Kajak-kenu: Redl Andrásnak élete álma, hogy kijusson az olimpiára

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.07. 19:15
Címkék
A KSI 19 éves kajakosa, Redl András kétszeres ifjúsági világbajnokként immár a felnőttmezőnybe próbál betörni. Úgy érzi, a járvánnyal kapott egy ajándékévet, és jövőre egészen nagy dolgokra lehet képes.

Tavaly K–1500 és 1000 méteren is győzött Redl András a romániai Pitesti-ben rendezett ifjúsági kajak-kenu világbajnokságon. A KSI 19 éves kajakosa ezzel akkor korosztálya legjobbjának mondhatta magát. Az idei évvel ugyan immár a felnőttek, illetve U23-asok közé lépett, ám céljai mit sem változtak.

„Tényleg hihetetlenül jól sikerült az év, még most is az a világbajnokság jelenti számomra a motivációt a gyengébb időszakokban – mondta honlapunknak Redl András. – A koronavírus-járvány alatt hat hetet ki kellett hagynom, amit egy kisebb motivációs válság követett, de most már azt érzem, hogy minden egyenesbe jött.”

Redl Andrásnak az olimpiai részvétel élete álma Forrás: MKKSZ
Redl Andrásnak az olimpiai részvétel élete álma Forrás: MKKSZ

Redl Andrásnak az olimpiai részvétel élete álma  •  Forrás: MKKSZ

Redléknél egyébként családi sportágnak számít a kajak-kenu, hiszen édesapja és nagynénje is űzte korábban. Őt azonnal rabul ejtette a csodálatos közeg.

„Mindig is ki szerettem volna próbálni, már csak azért is, mert a tévében néztem, hogy milyen erős férfiak a kajakosok. Fantasztikus az egész, a szabad levegőn vagyunk, evezünk, kondizunk, futunk. Csodálatos, hogy hány sportágat magába foglal egyszerre.”

A KSI reménysége éppen a kihagyás miatt egyelőre nehezen tudja megsaccolni, hol is tart, de a legjobb felnőttekkel közös edzésversenyeket nagyon hasznosnak tartja. S tegyük hozzá nem is ment ott rosszul, a legutóbbi felmérőn az egyik futamban a harmadik helyen lapátolt a célba.

„Nagyon élveztem és természetesen jól is jött nekem, hiszen megmutatta, hogyan mennek az ellenfeleink. Láttam, hogy már nem is vagyok olyan nagyon messze tőlük, igaz, még annyira közel sem…. A koronavírus miatt ennek a szezonnak nincs akkora tétje, így úgy érzem, kaptam egy ajándékévet. Ez alatt összeállhat minden, és jövőre egészen nagy dolgok is kisülhetnek ebből.”

Hogy pontosan mik is azok, arra még a válogatott kajakos sem tudja a választ. Ami viszont biztos: élete álma, hogy kijusson az olimpiára.

További korosztályos hírekKAJAK-KENUBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik