Kajak-kenu: nyolc magyar érem a korosztályos Eb-ről

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.14. 20:19
Címkék
A vasárnapi zárónap volt a legeredményesebb a magyar ifjúsági és U23-as kajak-kenu válogatottnak a csehországi korosztályos Európa-bajnokságon, hiszen küldöttségünk egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet nyert. Mind a két korcsoportot figyelembe véve összesen 2 arany-, négy ezüst- és két bronzmedált könyvelhettek el Racicében.

A zárónapon öt érmet szerzett a Makrai Csaba vezette ifjúsági és U23-as kajak-kenu válogatott a Racicében; egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet.Makrai Csaba vezette ifjúsági és U23-as kajak-kenu válogatott a Racicében; egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet.

Az első medált K−1 500 méteren Máró Anna tudhatta magáénak, aki 0,856 másodperccel maradt el a győztes fehérorosz, Leanjuktól.

Szintén a második helyen zárt az U23-as női kajaknégyes 500 méteren.Biben Karina, Malcsiner Eszter, Sólyom Dóra és Katrinecz Ritahajója mindössze 0.464 másodperccel voltak lassabb a lengyel egységnél.

A Biben Karina (elöl) és Bakó Olga alkotta egység immár az U23-asok között bizonyított Forrás: molalapitvany.hu
A Biben Karina (elöl) és Bakó Olga alkotta egység immár az U23-asok között bizonyított Forrás: molalapitvany.hu

A Biben Karina (elöl) és Bakó Olga alkotta egység immár az U23-asok között bizonyított  •  Forrás: molalapitvany.hu

Az áttörést a junior leány K−4-es együttes hozta meg az imént említett távon; Potoniec Zsófia, Rugasi Csilla, Kulcsár Csenge és Csikós Zsóka állhatott fel a kontinensbajnoki dobogó legtetejére. Megérdemelten, hiszen nagy csatában utasították maguk mögé a mezőnyt.

A kétszeres ifjúsági világbajnok duó, Biben Karina ésBakó Olga immár az U23-asok között bizonyíthatott. Elképesztően nagyot meccseltek a szerb párossal, ám végül alulmaradtak. A különbség csupán 0.023 másodperc volt.

Az U23-as kenus Nagy Bianka nemrégiben kiharcolta a felnőttválogatottságot, és ezt bronzéremmel ünnepelhette Csehországban: 200 méteren a harmadik legjobbvolt.

A magyar válogatott− mindkét korosztályt figyelembe véve− összesen 2 arany-, négy ezüst- és két bronzmedált szerzett a korosztályos Európa-bajnokságon.

További korosztályos hírekKAJAK-KENUBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik