Kézi: hat perc játékidőben remekeltek a győri fiatalok a női BL-ben

Vágólapra másolva!
2018.03.12. 14:02
Címkék
Az FTC mellett ezúttal a Győr is lehetőséget adott utánpótláskorú játékosainak a női Bajnokok Ligájában. A középdöntő utolsó fordulójában az ETO fiataljai az utolsó hat percre álltak be, kitűnő játékkal és három góllal hálálták meg a bizalmat.

B. V. – utanpotlassport.huAz utolsó fordulójához érkezett a felnőtt női Bajnokok Ligája középdöntője, amely a továbbjutás szempontjából tét nélküli volt a magyar csapatoknak a Győrnek és az FTC-nek. Az ETO a Krim Ljubljanát fogadta, a fővárosiak pedig a német Bietigheimhez látogattak az utolsó játéknapon. S ahogyan várható volt, a korábbiakhoz képest több lehetőséget kaptak az utánpótláskorú játékosok.B. V. – utanpotlassport.huAz utolsó fordulójához érkezett a felnőtt női Bajnokok Ligája középdöntője, amely a továbbjutás szempontjából tét nélküli volt a magyar csapatoknak a Győrnek és az FTC-nek. Az ETO a Krim Ljubljanát fogadta, a fővárosiak pedig a német Bietigheimhez látogattak az utolsó játéknapon. S ahogyan várható volt, a korábbiakhoz képest több lehetőséget kaptak az utánpótláskorú játékosok.

Pál Tamara ezúttal is kitűnően szállt be a mérkőzésbe Forrás: gyorietokc.hu
Pál Tamara ezúttal is kitűnően szállt be a mérkőzésbe Forrás: gyorietokc.hu

Pál Tamara ezúttal is kitűnően szállt be a mérkőzésbe  •  Forrás: gyorietokc.hu

A győriek a csoportelsőségért léptek pályára a szlovének ellen, s ahogyan várható volt, a mérkőzés előrehaladtával felőrölték az ellenfelüket. A magabiztos előny, s a biztos győzelem tudatában Ambros Martín, hat perccel a találkozó vége előtt, beküldte az utánpótláskorú játékosait, Pál Tamara (17), Fodor Csenge (18), Afentáler Sára (17) és Varga Emőke (18) is lehetőséget kapott.

A fiatalok pedig remek produkcióval hálálták meg a bizalmat. Pál Tamara – akiről a nyáron Görbicz Anita azt mondta, hogy a fiatalkori önmagát látja benne – nem vesztegette sokáig az időt, pályára lépését követően azonnal hetest harcolt ki, igaz, utána kihagyta.

De a fiatalos lendület nem tört meg, olyannyira, hogy Grimsbö kapus passzából Fodor Csenge csodás indításgólt szerzett, majd fél perccel később újra betalált: Pál adott kitűnő gólpasszt a győriek balszélsőjének. S hogy felhőtlen legyen az öröm, az utolsó percben Afentáler Sára bődületesen nagy átlövésgóllal állította be a 34–25-ös végeredményt.

Minden jel arra utalt, hogy az FTC a harmadik helyen jut tovább középdöntős csoportjából, az utolsó meccsére Németországba, Bietigheimbe utazott az együttes. A zöld-fehéreknek kevésbé ment jól, mint a korábbi BL-találkozókon, egyszerűen nem azon a szinten kézilabdáztak. Három utánpótláskorú játékosuk, Faluvégi Dortottya (19), Háfra Noémi (19) és Márton Gréta (18) ezúttal is a pályán volt, Faluvégi két, Háfra egy góllal szólt hozzá a mérkőzéshez, amelyet a németek nyertek 27–23-ra.

A Győr a montenegrói Buducsnoszttal, a Ferencváros pedig az orosz Rosztov Donnal találkozik a Final Fourba jutásért.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik