Kézi: valóra vált Élesék álma az NB I-be kerüléssel

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.05. 13:17
Címkék
Csütörtökön lett teljes a kézilabda NB I mezőnye, a férfiak között a Vác visszalépése miatt a nagyon fiatal kerettel készülő Veszprémi KKFT együttese indulhat. A klub ügyvezető igazgatóját, Éles Józsefet kérdeztük.

A kézilabda-bajnokságok félbeszakításának, illetve törlésének az egyik legnagyobb vesztese az akkor a férfi NB I/B Nyugati csoportját magabiztosan vezető Veszprémi KKFT volt. Az Éles Kézisulira épülő egyesület fiatal játékosai így joggal voltak csalódottam, ám végül minden jóra fordult.Veszprémi KKFT volt. Az Éles Kézisulira épülő egyesület fiatal játékosai így joggal voltak csalódottam, ám végül minden jóra fordult.

„Titkon mindenki bízott benne – kezdte honlapunknak Éles József, a Veszprémi KKFT ügyvezető igazgatója, az Éles Kézisuli alapítója. – Tudtuk, hogy a Vác nem nevezett a Cegléd pedig visszalépett, de így is örömtánc volt az irodában, amikor megcsörrent a telefon, és kiderült: jövőre az NB I-ben bizonyíthatunk. Nagyon hálásak vagyunk a szövetségnek, amiért mellénk álltak, és szakmai alapon hozták meg ezt a döntést.”

Jövőre NB I-es lesz a Veszprémi KKFT együttese Forrás: veszpremikse.hu
Jövőre NB I-es lesz a Veszprémi KKFT együttese Forrás: veszpremikse.hu

Jövőre NB I-es lesz a Veszprémi KKFT együttese  •  Forrás: veszpremikse.hu

Az egykori legendás veszprémi játékos elmondta, hatalmas öröm neki megélni, hogy azok a játékosok, akik a kézisuli indulása óta náluk edződnek, szeptembertől a legmagasabb szinten bizonyíthatnak a klub színeiben.

„Ennél nagyobb szakmai büszkeséget el sem tudok képzelni. Bármi is lesz a sorsunk, ezeknek fiatalok hatalmas lehetőséget kaptak, hogy az élvonalban edződhetnek. Továbbra is húsz-huszonegy éves játékosok alkotják majd a csapat gerincét, így előre leszögezhetjük, hogy a rutin nagyon fog hiányozni, és a topcsapatokkal nehéz lesz versenyezni. De azért leszünk ott, hogy tanuljunk.”

A korábbi világválogatott úgy látja, ha most pozitív irányba indulnak el a folyamatok, abból a magyar kézilabda is profitálhat.

„Borzasztó minden, ami a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban történt, de a magyar kézilabdának esélyt is jelenthet, eltűnhetnek a külföldiek, nagyobb szerep juthat a fiatal hazai játékosoknak. Egyelőre nem árasztják el a bajnokságot, de egy-két éven belül nagyon éles versengés alakulhat ki, sokat erősödhet a liga. Ha így lesz, akkor hiszem, hogy a magyar kézilabdának komoly jövője lehet, és érmekért harcolhat a válogatott.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik