Kézilabda: Elit program a legjobb utánpótláskorú játékosoknak

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.11. 18:14
Címkék
Tizenegy NEKA-játékos került be a Magyar Kézilabda Szövetség Elit programjába, amelybe a 15-15 legjobb fiú, illetve lány utánpótláskorú játékost választják be. Az együttműködési megállapodás aláírásakor a NEKA ügyvezetője, Mocsai Tamás, az MKSZ szakmai igazgatója, Zsiga Gyula és a program női szakágvezetője, Hajdu János is elmondta a véleményét a balatonboglári akadémián.

UP-info A hazai szövetség által elindított MKSZ Elit Programba az ország legtehetségesebb fiatal kézilabdázói kerültek be. A legjobb 15 lány, illetve ugyanennyi fiú játékos közé 11 NEKA-növendéket választottak be, akik ma ünnepélyes körülmények között aláírták az együttműködési megállapodást. A női szakágat Hajdu János, a NEKA szakmai vezetője, míg a férfi szakágat Gyurka János vezeti és koordinálja a jövőben. Az ösztöndíj-rendszerrel egybekötött program célja, hogy a legjobbaknak kiemelt szakmai és sport-egészségügyi támogatást nyújtson, külön felmérések és tesztek segítségével folyamatosan nyomon kövesse a tehetségek fejlődését.UP-info A hazai szövetség által elindított MKSZ Elit Programba az ország legtehetségesebb fiatal kézilabdázói kerültek be. A legjobb 15 lány, illetve ugyanennyi fiú játékos közé 11 NEKA-növendéket választottak be, akik ma ünnepélyes körülmények között aláírták az együttműködési megállapodást. A női szakágat Hajdu János, a NEKA szakmai vezetője, míg a férfi szakágat Gyurka János vezeti és koordinálja a jövőben. Az ösztöndíj-rendszerrel egybekötött program célja, hogy a legjobbaknak kiemelt szakmai és sport-egészségügyi támogatást nyújtson, külön felmérések és tesztek segítségével folyamatosan nyomon kövesse a tehetségek fejlődését.

A NEKA és az ifjúsági válogatott átlövője, Bálint Bence is bekerült az Elit programba Forrás: NEKA
A NEKA és az ifjúsági válogatott átlövője, Bálint Bence is bekerült az Elit programba Forrás: NEKA

A NEKA és az ifjúsági válogatott átlövője, Bálint Bence is bekerült az Elit programba  •  Forrás: NEKA

A NEKA növendékei közül Bánhidi Barbara, Herczeg Lili, Kajdon Blanka, Vámos Petra, Mlinkó Zsófia, Kovács Anikó, míg a fiúknál Bálint Bence, Győri Kristóf, Kovács Dominik, Tóth Péter és Ilic Zoran tagja az elit társaságnak.

Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője kiemelte, büszke rá, hogy a kiemelt tehetségek több mint egyharmada az akadémia soraiból került ki, ez jelzi az ott folyó képzés minőségét. „Ez kedvező visszajelzés a diákok számára, hogy a befektetett munka és a sok edzés megtérül, a szülőknek pedig, akik az idáig vezető úton a fiatalok mellett álltak, a sok támogatásért és segítségért jár köszönet. Kívánom, hogy jól működő programban dolgozzatok és folytassátok szárnyalásotokat!”

„Az akadémia koncepciója, stratégiája és a kiváló szakembergárda garancia arra, hogy itt egyértelmű fejlődés biztosított a tehetségek részére. A programban adott egy szakmai team, amely minden oldalról megpróbálja olyan irányba terelni a kiválasztott fiatalokat, ami a korosztályos válogatottság után a felnőttkeretben is meghatározó szerepet tudjanak betölteni” - mondta el Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója.

„Az értelmező szótárban az elit szónak több jelentése van. Az én olvasatomban ugyanakkor azokat a tehetségeket jelenti, akik néhány év múlva a felnőttválogatottban dicsőséget szereznek hazánknak. Ezért mindent tegyetek meg, mi is mindent megteszünk értetek. Csak annyit üzenek mindenkinek: irány Párizs! – mondta el Hajdu János, a programban szereplő leányjátékosok szakágvezetője.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik