovákia 38–23
Magyar gólszerzők: Németh I. 6, Farkas J. 5, Kajdon B., Juhász G., Koronczai 4-4, Lengyel 3, Mérai, Rittlinger, Rónbai, Faragó L. 2-2, Bánhidi 1.
Magyarország–Csehország 38–24  
Magyar gólszerzők: Kürthi, Mérai 5-5, Bánhidi, Farkas J., Kajdon, Koronczai, Rittlinger 4-4, Faragó L., Rónai 3-3, Német I., Vámos 1-1.
Magyarország–Lengyelország 40–26
Magyar gólszerzők: Farkas J. 12, Kürthi 5, Németh I. 5, Kajdon 4, Juhász G. 4, Vámos 2, Mérai 2, Rónai 2, Rittlinger 2, Faragó L. 1, Bánhidi 1
Végeredmény:
1. MAGYARORSZÁG 6 pont, 2. Lengyelország 4, 3. Szlovákia 2, 4. Csehország 0

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.  

2019.06.01 05:48:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A decemberi U20-as vb-n parádézott, felgyorsult a világ talán legerősebb juniorbajnokságának szintjére, és jövőre már a felnőttválogatottban bizonyítana. Az év ifjúsági korú magyar jégkorongozójának választott, az USHL-es Madison Capitols gárdájában edződő Papp Kristóffal beszélgettünk.