Kézilabda: győzelem Szlovénia ellen a fiú U18-as Európa-bajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.14. 19:14
Címkék
Az elsőtől az utolsó percig uralta a szlovénok elleni helyosztó-mérkőzést a magyar válogatott a Horvátországban zajló fiú U18-as kézilabda Európa-bajnokságon. Gyurka János együttese magabiztos játékkal 29–20-ra győzött, és továbbra is versenyben van a világbajnoki kvalifikációt jelentő helyezésekért.

B. V. – utanpotlassport.huLelkileg biztosan nagyon nehéz helyzetből várta a magyar válogatott a varasdi fiú U18-as kézilabda Európa-bajnokság első helyosztó-mérkőzését. Gyurka János együttese vasárnap ötgólos vezetés után, az utolsó pillanatokban esett el a továbbjutástól az oroszok elleni mérkőzésen (25–26).B. V. – utanpotlassport.huLelkileg biztosan nagyon nehéz helyzetből várta a magyar válogatott a varasdi fiú U18-as kézilabda Európa-bajnokság első helyosztó-mérkőzését. Gyurka János együttese vasárnap ötgólos vezetés után, az utolsó pillanatokban esett el a továbbjutástól az oroszok elleni mérkőzésen (25–26).

Papp Bencét hat gólja után a mérkőzés legjobbjának választották a szlovénok ellen Forrás: EHF
Papp Bencét hat gólja után a mérkőzés legjobbjának választották a szlovénok ellen Forrás: EHF

Papp Bencét hat gólja után a mérkőzés legjobbjának választották a szlovénok ellen  •  Forrás: EHF

Kedden már a szlovénok elleni találkozó következett, amely szintén kulcsfontosságú volt. Vereség esetén ugyanis a mieink biztosan elestek volna a 9–11. pozíció valamelyikétől, azaz a világbajnoki kvalifikációtól is.

De a magyar csapat már az első percekben tett róla, hogy ez ne történjen meg. Papp Bence vezetésével gyorsan négy góllal elhúzott, nem csoda, hogy 7–3-as állásnál tíz perc után jött az első szlovén időkérés.

A mérkőzés képén viszont nem tudtak változtatni a szomszédok, továbbra is a magyar csapat akarata érvényesült, az előny félidőre már8 gólosra duzzadt.

A folytatásban sem forgott veszélyben a győzelem, Bálint Bencéék többször tízgóllal is vezettek, a végére ebből kilenc találat maradt. A magyar csapat két gyengébbre sikerült összecsapás után újra a – a spanyolok elleni nyitómeccsen már látott – jobbik arcát mutatta az Európa-bajnokságon. Védekezésben és támadásban egyaránt jól működött a csapat, az első félidőben mutatott pazar teljesítmény után kétség sem férhetett a sikerhez.

Gyurka János csapata szerdán 14.30-kor a kontinensviadalon eddig nyeretlen lengyel válogatottal találkozik. Győzelme esetén biztosan a 9–12. helyet folytathatná az Eb-t.

FIÚ U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARASD (HORVÁTORSZÁG)
A 9-16. helyért
MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 29–20 (18–10)
Magyarország:
Győri, Merkovszki (kapusok), Bálint 8, Bognár 2, Czakó, Dely, Gál, Holdosi 3, Khalil, Lev 3, Musztács 1, Papp 6, Szász, Tóth 2, Tóvizi 1, Vajda 3. Szövetségi edző: Gyurka János
A csoport másik mérkőzésén: Oroszország–Lengyelország 27–26
A csoport állása: 1. Oroszország 4 pont, 2. Magyarország 2, 3. Szlovénia 2, 4. Lengyelország 0

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik