HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.14 10:16 Frissítve: 2018.06.14 10:54

Kajak-kenu: nem az első számú csapatunk utazik a hóvégi U23-as Eb-re

Közeleg a kajak-kenusok ifjúsági és U23-as Európa-bajnoksága. Az utánpótlás szövetségi kapitánnyal, Makrai Csabával beszélgettünk a felkészülés menetéről, a válogatott összetételéről, s több egyéb érdekességről is.

HIRDETÉS

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu Június 28-án kezdődik a kajak-kenuzók ifjúsági és U23-as Európa-bajnoksága Olaszországban, Auronzóban. A magyar válogatott még nem alakult ki, hiszen a válogatóversenyt a hét végén rendezik Szolnokon.

Érdekesség, hogy nem az első számú magyar csapat utazik Olaszországba. Erről beszélt oldalunknak Makrai Csaba, utánpótlás szövetségi kapitány:

Makrai Csaba Fotó: Nemzeti Sport

Makrai Csaba  •  Fotó: Nemzeti Sport

„Szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy a második vonalunk is méltóképpen tudja képviselni hazánkat. Azok a versenyzőink, akik megnyerik a válogatót, a világbajnokságon ülnek hajóba. Ezt rajtunk kívül egyedül a németek engedhetik meg maguknak. Természetesen, így azért több esélye van a dobogóra azoknak az országoknak, amelyek a legerősebb keretükkel érkeznek Auronzóba.”

Makrai elmondta, hogy az Eb előtt az összes versenyző a saját klubjával készül, s csak a július végi, plovdivi világbajnokság előtt lesz közös, három hetes felkészülési tábor, Dunavarsányban.

„A versenyzők egész évben nagyon komoly terhelés alatt állnak, a lehető legjobb felkészülést csinálják végig. A világversenyek előtti hetek leginkább a gyorsításról, a feltöltődésről, s a pihenésről szólnak. Ez nem azt jelenti, hogy nem edzenek. Ugyanúgy hajóba ülnek, csak a tréningek rövidebbek és intenzívebbek.”

A szakember elmondta, hogy az U23-asok között a legjobb sportolók nem versenyeznek sem a kontinensviadalon, sem a világbajnokságon.

„Nekik maximálisan a felnőtt korosztályra kell koncentrálniuk. Sokat kivesz belőlük egy ilyen megméretés. Vannak olyan fiatalok, akiket a tűzközelben kell tartani, hiszen kiemelkedően teljesítenek, s akár néhány éven belül át is vehetik a vezető szerepet a felnőtt csapatban. Ők képviselik Magyarországot ezeken a viadalokon az idén.”

A szövetségi kapitány egyelőre nem szeretne esélyeket latolgatni az Európa-bajnokságra, ugyanis még a teljes keret sincs meg. A szolnoki válogatóverseny után, hétfőn, már tisztább kép rajzolódik ki benne ezt illetően.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

2018.07.31 21:57:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Szőke Alex a 87 kilogrammosok között ezüstérmet szerzett, míg Váncza István a 63 kilósok dobogójának a harmadik fokára állt fel a Rómában zajló junior birkózó Európa-bajnokság kötöttfogású küzdelmeinek második versenynapján. A 72 kilogrammos Lévai Tamás pedig bronzéremért lép szőnyegre szerdán.

2018.07.24 17:56:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az elmúlt szezon bronzérmes együttesében, Érden folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda balszélsője, Schatzl Natalie. A 18 éves játékos a megtisztelő megkeresésről, a NEKÁ-ról és a következő évadról is beszélt az utanpotlassport.hu-nak. A játékos mindenekelőtt az augusztus eleji U18-as világbajnokságra koncentrál.

2018.07.24 12:06:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezárult a finnországi U19-es labdarúgó Európa-bajnokság csoportköre, s meglepetéseket már most regisztrálhattunk. Ugyan az A-csoportban érvényesült a papírforma, azaz továbbjutott az olasz, illetve a portugál válogatott, a B jelű kvartettben az ukránok csoportelsőként, veretlenül zártak. Északkeleti szomszédunk meglepetéssikere egyben a címvédő angolok búcsúját is jelentette, a második helyen a franciák jutottak tovább.

2018.07.24 11:16:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pusztai Liza jutott legtovább az utánpótláskorú magyarok közül a vuhszi felnőtt vívó-világbajnokságon. A BVSC-Zugló kardozója a tizenhat közé jutásért búcsúzott Kínában. Rajta kívül a másik három versenyző is jól helytállt élete első felnőttvébéjén.

HIRDETÉS
HIRDETÉS