Kézilabda: az ifjúsági fiúknál Veszprémben nyert a NEKA

Vágólapra másolva!
2018.09.09. 18:13
Címkék
Egálra végződött a Nyugati és a Keleti csoport kettős rangadója is a fiú utánpótlás kézilabda-bajnokság második fordulójában. Az ifik között a NEKA és a Pick Szeged, a serdülők mezőnyében a Veszprémi KKFT és a Békés együttese örülhetett.

B. V. – utanpotlassport.hu A papírformasikereket hozó első forduló után nem sokat pihentek a csapatok, a héten folytatódott a korosztályos kézilabda-bajnokság. Óriási meglepetés a mostani mérkőzéseken sem történt, bár két mérkőzés után nehéz esélyesekről beszélni az utánpótlásligában.B. V. – utanpotlassport.hu A papírformasikereket hozó első forduló után nem sokat pihentek a csapatok, a héten folytatódott a korosztályos kézilabda-bajnokság. Óriási meglepetés a mostani mérkőzéseken sem történt, bár két mérkőzés után nehéz esélyesekről beszélni az utánpótlásligában.

Rangadót nyert a NEKA ifjúsági csapata Veszprémben Forrás: neka.hu
Rangadót nyert a NEKA ifjúsági csapata Veszprémben Forrás: neka.hu

Rangadót nyert a NEKA ifjúsági csapata Veszprémben  •  Forrás: neka.hu

Az ifjúsági fiúk mezőnyében a Nyugati csoport rangadója egyértelműen a Veszprémi KKFT–NEKA összecsapás volt, amelyen a vendégek viszonylag magabiztos, ötgólos sikert arattak (29–34), így ők őrizték meg százszázalékos mérlegüket. A „nagyok” közül győzött a Balatonfüred, s nem hibázott a Telekom Veszprém és az FTC sem.

Keleten is rendeztek egy csúcsmérkőzést, a Békés és a Pick Szeged feszült egymásnak. Az elmúlt szezon alapján a Csongrád megyeiek voltak némileg esélyesebbek, és ezt sikerült is realizálniuk, igaz, éppen csak: egy góllal győztek a Viharsarokban (27–28). Ezen kívül egyértelmű sikert könyvelhetett el az Eger, a PLER-Budapest és a Dabas gárdája is.

Fiú ifjúsági bajnokság
Nyugat: Veszprémi KKFT–NEKA 29–34, Csurgói KK–Váci KSE 30–26, Rév TSC–Várpalotai BSK 26–18, Balatonfüredi KSE–ETO SZESE 33–24, Budakalász–Telekom Veszprém 28–31, Komló–FTC 25–35
Kelet: Békés KC–Pick Szeged 27–28, DVTK-Eger–Békéscsaba DKSE 30–19, Orosházi FKSE–Ózdi KC 39–32, PLER-Budapest–DEAC 37–22, Kecskeméti TE–Nyíregyháza 27–23, Ceglédi KKSE–Balmazújvárosi KK 18–15, Dabasi KC–B.Braun Gyöngyös 41–29

A „kisebbek”, vagyis a serdülők között szintén a Veszprémi KKFT–NEKA találkozó volt a slágermeccs. Ugyanakkor ezúttal a hazaiak örülhettek, akik a vártnál mindenképpen nagyobb különbséggel, 30–21-re kiütötték a balatonbogláriakat. Szintén meglepő lehet a Tatabánya tizennyolc gólos veresége Budaörsön, a Balatonfüred, a Telekom Veszprém és az FTC viszont ahogyan az várható volt, győzött.

A Keleti csoportban is megismételték az ifik csatáját. És a serdülőbajnokságban már nem úszta meg a Pick Szeged: az előző évadban ezüstérmes Békés egygólos vereséggel küldte haza a Tisza-parti együttest (25–24). Ezen kívül egyaránt szoros meccsen nyert a második fordulóban az Eger, a PLER és a Dabas is, míg a Balmazújváros simán győzött Cegléden.

Fiú serdülőbajnokság
Nyugat: Budaörs–Grundfos Tatabánya KC 31–13, Veszprémi KKFT–NEKA I 30–21, Csurgói KK–Váci KSE 25–22, NEKA II–Éles KISE 15–17, Balatonfüredi KSE–ETO SZESE 32–24, Budakalász–Telekom Veszprém 10–35, Komló–FTC 24–27
Kelet: DVTK-Eger–Békéscsaba DKSE 25–22, Orosházi FKSE–Pick Szeged II 21–24, PLER-Budapest–DEAC 26–24, Békés KC–Pick Szeged I 25–24, Kecskeméti TE–Nyíregyháza 29–12, Ceglédi KKSE–Balmazújvárosi KK 18–26, Dabasi KC–B.Braun Gyöngyös 21–20

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik