HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.03 08:46 Frissítve: 2019.01.03 08:59

Kézilabda: a Barcelona is itt lesz a Balaton-kupán

Európai topklubok utánpótlás-együtteseinek sora érkezik a Balaton-kupa elnevezésű nemzetközi fiú kézilabdatornára Veszprémbe. A Barcelona, a Füchse Berlin, a Kielce és a MOL-Pick Szeged fiataljait is vendégül látják a bakonyiak; az eseményen a magyar fiatalok lemérhetik, hol tartanak az európai elithez képest.

B. V. – utanpotlassport.huMinden idők legrangosabb Balaton-kupájára készülnek Veszprémben: Európa kiemelkedő fiú utánpótlás-nevelő műhelyeinek együttesei érkeznek a hónap közepén kezdődő nemzetközi kézilabda-viadalra.  A január 16. és 20. közötti eseménynek a természetesen a Veszprém Aréna és a Noszlopy Gáspár Gimnázium új csarnoka ad otthont.

 

A veszprémi (és szegedi) fiatalok az idén a Barcelonával is megküzdhetnek a Balaton-kupán Fotó: Balogh Ákos

A veszprémi (és szegedi) fiatalok az idén a Barcelonával is megküzdhetnek a Balaton-kupán  •  Fotó: Balogh Ákos

 

Mindkét korosztályban, az U18-asok és az U16-osok között is veretes mezőny gyűlt össze. Az idősebbek között szerepel majd a spanyol Barcelona, a kontinens talán legerősebb utánpótlás-nevelő klubjának tartott német Füchse Berlin, a lengyel Kielce, a horvát PPD Zagreb, a norvég BSK Handball Elite és a MOL-Pick Szeged is.

A fiatalabbaknál tíz csapat versenghet majd az aranyéremért: a hazaiak mellett a magyar serdülőválogatott, az izlandi Valur Reykjavík, a szlovén Celje, a norvég HK Drammen, a Bosznia-Hercegovinából érkező Izvidac Ljubuski, a cseh HC Zubri, valamint három horvát  gárda, a Zagreb,  az MRK Dugo Selo és az RK Rudar is a bakonyiakhoz látogat.

És mindjárt a nyitónapon kiélezett, izgalmas találkozókra van kilátás: az U18-asok között először a Telekom Veszprém–Barcelona rangadót rendezik meg az Arénában, míg az U16-osok a Zagreb–Celje mérkőzéssel kezdenek a Noszlopy-sportcsarnokban.

A veszprémiek utánpótlásért felelős szakmai igazgatója, a 111-szeres válogatott jobbszélső, Gulyás Péter elmondta, kiváló erőpróba lehet a torna fiatal játékosaiknak, lehetőségük nyílik, hogy felmérjék, milyen munkát végeztek az elmúlt másfél két évben, és hol is tartanak a legszűkebb európai elithez képest.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.