utanpotlassport.hu 2018.12.05 20:00 Frissítve: 2018.12.05 20:09

Kézilabda: az ifi leányválogatott ismét legyőzte Dániát

A magyar leány ifjúsági kézilabda-válogatott a keddi győzelem után szerdán ismét megmérkőzött a dánok korosztályos együttesével Balatonbogláron, a NEKA-csarnokban. A párharc – csakúgy, mint egy nappal korábban – ötgólos magyar sikert hozott, de egy félidő erejéig remekül tartotta magát Heine Eriksen alakulata.

M. Sz. utanpotlassport.hu Kedden könnyed sikert aratott a nyári U17-es Európa-bajnokságra és EYOF-ra készülő magyar leány ifjúsági kézilabda-válogatott a kontinens élmezőnyébe tartozó dán korosztályos alakulat ellen Balatonbogláron, a NEKA-csarnokban. Szerdán ismét összecsaptak a felek, így esélye nyílt Heine Eriksen „lányainak” a visszavágásra.

Három, kettő, egy, magyarok! Forrás: MKOSZ

Három, kettő, egy, magyarok!  •  Forrás: MKSZ

A párharc szorosabban alakult, mint az azt megelőző napon. A dánok szereztek vezetést, sőt, kétgólos előnyt, ám a tizedik percre sikerült fordítani ifj. Kiss Szilárd gárdájának. Ezután hosszú percekig ismét a skandinávok domináltak, csak két perccel a félidő előtt tudtak fordítani újra a mieink Németh Imola góljával, aki a második találatát jegyezte. Így 11‒10-es állással vonultak rövid pihenőre a felek.

A fordulás után pár percig még tartotta magát az ellenfél, Kürthi Lauráék azonban magasabb fokozatba kapcsoltak, és tettek arról, hogy ne kelljen izgulniuk a hátralévő időben. Mindent bevetettek a dánok, de nem tudtak két gólnál kevesebbre zárkózni, sőt a lefújásra öt egység lett a különbség, csakúgy, mint egy nappal korábban. A magyar válogatott 26‒21-re győzött.

LEÁNY IFJÚSÁGI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Dánia 26–21 (11–10)
Magyarország: Bukovszky, Zsigmond (kapusok), Vámos 2 gól, Kürthi 3, Lengyel, Németh 6, Mérai 2, Juhász, Kubina, Farkas 3, Rittlinger 1, Koronczai 7, Világos, Faragó, Bánhidi 1, Kajdon 1

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.06.12 18:46:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Története legsikeresebb szezonját zárta a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A balatonboglári mind a négy korosztályos bajnokság döntőjébe bejutottak, ebből kettőt meg is nyertek. Jövőre pedig mind a férfi, mind a női mezőnyben megcéloznák az NB I-es tagságot.

2019.06.12 14:16:09

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Ferencváros U17-es labdarúgócsapata egy éven belül másodszor vívta meg sikerrel a három korosztály élvonalbeli szerepléséről döntő osztályozót. A Fradi idén a Mol Vidit verte meg, a fővárosiak a párharc mindkét meccsét megnyerték, 10–3-as összesítéssel győztek, és maradtak első osztályúak.

2019.06.05 09:16:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon kialakult a negyeddöntő mezőnye. A legjobb tizenhat között két olyan csapat is búcsúzott, amelyik a csoportmeccsek során mind a három mérkőzését megnyerte, Uruguay és a végső győzelemre is esélyes Franciaország, de kiesett Argentína is.

2019.06.02 12:27:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A lengyelországi U20-as labdarúgó-világbajnokságon pénteken befejeződött a csoportkör. A hat csoport első két helyezettje, illetve a négy legjobb harmadik vasárnaptól a nyolcaddöntőben folytathatja a küzdelmet. A vb első szakasza után két hibátlan csapat maradt a mezőnyben, Franciaország és Uruguay, ugyanakkor Ukrajna, Olaszország, Szenegál és Japán is veretlenül jutott tovább.  

2019.06.01 05:48:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A decemberi U20-as vb-n parádézott, felgyorsult a világ talán legerősebb juniorbajnokságának szintjére, és jövőre már a felnőttválogatottban bizonyítana. Az év ifjúsági korú magyar jégkorongozójának választott, az USHL-es Madison Capitols gárdájában edződő Papp Kristóffal beszélgettünk.