Női kézi: Vámos Petrára vezérként számítanak a DVSC-ben

Vágólapra másolva!
2020.09.22. 19:05
Címkék
Időnként hibázik, de örül annak, hogy ő szervezheti az NB I-es DVSC játékát; a juniorválogatott csapatkapitányát, Vámos Petrát kérdeztük.

Nem kezdte jól a női kézilabda NB I 2020/21-es idényét a DVSC-Schaeffler csapata: előbb hazai pályán a Mosonmagyaróvártól, majd idegenben a Kisvárdától szenvedett meglepő vereséget. Azóta viszont egyenesbe álltak a hajdúságiak, a Békéscsabát, az Érdet és a Szombathelyt is legyőzték, mások mellett a juniorválogatott 20 éves irányítója, Vámos Petra vezérletével.Vámos Petra vezérletével.

 

Vámos Petrára nagy feladat vár a DVSC irányítójaként Forrás: DVSC Kézilabda
Vámos Petrára nagy feladat vár a DVSC irányítójaként Forrás: DVSC Kézilabda

Vámos Petrára nagy feladat vár a DVSC irányítójaként • Forrás: DVSC Kézilabda

 

„Az eleje valóban nem úgy sikerült, ahogyan terveztük, nagyon csalódottak voltunk, mert a felkészülési meccsekből nem ez következett. A Mosonmagyaróvár ellen közel álltunk a sikerhez, ha az a meccs megvan, akkor lehet, hogy a második forduló is másképpen alakul. Talán nem teljesen álltunk össze, és bár egyénileg mindenki akart, nem küzdöttünk eléggé együtt. Viszont egy csapat akkor csapat, ha a nehéz helyzetekben fel tud állni, és szerintem ez nekünk sikerült, visszatértünk a helyes útra.”

Bár még csak öt fordulót játszottak le a bajnokságból, látszik, Köstner VilmosBulath Anita távozásával – az idén még nagyobb szerepet szán fiatal játékosának, a debreceniek egyik vezére válhat belőle.

„Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, nem könnyű a feladat, de a fejlődésemet szolgálja, mert a rutin azért még hiányzik a játékomból. Hatalmas a felelősség és Vili bácsinak is nagyobbak most már az elvárásai velem szemben. Időként nehéz kezelni, hogy nekem kell megoldanom, levezényelnem a csapat támadásait, nyilván hibázom is, de ezekből mind-mind tanulni fogok. A csapat és a stáb is partner ebben.”

 

Ettől az évadtól Juniorválogatott csapattársával, Bánfai Kírával is együtt játszhat Forrás: DVSC Kézilabda
Ettől az évadtól Juniorválogatott csapattársával, Bánfai Kírával is együtt játszhat Forrás: DVSC Kézilabda

Ettől az évadtól Juniorválogatott csapattársával, Bánfai Kírával is együtt játszhat • Forrás: DVSC Kézilabda

 

Hiába a két korai vereség, a csapat céljai természetesen nem változtak. A bajnokságban és a megújult nemzetközi sorozatban, az Európai Kézilabda Ligában is megvannak célok, de persze még mindig a képben van a vírus…

„Iszonyatosan nehéz ez a szezon ebből a szempontból, minden bizonytalan. A nemzetközi kupáról nem is nagyon tudok semmit mondani, mert annyira ingoványos az egész helyzet, nem lehet megjósolni, mi történik addig. A magyar bajnokságban kicsit az elején megnehezítettük a dolgunkat, de én úgy érzem, nagyon sok van ebben a csapatban és megszerezhetjük a negyedik helyet. Az utóbbi időben nem hallani jó híreket, de remélem, a csapatokat minél inkább elkerüli a vírust, és rendben le tudjuk játszani a bajnokságot.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik