HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.12.05 20:00 Frissítve: 2018.12.05 20:09

Kézilabda: az ifi leányválogatott ismét legyőzte Dániát

A magyar leány ifjúsági kézilabda-válogatott a keddi győzelem után szerdán ismét megmérkőzött a dánok korosztályos együttesével Balatonbogláron, a NEKA-csarnokban. A párharc – csakúgy, mint egy nappal korábban – ötgólos magyar sikert hozott, de egy félidő erejéig remekül tartotta magát Heine Eriksen alakulata.

HIRDETÉS

M. Sz. utanpotlassport.hu Kedden könnyed sikert aratott a nyári U17-es Európa-bajnokságra és EYOF-ra készülő magyar leány ifjúsági kézilabda-válogatott a kontinens élmezőnyébe tartozó dán korosztályos alakulat ellen Balatonbogláron, a NEKA-csarnokban. Szerdán ismét összecsaptak a felek, így esélye nyílt Heine Eriksen „lányainak” a visszavágásra.

Három, kettő, egy, magyarok! Forrás: MKOSZ

Három, kettő, egy, magyarok!  •  Forrás: MKSZ

A párharc szorosabban alakult, mint az azt megelőző napon. A dánok szereztek vezetést, sőt, kétgólos előnyt, ám a tizedik percre sikerült fordítani ifj. Kiss Szilárd gárdájának. Ezután hosszú percekig ismét a skandinávok domináltak, csak két perccel a félidő előtt tudtak fordítani újra a mieink Németh Imola góljával, aki a második találatát jegyezte. Így 11‒10-es állással vonultak rövid pihenőre a felek.

A fordulás után pár percig még tartotta magát az ellenfél, Kürthi Lauráék azonban magasabb fokozatba kapcsoltak, és tettek arról, hogy ne kelljen izgulniuk a hátralévő időben. Mindent bevetettek a dánok, de nem tudtak két gólnál kevesebbre zárkózni, sőt a lefújásra öt egység lett a különbség, csakúgy, mint egy nappal korábban. A magyar válogatott 26‒21-re győzött.

LEÁNY IFJÚSÁGI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Dánia 26–21 (11–10)
Magyarország: Bukovszky, Zsigmond (kapusok), Vámos 2 gól, Kürthi 3, Lengyel, Németh 6, Mérai 2, Juhász, Kubina, Farkas 3, Rittlinger 1, Koronczai 7, Világos, Faragó, Bánhidi 1, Kajdon 1

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS