utanpotlassport.hu 2018.09.11 18:14 Frissítve: 2018.09.11 18:16

Kézilabda: Elit program a legjobb utánpótláskorú játékosoknak

Tizenegy NEKA-játékos került be a Magyar Kézilabda Szövetség Elit programjába, amelybe a 15-15 legjobb fiú, illetve lány utánpótláskorú játékost választják be. Az együttműködési megállapodás aláírásakor a NEKA ügyvezetője, Mocsai Tamás, az MKSZ szakmai igazgatója, Zsiga Gyula és a program női szakágvezetője, Hajdu János is elmondta a véleményét a balatonboglári akadémián.

UP-info A hazai szövetség által elindított MKSZ Elit Programba az ország legtehetségesebb fiatal kézilabdázói kerültek be. A legjobb 15 lány, illetve ugyanennyi fiú játékos közé 11 NEKA-növendéket választottak be, akik ma ünnepélyes körülmények között aláírták az együttműködési megállapodást. A női szakágat Hajdu János, a NEKA szakmai vezetője, míg a férfi szakágat Gyurka János vezeti és koordinálja a jövőben. Az ösztöndíj-rendszerrel egybekötött program célja, hogy a legjobbaknak kiemelt szakmai és sport-egészségügyi támogatást nyújtson, külön felmérések és tesztek segítségével folyamatosan nyomon kövesse a tehetségek fejlődését.

A NEKA és az ifjúsági válogatott átlövője, Bálint Bence is bekerült az Elit programba Forrás: NEKA

A NEKA és az ifjúsági válogatott átlövője, Bálint Bence is bekerült az Elit programba  •  Forrás: NEKA

A NEKA növendékei közül Bánhidi Barbara, Herczeg Lili, Kajdon Blanka, Vámos Petra, Mlinkó Zsófia, Kovács Anikó, míg a fiúknál Bálint Bence, Győri Kristóf, Kovács Dominik, Tóth Péter és Ilic Zoran tagja az elit társaságnak.

Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője kiemelte, büszke rá, hogy a kiemelt tehetségek több mint egyharmada az akadémia soraiból került ki, ez jelzi az ott folyó képzés minőségét. „Ez kedvező visszajelzés a diákok számára, hogy a befektetett munka és a sok edzés megtérül, a szülőknek pedig, akik az idáig vezető úton a fiatalok mellett álltak, a sok támogatásért és segítségért jár köszönet. Kívánom, hogy jól működő programban dolgozzatok és folytassátok szárnyalásotokat!”

„Az akadémia koncepciója, stratégiája és a kiváló szakembergárda garancia arra, hogy itt egyértelmű fejlődés biztosított a tehetségek részére. A programban adott egy szakmai team, amely minden oldalról megpróbálja olyan irányba terelni  a kiválasztott fiatalokat, ami a korosztályos válogatottság után a felnőttkeretben is meghatározó szerepet tudjanak betölteni” -  mondta el Zsiga Gyula, az MKSZ szakmai igazgatója.

„Az értelmező szótárban az elit szónak több jelentése van. Az én olvasatomban ugyanakkor azokat a tehetségeket jelenti, akik néhány év múlva a felnőttválogatottban dicsőséget szereznek hazánknak. Ezért mindent tegyetek meg, mi is mindent megteszünk értetek. Csak annyit üzenek mindenkinek: irány Párizs! – mondta el Hajdu János, a programban szereplő leányjátékosok szakágvezetője.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.04.18 11:24:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bekerült az német U17-es válogatott Európa-bajnokságra készülő keretébe Dárdai Pál középső fia, Márton. A Herthában pallérozódó középhátvéd korábban már csapatkapitányként is vezethette a korosztályos-csapatot, továbbá alapember volt az elitkörben is, így nem meglepő, hogy Michael Feichtenbeiner számít rá az írországi kontinenstornán.

2019.04.11 17:04:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A mezőny egyik legfiatalabbjaként szerepelt élete első felnőtt Európa-bajnokságán a békéscsabaiak tehetséggel megáldott súlyemelője, Mitykó Veronika, aki a 71 kilósok kategóriájában összetettben a 11. helyen végzett Batumiban.

2019.04.11 09:14:18

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Ugyan az edzések zömét már jó ideje a felnőttcsapat tagjaként végzi, a juniorbajnokság múlt hétvégi nyolcas döntőjében megvédte címét a korosztályos együttessel a 17 esztendős Lukács Norbert, aki ráadásul bekerült a torna All Star-válogatottjába is.

2019.03.28 14:24:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A W Series bejelentette a rajtrácsot kiérdemlők listáját, melyből kiderül, hogy a 18 éves Keszthelyi Vivien a sorozat szerződtetett, hivatalos tesztpilótájaként folytatja pályafutását, így ő lesz a mezőny egyik legfiatalabb tagja.

2019.03.27 18:33:17

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első sikerét a hazai rendezésű Európa-bajnoki elitkörben U17-es leányválogatottunk. Schumi Dorottya együttese magabiztos, 4−0-s győzelmet aratott a grúzok felett, így másodikként zárt csoportjában. A kvartettből az angolok jutottak ki a bulgáriai kontinensviadalra.