HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.11 18:14 Frissítve: 2018.09.11 18:16

Kézilabda: Elit program a legjobb utánpótláskorú játékosoknak

Tizenegy NEKA-játékos került be a Magyar Kézilabda Szövetség Elit programjába, amelybe a 15-15 legjobb fiú, illetve lány utánpótláskorú játékost választják be. Az együttműködési megállapodás aláírásakor a NEKA ügyvezetője, Mocsai Tamás, az MKSZ szakmai igazgatója, Zsiga Gyula és a program női szakágvezetője, Hajdu János is elmondta a véleményét a balatonboglári akadémián.

HIRDETÉS

UP-info A hazai szövetség által elindított MKSZ Elit Programba az ország legtehetségesebb fiatal kézilabdázói kerültek be. A legjobb 15 lány, illetve ugyanennyi fiú játékos közé 11 NEKA-növendéket választottak be, akik ma ünnepélyes körülmények között aláírták az együttműködési megállapodást. A női szakágat Hajdu János, a NEKA szakmai vezetője, míg a férfi szakágat Gyurka János vezeti és koordinálja a jövőben. Az ösztöndíj-rendszerrel egybekötött program célja, hogy a legjobbaknak kiemelt szakmai és sport-egészségügyi támogatást nyújtson, külön felmérések és tesztek segítségével folyamatosan nyomon kövesse a tehetségek fejlődését.

A NEKA és az ifjúsági válogatott átlövője, Bálint Bence is bekerült az Elit programba Forrás: NEKA

A NEKA és az ifjúsági válogatott átlövője, Bálint Bence is bekerült az Elit programba  •  Forrás: NEKA

A NEKA növendékei közül Bánhidi Barbara, Herczeg Lili, Kajdon Blanka, Vámos Petra, Mlinkó Zsófia, Kovács Anikó, míg a fiúknál Bálint Bence, Győri Kristóf, Kovács Dominik, Tóth Péter és Ilic Zoran tagja az elit társaságnak.

Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője kiemelte, büszke rá, hogy a kiemelt tehetségek több mint egyharmada az akadémia soraiból került ki, ez jelzi az ott folyó képzés minőségét. „Ez kedvező visszajelzés a diákok számára, hogy a befektetett munka és a sok edzés megtérül, a szülőknek pedig, akik az idáig vezető úton a fiatalok mellett álltak, a sok támogatásért és segítségért jár köszönet. Kívánom, hogy jól működő programban dolgozzatok és folytassátok szárnyalásotokat!”

„Az akadémia koncepciója, stratégiája és a kiváló szakembergárda garancia arra, hogy itt egyértelmű fejlődés biztosított a tehetségek részére. A programban adott egy szakmai team, amely minden oldalról megpróbálja olyan irányba terelni  a kiválasztott fiatalokat, ami a korosztályos válogatottság után a felnőttkeretben is meghatározó szerepet tudjanak betölteni” -  mondta el Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója.

„Az értelmező szótárban az elit szónak több jelentése van. Az én olvasatomban ugyanakkor azokat a tehetségeket jelenti, akik néhány év múlva a felnőttválogatottban dicsőséget szereznek hazánknak. Ezért mindent tegyetek meg, mi is mindent megteszünk értetek. Csak annyit üzenek mindenkinek: irány Párizs! – mondta el Hajdu János, a programban szereplő leányjátékosok szakágvezetője.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS