Kézi: három ferencvárosi fiatal a női felnőttválogatott Eb-keretében

Vágólapra másolva!
2018.03.08. 15:45
Címkék
Három utánpótláskorú játékos is bekerült a hollandok elleni Eb-selejtezőkre készülő női kézilabda-válogatott keretébe. Ezúttal három ferencvárosi fiatal, Háfra Noémi (19), Faluvégi Dorottya (19) és Márton Gréta (18) kapott meghívót Kim Rasmussen egyértelműen fiatalodó együttesébe.

UP-infoA decemberi felnőtt-világbajnokság után először lép pályára tétmérkőzésen a női kézilabda-válogatott. A németországi eseményre mindössze egy utánpótláskorú játékost vitt el a szövetségi kapitány, Kim Rasmussen, Háfra Noémi keretbe jelölését viszont biztosan nem bánta meg. Az FTC 19 átlövője minden túlzás nélkül a magyar csapat egyik legjobbja volt, remekül debütált élete első felnőtt világversenyén.UP-infoA decemberi felnőtt-világbajnokság után először lép pályára tétmérkőzésen a női kézilabda-válogatott. A németországi eseményre mindössze egy utánpótláskorú játékost vitt el a szövetségi kapitány, Kim Rasmussen, Háfra Noémi keretbe jelölését viszont biztosan nem bánta meg. Az FTC 19 átlövője minden túlzás nélkül a magyar csapat egyik legjobbja volt, remekül debütált élete első felnőtt világversenyén.

 

Márton Gréta először szerepelhet tétmeccsen a nagyválogatottban Forrás: MKSZ
Márton Gréta először szerepelhet tétmeccsen a nagyválogatottban Forrás: MKSZ

Márton Gréta először szerepelhet tétmeccsen a nagyválogatottban • Forrás: MKSZ

 

Talán éppen a nagyok vébéje győzte meg Ramussen kapitányt, hogy igenis, éles helyzetben is számíthat a korosztályos Eb-ken, vb-ken remek eredményeket elért fiatalokra. Az év eleji összetartásokon számos fiatalt kipróbált, például a dunaújvárosi Klujber Katrint (18), a váci Kácsor Grétát (17) és Lakatos Ritát (19) is.

És persze a három, BL-ben edződő ferencvárosi fiatalt, a már említett Háfra mellett Faluvégi Dorottyát (19) és Márton Grétát (18). A balszélső Márton a győri Puhalák Szidónia és klubtársa, Schatzl Nadine mellett került be az együttesbe, míg a jobbszélső Faluvégit a szintén az ETO-t erősítő Bódi Bernadett és az FTC-s Lukács Viktória poszttársaként válogatták be.

A magyar csapat a hollandok elleni két Eb-selejtezőn biztosíthatja részvételét az év végi kontinenstornán. Március 22-én Győrben, 25-én Eindhovenben csapnak össze a felek. Az persze kérdés, mekkora szerep juthat nekik ezeken a találkozókon, az mindenesetre egyértelműen látszik: elkezdődött a fiatalok beépítése a nagyválogatottba.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon. –

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik