Kézilabda: fordulatos mérkőzés után U20-asaink egy góllal kikaptak

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.19. 21:34
Címkék
Egygólos vereséget szenvedett a parádésan kezdő magyar válogatott a férfi U20-as kézilabda Eb nyitányán a dánok ellen. Imre Vilmos együttese a félidőben négy góllal is vezetett, másfél perccel a vége előtt döntetlen állásnál támadhatott, a végén mégis a skandinávok örülhettek 23–22-es győzelmüknek.

B. V. – utanpotlassport.huA nyár két korosztályos világversenye, a leány U16-os Európa-bajnokság és a női U20-as világbajnokság után százszázalékosak voltak kézilabdázóink. Az aranyérmes lányok után az U20-as fiúkon volt a sor, akik a szlovéniai Európa-bajnokságon kezdték szereplésüket.B. V. – utanpotlassport.huA nyár két korosztályos világversenye, a leány U16-os Európa-bajnokság és a női U20-as világbajnokság után százszázalékosak voltak kézilabdázóink. Az aranyérmes lányok után az U20-as fiúkon volt a sor, akik a szlovéniai Európa-bajnokságon kezdték szereplésüket.

Közel volt a bravúrhoz, de végül egy góllal kikapott a juniorválogatott a dánok ellen Forrás: MKSZ
Közel volt a bravúrhoz, de végül egy góllal kikapott a juniorválogatott a dánok ellen Forrás: MKSZ

Közel volt a bravúrhoz, de végül egy góllal kikapott a juniorválogatott a dánok ellen  •  Forrás: MKSZ

Nyugodtan mondhatjuk, hogy a magyar csapat a legnehezebb csoportba került, hiszen a vb-győztes franciákkal, a vb-bronzérmes dánokkal és a kellemetlen stílusú portugálokkal sorsolták egy négyesbe a kontinensviadalon.

A „magyaros” csoport mindjárt bombameglepetéssel kezdődött. A világbajnoki címvédő franciák jókora pofonba szaladtak bele a portugál csapat ellen, 32–28-as vereségük alaposan megkavarta az erőviszonyokat.

Ezek után mieink az első összecsapáson a skandinávokkal kezdtek, de Imre Vilmos tanítványai nem ijedtek meg az esélyesebb riválistól. Fantasztikusan sikerült a találkozó eleje, Szita Zoltán mindjárt beköszönt az ellenfélnek, 7–3-as magyar vezetésnél a dán szakvezetőnek nem volt más választása, időt kért.

Máthé Dominik tíz gólt szerzett, de a válogatott kikapott a dánoktól Forrás: MKSZ
Máthé Dominik tíz gólt szerzett, de a válogatott kikapott a dánoktól Forrás: MKSZ

Máthé Dominik tíz gólt szerzett, de a válogatott kikapott a dánoktól  •  Forrás: MKSZ

Az egyperces szünet után mieink ott folytatták, ahol azelőtt abbahagyták. Remekül működött a védekezés, sok labdát szerzett a csapat. Annyira összeállt a társaság, hogy a dánok még emberelőnyben sem igazán találták a fogást a védelmen, elöl pedig elsősorban a végére tíz gólos Máthé Dominik remekelt. A félidő hajrájában kicsit aztán elkezdtek szorongatni, de az utolsó percek megint jól sikerültek, így 14–10-es előnyben volt ok a bizakodásra.

A folytatásban egészen más mentalitású ellenfél jött ki, sokkal keményebb védelemmel, amire a magyar csapatnak egy darabig nem is nagyon volt ellenszere. Andó Arián védéseivel tartotta a gárdát, de a 48. percre így is elfogyott az előny (18–18).

Sőt, a hosszúra nyúló magyar gólcsend folytán a vezetést is átvették a dánok, ezért tíz perccel a vége előtt Imre Vilmos kétgólos hátrányban kikérte harmadik, egyben utolsó idejét. A szakvezető kaput cserélt, s támadásban átváltott a hét a hat elleni játékrendszerre. Szita piros lapja ellenére mindkét húzás nyerőnek bizonyult. A magyar csapat visszakapaszkodott a mérkőzésbe, sőt 22–22-es állásnál másfél perccel a vége előtt a vezetésért támadott. Fordítani viszont már nem sikerült, utolsó támadásukat pedig gólra váltották a dánok, így drámai végjátékkal, óriási küzdelemben, egyetlen góllal maradt alul a válogatott a favorit dánokkal szemben.

A 23–22-es vereség – és a második félidőben dobott nyolc gól – a továbbjutás szempontjából semmiképpen sem jó hír, az első félidei pazar játékra viszont a továbbiakban egyértelműen lehet építeni. Erre pénteken 17 órától meg is lesz a lehetőség a nyitófordulóban nagy meglepetésre vereséget szenvedő franciák ellen.

FÉRFI U20-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, CELJE (SZLOVÉNIA)
Csoportmérkőzés
MAGYARORSZÁG–DÁNIA 22–23 (14–10)
Magyarország:
Andó, Deményi (kapusok), Ág, Borzas 3, Gábor, Kecskeméti, Kerkovits, Máthé 10, Rosta 3, Rozner 1, Schäffer 1, Spekhardt, Szita 2, Szöllősi, Ubronyák 2, Varga. Szövetségi edző: Imre Vilmos
A csoport másik mérkőzésén:
Portugália–Franciaország 32–28

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik