utanpotlassport.hu 2019.01.03 08:46 Frissítve: 2019.01.03 08:59

Kézilabda: a Barcelona is itt lesz a Balaton-kupán

Európai topklubok utánpótlás-együtteseinek sora érkezik a Balaton-kupa elnevezésű nemzetközi fiú kézilabdatornára Veszprémbe. A Barcelona, a Füchse Berlin, a Kielce és a MOL-Pick Szeged fiataljait is vendégül látják a bakonyiak; az eseményen a magyar fiatalok lemérhetik, hol tartanak az európai elithez képest.

B. V. – utanpotlassport.huMinden idők legrangosabb Balaton-kupájára készülnek Veszprémben: Európa kiemelkedő fiú utánpótlás-nevelő műhelyeinek együttesei érkeznek a hónap közepén kezdődő nemzetközi kézilabda-viadalra.  A január 16. és 20. közötti eseménynek a természetesen a Veszprém Aréna és a Noszlopy Gáspár Gimnázium új csarnoka ad otthont.

 

A veszprémi (és szegedi) fiatalok az idén a Barcelonával is megküzdhetnek a Balaton-kupán Fotó: Balogh Ákos

A veszprémi (és szegedi) fiatalok az idén a Barcelonával is megküzdhetnek a Balaton-kupán  •  Fotó: Balogh Ákos

 

Mindkét korosztályban, az U18-asok és az U16-osok között is veretes mezőny gyűlt össze. Az idősebbek között szerepel majd a spanyol Barcelona, a kontinens talán legerősebb utánpótlás-nevelő klubjának tartott német Füchse Berlin, a lengyel Kielce, a horvát PPD Zagreb, a norvég BSK Handball Elite és a MOL-Pick Szeged is.

A fiatalabbaknál tíz csapat versenghet majd az aranyéremért: a hazaiak mellett a magyar serdülőválogatott, az izlandi Valur Reykjavík, a szlovén Celje, a norvég HK Drammen, a Bosznia-Hercegovinából érkező Izvidac Ljubuski, a cseh HC Zubri, valamint három horvát  gárda, a Zagreb,  az MRK Dugo Selo és az RK Rudar is a bakonyiakhoz látogat.

És mindjárt a nyitónapon kiélezett, izgalmas találkozókra van kilátás: az U18-asok között először a Telekom Veszprém–Barcelona rangadót rendezik meg az Arénában, míg az U16-osok a Zagreb–Celje mérkőzéssel kezdenek a Noszlopy-sportcsarnokban.

A veszprémiek utánpótlásért felelős szakmai igazgatója, a 111-szeres válogatott jobbszélső, Gulyás Péter elmondta, kiváló erőpróba lehet a torna fiatal játékosaiknak, lehetőségük nyílik, hogy felmérjék, milyen munkát végeztek az elmúlt másfél két évben, és hol is tartanak a legszűkebb európai elithez képest.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.07.06 13:08:14

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A MOL Fehérvár FC leigazolta a Haladás együttesétől Funsho Bamgboyet. A 20 esztendős nigériai szélső célja, hogy bekerüljön válogatottja, a szupersasok felnőttkeretébe. A székesfehérváriak új üdvöskéjéről Kovács Zoltán sportigazgató is elismerően nyilatkozott a klub honlapjának.

2019.07.05 14:09:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Rajtbüntetés és plusz 50 kiló – várhatóan nem Tassi Attila és nem is a Honda hétvégéje lesz a soron következő portugáliai állomás a túraautós világkupa-sorozatban (WTCR). A 20 éves magyar ennek ellenére bizakodó a nyári szünet előtti utolsó megmérettetést illetően.

2019.07.03 19:47:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Óriásit úszott az FTC 16 éves versenyzője, Mihályvári-Farkas Viktória a kazanyi junior Európa-bajnokság nyitónapján: 400 m vegyesen egyéni csúccsal lett ezüstérmes, utána pedig 800 m gyorson negyedikként ért be; a 4x100 méteres leány gyorsváltó a nyolcadik helyen végzett.

2019.06.21 16:02:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb játékost ad a hazai felnőttélvonalba a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia. A 19 éves irányító-átlövő Bálint Bence került az elmúlt szezonban bronzérmes Grundfos Tatabánya együtteséhez, ám súlyos sérülése miatt debütálása várhatóan csúszik.

2019.06.21 09:12:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Trion SC fiataljai kiváló eredményekkel tértek haza a korosztályos öttusa Európa-bajnokságokról. Az egyesület vezetőedzője, Burcsa Szabolcs tanítványairól és a sikerek hátteréről is mesélt.