Kézi: a 2024-es hazai női Eb-n a mostani fiataloké lehet a főszerep

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.25. 15:06
Címkék
Magyarország, Ausztria és Svájc nyerte el a 2024-es felnőtt női kézilabda Eb rendezésének jogát. A helyszínen a szövetség alelnöke, Pálinger Katalin úgy fogalmazott, öt év múlva már beérhetnek az elmúlt években sikert sikerre halmozott junior- és ifjúsági korú játékosok is.

Az EHF (Európai Kézilabda Szövetség) szombati stockholmi, rendkívüli kongresszusán a tagországok döntöttek a 2024-es felnőtt női kézilabda Európa-bajnokság helyszínéről: a voksolást a magyar-osztrák-svájci közös pályázat nyerte. Öt év múlva a kontinenstornán a sportág történetében először 24 válogatott vehet részt.

Pálinger Katalin szerint Kácsor Grétáék a 2024-es hazai rendezésű Eb-re érhetnek be Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Pálinger Katalin szerint Kácsor Grétáék a 2024-es hazai rendezésű Eb-re érhetnek be Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Pálinger Katalin szerint Kácsor Grétáék a 2024-es hazai rendezésű Eb-re érhetnek be  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

„Nagyon boldogok vagyunk, hiszen 2024-re beérhetnek a most 17-22 éves, junior-világbajnokságot, junior Eb-t és ifjúsági Eb-t nyert csapatok játékosai, így amellett, hogy a rendezés elnyerésére büszkék lehetünk, fontos, hogy igazán versenyképes válogatottunk legyen az Eb-re –nyilatkozta a helyszínen Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke.– Mindez nagy lökést adhat a válogatottnak a márciusi olimpiai selejtezőre is, minden pozitív hír erősítheti az összefogást, a csapat erejét.”

Az Európa-bajnokság csoportmérkőzéseit Budapesten, Debrecenben, az ausztriai Innsbruckban (két csoport) és a svájci Bázelben (két csoport), a középdöntőket Budapesten és Debrecenben, az elődöntőket és a helyosztókat Budapesten rendezik 2024 decemberében.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik