Kézilabda: a Veszprém a fiú serdülőbajnok

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.05. 20:03
Címkék
Az Éles Kézisulihoz tartozó Veszprémi KKFT együttese győzött Dunaújvárosban, a fiú serdülő kézilabdázók négyes döntőjében. A csapat teljesítményéről, a győzelem titkáról és a Final Fourról a vezetőedzőt, Éles Józsefet kérdeztük.

Bruckner Vince – utanpoltassport.huA hét végén Dunaújvárosban tartották az ifjúsági Final Four mellett serdülő fiú kézilabdázók négyes döntőjét. A kisebbek mezőnyében az Éles Kézisulihoz tartozó Veszprémi KKFT együttese diadalmaskodott, miután az elődöntőben a Pick Szegedet, a fináléban pedig a Békést győzte le.Bruckner Vince – utanpoltassport.huA hét végén Dunaújvárosban tartották az ifjúsági Final Four mellett serdülő fiú kézilabdázók négyes döntőjét. A kisebbek mezőnyében az Éles Kézisulihoz tartozó Veszprémi KKFT együttese diadalmaskodott, miután az elődöntőben a Pick Szegedet, a fináléban pedig a Békést győzte le.

A Veszprémi KKFT csapata nyerte a serdülők négyes döntőjét Forrás: Éles Kézisuli
A Veszprémi KKFT csapata nyerte a serdülők négyes döntőjét Forrás: Éles Kézisuli

A Veszprémi KKFT csapata nyerte a serdülők négyes döntőjét  •  Forrás: Éles Kézisuli

Az egyesület alapítóját, egyben az aranyérmes alakulat vezetőedzője, Éles József értékelte a honlapunknak a két nap alatt látottakat.

„Az elmúlt időszakban több serdülőbajnoki döntőt láttam, ezért nyugodtan mondhatom, mind közül a mostani volt a legszínvonalasabb. Valamennyi mérkőzés élvezhető volt a hétvégén, a Szeged, a Békés és az FTC is remekül játszott.”

A 179-szeres válogatott kézilabdázó elmondta, nehéz négyes döntőre számított, mivel több sérült, illetve nem százszázalékos állapotban lévő játékosuk volt.

„Évek óta nagy a rivalizálás köztünk és a szegediek között ebben a korosztályban, sőt az utóbbi időben többször fordult elő, hogy ők nyertek. Éreztem, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen a kulcsjátékosaink rengeteget játszottak az utóbbi időben. A mérkőzésen viszont a fontos pillanatokban a miénk volt a higgadtabb csapat.”

Éles kiemelte, hogy mindkét meccsen a védekezésüknek köszönhetően nőttek a riválisuk fölé.

„Nagyon büszke vagyok rá, hogy a három plusz hármas védekezésünkkel mindkét találkozón nagy előnybe kerültünk az ellenfeleinkkel szemben. Ez a fajta játékstílus Németországban népszerűbb, itthon csak mi alkalmazzuk. Ha ez nincs, a Szegedet biztosan nem győzzük le.”

A szakvezető kitért játékosaira, akik között lát nagy tehetségeket, de azt mondja, a következő évek döntik majd el, mi lesz belőlük.

„Vannak a csapatban nagyon ígéretes játékosok, lehetnek belőlük jó, kiemelkedő és klasszis kézilabdázók is. Ugyanakkor azt tapasztalom, hogy a mai fiatalság nem feltétlenül tesz bele annyi munkát, mint amennyit kellene. Mi edzők legfeljebb terelgetni tudjuk őket, de a java rajtuk múlik.”

Éles nagy sikernek tartja a bajnoki aranyérmet, különösen, hogy az először rendeztek Final Fourt a korosztályban. Ugyanakkor annak nem örül, hogy csökkentették a döntőbe jutó csapatok számát.

„Nem tartom szerencsésnek ezt a fajta lebonyolítást. Kár, hogy nem nyolcas döntőn dől el a bajnoki cím sorsa. A Nyugati csoportból például több nagyon erős csapat, például a NEKA és a Tatabányai is ezért maradt le erről a hétvégéről. Arról nem is beszélve, hogy a válogatott edzők szempontjából is jobb, ha több együttes játszik egyszerre.”

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik