Kézilabda: a mieinkkel eddig minden rendben az U20-as világbajnokságon

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.06. 09:54
Címkék
Öt nap telt el a debreceni U20-as női kézilabda-világbajnokság rajtja óta, és a négy hatos csoportban zajló tornán kezdenek kirajzolódni az erőviszonyok. Annyi legalábbis mindenképpen körvonalazódik, hogy mely együttesek folytathatják majd – már egyenes kieséses rendszerben – a nyolcaddöntőben.

Munkatársunktól – utanpotlassport.hBár az okozhat némi meglepetést, hogy a góllövőlistát az angolaiak romantikus nevű lövője, Helena Gilda Simao Paulo vezeti, miután 54 kísérletéből 36-szor is sikeresen célzott, az eddigi mérkőzéseken jobbára a papírforma érvényesült.Munkatársunktól – utanpotlassport.hBár az okozhat némi meglepetést, hogy a góllövőlistát az angolaiak romantikus nevű lövője, Helena Gilda Simao Paulo vezeti, miután 54 kísérletéből 36-szor is sikeresen célzott, az eddigi mérkőzéseken jobbára a papírforma érvényesült.

Az angolai Paulo vezeti a góllövőlistát Forrás: primeiroagosto.com
Az angolai Paulo vezeti a góllövőlistát Forrás: primeiroagosto.com

Az angolai Paulo vezeti a góllövőlistát  •  Forrás: primeiroagosto.com

Nekünk jó hír, hogy a házigazda magyarok sem borították fel azt, hiszen – igaz, a vártnál kicsit döcögősebb játékkal – három góllal legyűrték a brazilokat, majd kiütötték a portugálokat (33–20). Az elefántcsontpartiak visszalépése nyomán csütörtökön előre nem tervezett szabadnapot kaptak, így – miután pénteken „hivatalosan” is pihenőjüket töltik – alaposan feltöltődve vághatnak neki a csoportküzdelmek hajrájának, a szombati, montenegróiakkal szembeni (13.30) és a vasárnapi, norvégok elleni találkozónak (18). A nyolcaddöntős részvétel már biztos, a tét Golovin Vlagyimir játékosai számára a hétvégi folytatásban a minél előkelőbb pozíció megszerzése, azáltal pedig a könnyebb folytatás lehetőségének kiharcolása lesz.

Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szakvezetője Fotó: Ricsováry Takács László
Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szakvezetője Fotó: Ricsováry Takács László

Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szakvezetője  •  Fotó: Ricsováry Takács László

Az A, vagyis a „magyar” csoportban egyébként a felnőttmezőnyben ütősnek számító brazilok gyengélkedése nevezhető némiképp váratlannak: a dél-amerikaiak pont nélkül állnak úgy, hogy a portugáloktól is kikaptak.

A B csoportban eddig történtek közül kiemelésre érdemes, hogy a világ élmezőnyébe tartozó férfiválogatottal büszkélkedő izlandiak női utánpótlása is acélosnak mutatkozik. Noha az északiak az oroszoktól súlyos vereséget szenvedtek, legyőzték a szlovénokat, és a dél-koreaiak ellen is pontot szereztek.

A holland női kézilabdasport erejével tisztában vannak a sportkedvelők, az viszont nekik is új „információ” lehet, hogy a hátország sem akármilyen. A „narancsos” együttes megnyerte a C csoport egyik rangadóját a románokkal szemben, minek köszönhetően a még szintén hibátlan dánok elleni meccsen a hatos első helyéért játszhat.

A D csoportban a németek harmatos teljesítménye érdemel említést. Miközben a társaság vereséget szenvedett a svédektől és a horvátoktól, legutóbbi fellépésén viszonylag simán felülmúlta a spanyolokat, de kockázat nélkül kijelenthető:a folytatásban ennél több kell, ha a sportági nagyhatalom közvetlen utánpótlásának komolyabb céljai is vannak a vb-n.

Ám mindez csak az esemény felvezető szakaszának tömör krónikája, csupán a prológon vagyunk túl, a lényeg, vagyis a java ezután következik.

ÍGY ÁLLNAK
A csoport: 1. Magyarország 4 pont/2 mérkőzés (44–16-os gólkülönbség), 2. Norvégia 4/2 (40–16), 3. Montenegró 2/2 (50–54), 4. Portugália 2/3 (58–78), 5. Brazília 0 (Elefántcsontpart visszalépett)
B csoport: 1. Oroszország 6, 2. Dél-Korea 5, 3. Izland 3, 4. Szlovénia 2 (76–68), 5. Chile 2 (66–88), 6. Kína 0
C csoport: 1. Hollandia 6 (113–73), 2. Dánia 6 (95–66), 3. Románia 4. 4. Japán 2, 5. Angola 0 (66–91), 6. Paraguay 0 (73–125)
D csoport: 1. Franciaország 6, 2. Horvátország 4 (71–62), 3. Svédország 4 (65–61), 4. Spanyolország 2 (84–78), 5. Németország 2 (69–65), 6. Egyiptom 0

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik