Kajak: Kövesdi Patrik megismételné két évvel ezelőtti ORV-bravúrját

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.18. 12:03
Címkék
A Pro Rekreatione 17 éves, Mol Alapítvány által támogatott kajakosa, Kövesdi Patrik nyerte az ifjúsági fiúk hétvégi felmérőjét, vele és edzőjével, Major Ildikóval beszélgettünk az előttük álló feladatokról.

„Megtépték a fiatalok az idősebbek bajszát” – mondta Makrai Csaba, az utánpótlás kajak-kenuválogatott szövetségi kapitánya az ifjúsági korosztályi szombati, Velencei-tavon tartott felmérője után. Nem véletlenül, hiszen például a kajakos fiúk mezőnyében a Pro Rekreatione első éves ifjúsági korú, mindössze 17 éves versenyzője, Kövesdi Patrik volt a leggyorsabb.„Megtépték a fiatalok az idősebbek bajszát” – mondta Makrai Csaba, az utánpótlás kajak-kenuválogatott szövetségi kapitánya az ifjúsági korosztályi szombati, Velencei-tavon tartott felmérője után. Nem véletlenül, hiszen például a kajakos fiúk mezőnyében a Pro Rekreatione első éves ifjúsági korú, mindössze 17 éves versenyzője, Kövesdi Patrik volt a leggyorsabb.

„A koronavírus-járvány miatt hosszú idő óta nincsenek versenyek, ezért tartják meg ezeket a közös felmérőket – kezdte honlapunknak Kövesdi Patrik. – Korábban ötezer méteren a második lett, most pedig kétezren első, ez egy jó visszajelzés,örültem neki, mert azt jelenti, hogy jól sikerült az alapozás.”

Kövesdi Patrik és edzője, Major Ildikó Forrás: VVSI
Kövesdi Patrik és edzője, Major Ildikó Forrás: VVSI

Kövesdi Patrik és edzője, Major Ildikó  •  Forrás: VVSI

A Velencei-tavon készülő versenyző elmondta, a járvány alatt kölcsönhajóban tudott evezni, így nem törté meg a felkészülése a Mol Alapítvány támogatásának köszönhetően pedig nemrégiben új saját hajót is kapott. Az alapozást azonban – versenyek híján – így is ki kellett tolniuk.

„Az elején volt nagyon nehéz feldolgozni, hogy sorra maradnak el azok a versenyek, amelyekre azelőtt hónapokig készültünk. Most viszont már szerencsére látom magam előtt a célokat, a hétvégi eredmény pedig megerősített abban, hogy jó úton haladunk.”

Major Ildikó 2015 óta dolgozik a ORV-győztes versenyzővel, őt arról kérdeztük, milyen a közös munka Patrikkal.

„Öt évvel ezelőtt a szülei azért hozták le hozzám, mert nagyon eleven fiú volt, le kellett vezetni az energiáját – folytatta már a tréner. – Nem mindig egyszerű vele, előfordulnak köztünk kisebb viták, nagyon aprólékosan el kell magyarázni neki, hogy mit miért csinálunk, ami egy tizenhét éves versenyző esetében normális, együtt tűzzük ki a célokat. Közben pedig egy kivételesen alázatos sportoló, aki tudja, mit akar a kajakozástól.”

A Pro Rekreatione versenyzője először 2018-ban hívta fel magára a figyelmet, amikor az Olimpiai Reménységek Versenyén – és ugyanabban az évben az országos bajnokságon is – aranyérmes lett, s ezt akár az idén is megismételheti, hiszen vb-k és Eb-k híján az utánpótlásnak az idén az őszi, szegedi ORV lesz a legfontosabb viadal.

„A legfontosabb célom jelenleg, hogy kijussak az Olimpiai Reménységek Versenyére, majd utána jövőre már az Európa-bajnokságra vagy a világbajnokságra. Úgy érzem, hogy rendben mennek az edzések, és esélyem lesz jól szerepelni a következő hónapokban.”

További korosztályos hírekKAJAK-KENUBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik