Kézilabda: a fiú serdülőválogatott másodszor is legyőzte Szlovéniát

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.14. 14:14
Címkék
Péntek délelőtt újra legyőzte a szlovénok korosztályos együttesét a fiú serdülő kézilabda-válogatott. Kopornyik Zsolt együttese 20–15-re győzött a balatonboglári visszavágón.

A csütörtök esti, szlovénok elleni találkozón csak az első negyedóra volt szoros, utána felőrölte ellenfelét a fiú serdülő kézilabda-válogatott a balatonboglári felkészülési mérkőzésen. Kopornyik Zsolt együttese péntek délelőtt újra összecsapott a délnyugati szomszéddal.Kopornyik Zsolt együttese péntek délelőtt újra összecsapott a délnyugati szomszéddal.

Lukács Péter három gólt szerzett a szlovénok ellen Forrás: MKSZ
Lukács Péter három gólt szerzett a szlovénok ellen Forrás: MKSZ

Lukács Péter három gólt szerzett a szlovénok ellen  •  Forrás: MKSZ

A második összecsapás első harminc perce éppen fordítva alakult, mint az odavágón. A magyarok remekül kezdtek, húsz perc alatt mindössze négy találatot engedélyeztek a vendégeknek, utána azonban következett az egészen a szünetig tartó magyar gólcsend, és a szlovénok alaposan felzárkóztak.

A folytatásban viszont a mieink újra átvették az irányítást, a 43. percben Fazekas Gergő góljával újra hárommal vezetett a válogatott. S a végére a kényelmesnek látszó ötgólos különbség is kialakult (20–15).

A szlovénok elleni dupla siker biztató bemelegítés lehet a bő két hét múlva startoló svédországi nyílt U16-os Európa-bajnokságra.

FIÚ SERDÜLŐ FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, BALATONBOGLÁR
Magyarország–Szlovénia 20–15 (8–7)
A magyar gólszerzők: Fazekas, Ilic, Krakovszki, Lukács, Papp B. 3-3, Imre 2, Karai, Nkousa, Papp T. 1-1

A leány juniorválogatott játékosai siófoki edzőtáborban Fotó: Németh András
A leány juniorválogatott játékosai siófoki edzőtáborban Fotó: Németh András

A leány juniorválogatott játékosai siófoki edzőtáborban  •  Fotó: Németh András

Munkában a lányok is
A leány junior kézilabda-válogatott is gőzerővel készül a nyárra, Golovin Vlagyimir együttese a torna egyik esélyeseként várja a július 11-én rajtoló, győri U19-es Európa-bajnokságot. A csapat hétfő óta Siófokon készül az év legfontosabb megméretésére, amelyen a spanyol, a montenegrói és az osztrák együttessel került egy csoportba. A felkészülés következő állomása az érdi négycsapatos torna lesz június 27–29. között, amelyen a szlovák, a horvát és a holland együttest látja vendégül a magyar válogatott.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik