Kézi: Hornyák Bence belehízna Tatabányán az NB I-es mezőnybe

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.08.25. 17:22
Címkék
Korai bravúrokkal és szerénységgel készül a Grundfos Tatabánya a következő évadra; a csapat 19 éves jobbszélsőjét, Hornyák Bencét kérdeztük.

A nyári felkészülés alatt már többször is felkaphattuk a fejünket a Grundfos Tatabánya férfi kézilabdacsapatának bravúrjaira. Vladan Matics együttese előbb a Veszprémet, majd a lengyel Kielcét győzte le, miközben alaposan átalakított, fiatal játékosokat is szép számmal foglalkoztató kerettel kezdte meg a munkát. A klub 19 éves jobbszélsője, a nyáron érkezett Hornyák Bence így látja az eddigieket.Vladan Matics együttese előbb a Veszprémet, majd a lengyel Kielcét győzte le, miközben alaposan átalakított, fiatal játékosokat is szép számmal foglalkoztató kerettel kezdte meg a munkát. A klub 19 éves jobbszélsője, a nyáron érkezett Hornyák Bence így látja az eddigieket.

Hornyák Bence az első szezonjára készül Tatabányán Forrás: Veszprém Handball Team
Hornyák Bence az első szezonjára készül Tatabányán Forrás: Veszprém Handball Team

Hornyák Bence az első szezonjára készül Tatabányán  •  Forrás: Veszprém Handball Team

„Hosszú volt a szünet a koronavírus miatt, ezért nagyon vártam már, hogy találkozzam az új csapattársakkal – kezdte honlapunknak az ifjúsági vb-ötödik, Veszprémből érkezett játékos. – Az elején féltem, hiszen egyszer csak olyan nagy játékosok közé kerültem, mint Ilyés Ferenc vagy Sipos Adrián, de könnyen ment a beilleszkedés, a kapusokat leszámítva csak magyar játékosunk van. A jól sikerült edzőmeccsekből olyan sok következtetést azért nem vontunk le. Tudjuk, hogy ugyanúgy, szerényen kell tovább haladnunk.”

Hornyák a tatabányaiak második legfiatalabb játékosa, a keret összetételét pedig pont ideálisnak látja, pláne, hogy a válogatott magja náluk játszik. Azt mondja, a rutinos játékosoktól, akár poszttársától, Hornyák Pétertől, akár a jobbátlövőként játszó Balogh Zsolttól is rengeteget tanulhat, és persze Matics mester is rendre ellátja hasznos tanácsokkal.

S hogy mivel lenne elégedett a korosztályos válogatott játékos az első évében a felnőttek között?

„Először is azzal, hogy kezdjük el, és fejezzük is be a szezont – mondja a járvánnyal kapcsolatos aggodalmakra reagálva. – Nagyon fiatal csapat vagyunk, próbáljuk a maximumot kihozni magunkból. Az elején nyilván nem én leszek a főszereplő, de idővel szeretnék sokat játszani. A futással szerintem nem lesz gond, inkább bele kell híznom és erősödnöm az élvonalbeli mezőnybe.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik