Kézilabda: a horvátok ellen is nyertek az U18-as lányok

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.10. 12:14
Címkék
Az elején bekezdtek a horvátok, de aztán magabiztos hatgólos győzelmet aratott a magyar válogatott a lengyelországi leány U18-as kézilabda-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. Bohus Bea együttes ezzel megőrizte százszázalékos mérlegét, amelyet szombaton az egyiptomiak ellen építhet tovább.

B. V. – utanpotlassport.huKét magabiztos győzelem és egy nap pihenő után várhatta a folytatást a magyar válogatott a Kielcében zajló leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. Bohus Bea együttese a csoportkör harmadik fordulójában az addig ötvenszázalékos mérleggel bíró horvátokkal találkozott.B. V. – utanpotlassport.huKét magabiztos győzelem és egy nap pihenő után várhatta a folytatást a magyar válogatott a Kielcében zajló leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. Bohus Bea együttese a csoportkör harmadik fordulójában az addig ötvenszázalékos mérleggel bíró horvátokkal találkozott.

Kuczora Csenge hat gólt szerzett a horvátok ellen Forrás: IHF
Kuczora Csenge hat gólt szerzett a horvátok ellen Forrás: IHF

Kuczora Csenge hatszor szólt hozzá a horvátok elleni mérkőzéshez  •  Forrás: IHF

S bár egyértelműen az EYOF-győztes és Eb-bronzérmes magyar csapat volt a mérkőzés esélyese, az első percek legkevésbé sem a tervek szerint alakultak. Rengeteg hibával kezdték a mieink a találkozót, 5–1-es horvát vezetéskor, már a hetedik percben időt kellett érni.

Az egyperces szünet után már megrázta magát a társaság, és 2 – 6-ról (leginkább a négy gyors gólt dobó Schatzl Natalie-nak köszönhetően) fantasztikus, nyolcgólos szériát produkálva a félidő hajrájában már 10–6-os előnyben volt. És a hátralévő percekben sem tudott zárkózni a délszláv együttes, így négygólos fórral mehettek pihenni Pál Tamaráék.

A folytatásban pedig már nem kellett különösebben aggódni, a magyar válogatott – bár ismét produkált rosszabb perceket – remekül kézben tartotta a találkozót, egyszer sem engedte igazán közel az ellenfelet. Sőt a végére még növelte is a különbséggel, és 27–21-es sikerével megőrizte a hibátlan mérlegét.

A magyar csapatból ezúttal a hétgólos Schatzl és a hatot dobó Kuczora Csenge emelkedett ki, s meg kell említeni a több fontos védést bemutató Herczeg Lilit is.

A következő mérkőzésüket szombaton 18 órakor az eddig nyeretlen egyiptomi együttessel játsszák a mieink. De az igazi erőfelmérő, csak hétfőn lesz: ugyanis az észak-afrikaiak elleni kötelező feladat után a dánokkal kell megküzdeni a csoportelsőségért.

LEÁNY U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KIELCE (LENGYELORSZÁG)
Csoportkör, 3. forduló
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 27–21 (13–9)
Magyarország:
Herczeg, Magera, Szabó (kapusok), Albek, Arany 4, Bánfai, Borgyos, Kellermann, Kuczora 6, Pál 4, Schatzl 7, Simon 1, Szilovics, Tóth N. 2, Vámos 3, Varga. Szövetségi edző: Bohus Bea
A többi mérkőzésen: Dánia–Egyiptom 24–15; Svédország–Chile 31–19
A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Dánia 6, 3. Svédország 2, 4. Horvátország 2, 5. Chile 2, 6. Egyiptom 0

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik