Kézilabda: Bajus Brunó bravúros bemutatkozása a BL-ben

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.25. 17:55
Címkék
Góllal mutatkozott be a Bajnokok Ligájában a MOL-Pick Szeged 18 éves balszélsője, Bajusz Brunó. Az egykori szegedi kiválóság fiával a celjei találatról, a Tisza-parti sztárcsapatról és a szezon hátralévő céljairól beszélgettünk.

Az utolsó öt percre lépett pályára a 18 éves Bajusz Brunó a vasárnapi Celje–MOL-Pick Szeged Bajnokok Ligája-mérkőzésen. S ha már így történt, a Tisza-partiak korosztályos válogatott balszélsője góllal hálálta meg Juan Carlos Pastor bizalmát. A spanyol Canellas passzából, hatalmas ugrást követően magabiztosan lőtte be a szegediek utolsó találatát az egyébként 34–23-ra megnyert találkozón.Bajusz Brunó a vasárnapi Celje–MOL-Pick Szeged Bajnokok Ligája-mérkőzésen. S ha már így történt, a Tisza-partiak korosztályos válogatott balszélsője góllal hálálta meg Juan Carlos Pastor bizalmát. A spanyol Canellas passzából, hatalmas ugrást követően magabiztosan lőtte be a szegediek utolsó találatát az egyébként 34–23-ra megnyert találkozón.

Bajusz Brunó góllal köszönt be a Bajnokok Ligájában Forrás: Pick Szeged
Bajusz Brunó góllal köszönt be a Bajnokok Ligájában Forrás: Pick Szeged

Bajusz Brunó góllal köszönt be a Bajnokok Ligájában  •  Forrás: Pick Szeged

Nem véletlen, hogy a szegedi szurkolók elkezdték skandálni az egykori közönségkedvenc, Bajusz Sándor fiának a nevét. Az újonc még egy nappal a történtek után is barátkozott a gondolattal, hogy immár a BL-góllövőlistára is feliratkozott.

„A meccs után még várt ránk egy hétórás buszút, ezért utána elég jól tudtam aludni. Kicsit még felfoghatatlan az egész, de örülnék neki, ha a jövőben még sokszor küzdenék hasonló problémákkal.”

A világklasszis csapattársak is várták már a magyar juniorválogatott kézilabdázó gólját, a fiú a mérkőzés előtt is minden segítséget megkapott tőlük és Pastortól is.

„Már amikor melegítettünk, készülődtünk, akkor is mindenki biztatott, sokat jelentett, hogy számítanak rám. A mester is úgy küldött be, hogy maradjak higgadt, és ha lehetőség adódik előttem, azt használjam ki. Remélem, megháláltam a bizalmát.”

A Szeged saját nevelésű játékosának természetesen nagy álma volt, hogy a Bajnokok Ligájában is szerepeljen, így nagy mérföldkőnek számít a pályafutásában ez a gól.

„Emlékszem még a tévében szurkoltam a csapatnak, ahhoz képest pedig most már én játszottam… Csodálatos ezt megélni, de igazából ez most megtörtént, fontos, hogy már csak előre nézzek.”

Bár Bajusz nap mint nap a világklasszisok sorával felálló Pick edzéseit látogatja, az NB I és a BL mellett szerepel a másodosztályú Algyőben is. Ennek köszönhetően bizakodva tekint a szezon hátralévő, még nagyobb részére, hiszen játékperchiányban nem fog szenvedni.

„Most csak annyi a feladatom, hogy keményen dolgozzak, és kiérdemeljem a lehetőségeket, ha pedig odakerülök, éljek vele. Úgy, mint vasárnap Celjében.”

S íme, az a bizonyos szépségdíjas találat:

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik