Kézilabda: a győri akadémián júliusban folytatják a munkát

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.31. 11:55
Címkék
Júliusig várnak az újraindulással Győrben, ahol immár kiemelt akadémiaként folytatnák a korábban elkezdett magas színvonalú nevelő munkát, erről Pigniczki Krisztina beszélt a Kézivezérlés című podcastben.

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos enyhítések után több klubban elkezdődött a munka, edzésbe álltak a csapatok. Az év eleje óta kiemelt akadémiának minősített győri műhelyben azonban még várnak az edzésekkel. Erről az ETO utánpótlásedzője, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok Pigniczki Krisztina beszélt a Sport TV és a 24.hu közös podcastjében, a Kézivezérlésben. Pigniczki Krisztina beszélt a Sport TV és a 24.hu közös podcastjében, a Kézivezérlésben.

Júliusban indulhat be az élet a győri kézilabda-akadémián Forrás: gyorietokc.hu
Júliusban indulhat be az élet a győri kézilabda-akadémián Forrás: gyorietokc.hu

Júliusban indulhat be az élet a győri kézilabda-akadémián  •  Forrás: gyorietokc.hu

„Úgy láttuk, nincs értelme kapkodnunk, hiszen körülbelül két hétbe telt volna, mire biztonságosan meg tudjuk szervezni az edzéseket, az aréna például még nem volt nyitva, a kollégiumok is zárva tartottak és lassan vége van az iskolának. Ezért döntöttünk úgy, hogy lezárjuk ezt a szezont, a lányok július végéig pihenőt kapnak, és mint általában, júliusban kezdjük el a felkészülést.”

A Győri Audi ETO KC utánpótlásában vitán felül évek óta az egyik legjobb nevelőmunka folyik, ezért nagy változások nem szükségesek a kiemelt akadémiai minősítés elnyerésével.

„A név változik, de igazából a munkát hasonlóképpen folytatjuk, mint eddig. Annyival biztos bővülünk, hogy nagyobb stábbal dolgozhatunk, még sokkal jobb feltételeink lehetnek. Ez főleg egészségügyi és rehabilitációs téren jelentkezhet.”

Pigniczki évek óta a junior nemzeti együttes másodedzőjeként is dolgozik Golovin Vlagyimir mellett, akinek az utóbbi hónapokban többször felmerült a felnőttválogatott szövetségi kapitányaként is.

„Most úgy látom, mindenképpen magyar edzőre kéne bízni ezt a feladatot. A Vovában (Golovin Vlagyimir – a szerk.) van valami: nagyon jól nyúl a csapathoz, nagyon érti a játékosok nyelvét, és két generációval is megértette, hogy képesek bárkit legyőzni. És azt gondolom, hogy a felnőttek között is el tudná hitetni, hogy sokkal nagyobb eredmények is elérhetőek.”

A szintén az Utanpotlassport.hu szerkesztősége által készített, M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja nemrégiben a győri utánpótlásról készített riportfilmet, íme:

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik