HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.11 18:14 Frissítve: 2018.09.11 18:16

Kézilabda: Elit program a legjobb utánpótláskorú játékosoknak

Tizenegy NEKA-játékos került be a Magyar Kézilabda Szövetség Elit programjába, amelybe a 15-15 legjobb fiú, illetve lány utánpótláskorú játékost választják be. Az együttműködési megállapodás aláírásakor a NEKA ügyvezetője, Mocsai Tamás, az MKSZ szakmai igazgatója, Zsiga Gyula és a program női szakágvezetője, Hajdu János is elmondta a véleményét a balatonboglári akadémián.

HIRDETÉS

UP-info A hazai szövetség által elindított MKSZ Elit Programba az ország legtehetségesebb fiatal kézilabdázói kerültek be. A legjobb 15 lány, illetve ugyanennyi fiú játékos közé 11 NEKA-növendéket választottak be, akik ma ünnepélyes körülmények között aláírták az együttműködési megállapodást. A női szakágat Hajdu János, a NEKA szakmai vezetője, míg a férfi szakágat Gyurka János vezeti és koordinálja a jövőben. Az ösztöndíj-rendszerrel egybekötött program célja, hogy a legjobbaknak kiemelt szakmai és sport-egészségügyi támogatást nyújtson, külön felmérések és tesztek segítségével folyamatosan nyomon kövesse a tehetségek fejlődését.

A NEKA és az ifjúsági válogatott átlövője, Bálint Bence is bekerült az Elit programba Forrás: NEKA

A NEKA és az ifjúsági válogatott átlövője, Bálint Bence is bekerült az Elit programba  •  Forrás: NEKA

A NEKA növendékei közül Bánhidi Barbara, Herczeg Lili, Kajdon Blanka, Vámos Petra, Mlinkó Zsófia, Kovács Anikó, míg a fiúknál Bálint Bence, Győri Kristóf, Kovács Dominik, Tóth Péter és Ilic Zoran tagja az elit társaságnak.

Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője kiemelte, büszke rá, hogy a kiemelt tehetségek több mint egyharmada az akadémia soraiból került ki, ez jelzi az ott folyó képzés minőségét. „Ez kedvező visszajelzés a diákok számára, hogy a befektetett munka és a sok edzés megtérül, a szülőknek pedig, akik az idáig vezető úton a fiatalok mellett álltak, a sok támogatásért és segítségért jár köszönet. Kívánom, hogy jól működő programban dolgozzatok és folytassátok szárnyalásotokat!”

„Az akadémia koncepciója, stratégiája és a kiváló szakembergárda garancia arra, hogy itt egyértelmű fejlődés biztosított a tehetségek részére. A programban adott egy szakmai team, amely minden oldalról megpróbálja olyan irányba terelni  a kiválasztott fiatalokat, ami a korosztályos válogatottság után a felnőttkeretben is meghatározó szerepet tudjanak betölteni” -  mondta el Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója.

„Az értelmező szótárban az elit szónak több jelentése van. Az én olvasatomban ugyanakkor azokat a tehetségeket jelenti, akik néhány év múlva a felnőttválogatottban dicsőséget szereznek hazánknak. Ezért mindent tegyetek meg, mi is mindent megteszünk értetek. Csak annyit üzenek mindenkinek: irány Párizs! – mondta el Hajdu János, a programban szereplő leányjátékosok szakágvezetője.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS