HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.08.10 12:14 Frissítve: 2018.08.11 07:55

Kézilabda: a horvátok ellen is nyertek az U18-as lányok

Az elején bekezdtek a horvátok, de aztán magabiztos hatgólos győzelmet aratott a magyar válogatott a lengyelországi leány U18-as kézilabda-világbajnokság csoportkörének harmadik fordulójában. Bohus Bea együttes ezzel megőrizte százszázalékos mérlegét, amelyet szombaton az egyiptomiak ellen építhet tovább.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huKét magabiztos győzelem és egy nap pihenő után várhatta a folytatást a magyar válogatott a Kielcében zajló leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. Bohus Bea együttese a csoportkör harmadik fordulójában az addig ötvenszázalékos mérleggel bíró horvátokkal találkozott.

Kuczora Csenge hat gólt szerzett a horvátok ellen Forrás: IHF

Kuczora Csenge hatszor szólt hozzá a horvátok elleni mérkőzéshez  •  Forrás: IHF

S bár egyértelműen az EYOF-győztes és Eb-bronzérmes magyar csapat volt a mérkőzés esélyese, az első percek legkevésbé sem a tervek szerint alakultak. Rengeteg hibával kezdték a mieink a találkozót, 5–1-es horvát vezetéskor, már a hetedik percben időt kellett érni.

Az egyperces szünet után már megrázta magát a társaság, és 2 – 6-ról (leginkább a négy gyors gólt dobó Schatzl Natalie-nak köszönhetően) fantasztikus, nyolcgólos szériát produkálva a félidő hajrájában már 10–6-os előnyben volt. És a hátralévő percekben sem tudott zárkózni a délszláv együttes, így négygólos fórral mehettek pihenni Pál Tamaráék.

A folytatásban pedig már nem kellett különösebben aggódni, a magyar válogatott – bár ismét produkált rosszabb perceket – remekül kézben tartotta a találkozót, egyszer sem engedte igazán közel az ellenfelet. Sőt a végére még növelte is a különbséggel, és 27–21-es sikerével megőrizte a hibátlan mérlegét.

A magyar csapatból ezúttal a hétgólos Schatzl és a hatot dobó Kuczora Csenge emelkedett ki, s meg kell említeni a több fontos védést bemutató Herczeg Lilit is.

A következő mérkőzésüket szombaton 18 órakor az eddig nyeretlen egyiptomi együttessel játsszák a mieink. De az igazi erőfelmérő, csak hétfőn lesz: ugyanis az észak-afrikaiak elleni kötelező feladat után a dánokkal kell megküzdeni a csoportelsőségért.

LEÁNY U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KIELCE (LENGYELORSZÁG)
Csoportkör, 3. forduló
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 27–21 (13–9)
Magyarország:
Herczeg, Magera, Szabó (kapusok), Albek, Arany 4, Bánfai, Borgyos, Kellermann, Kuczora 6, Pál 4, Schatzl 7, Simon 1, Szilovics, Tóth N. 2, Vámos 3, Varga. Szövetségi edző: Bohus Bea
A többi mérkőzésen: Dánia–Egyiptom 24–15; Svédország–Chile 31–19
A csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Dánia 6, 3. Svédország 2, 4. Horvátország 2, 5. Chile 2, 6. Egyiptom 0

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

2018.10.09 19:29:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megsemmisítő vereséggel zárta a már biztos elitkörös U19-es leány labdarúgó-válogatottunk a hazai Európa-bajnoki selejtezőtornát: Turtóczki Sándor szövetségi edző tanítványai a csoportelsőségről döntő keddi összecsapáson 7−0-ra kaptak ki Finnország legjobbjaitól Üllőn.

2018.10.06 15:07:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Baráth Péter góljával 1−0-ra győzte le a szerbeket U17-es labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezőtorna zárónapján, így veretlenül, illetve kapott gól nélkül zárt az Európa-bajnoki selejtezőcsoport élén. Preisinger Sándor együttese remek teljesítményt nyújtott az egész minitornán, és várhatja a tavaszi elitkör sorsolását.

HIRDETÉS
HIRDETÉS