HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.14 10:16 Frissítve: 2018.06.14 10:54

Kajak-kenu: nem az első számú csapatunk utazik a hóvégi U23-as Eb-re

Közeleg a kajak-kenusok ifjúsági és U23-as Európa-bajnoksága. Az utánpótlás szövetségi kapitánnyal, Makrai Csabával beszélgettünk a felkészülés menetéről, a válogatott összetételéről, s több egyéb érdekességről is.

HIRDETÉS

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu Június 28-án kezdődik a kajak-kenuzók ifjúsági és U23-as Európa-bajnoksága Olaszországban, Auronzóban. A magyar válogatott még nem alakult ki, hiszen a válogatóversenyt a hét végén rendezik Szolnokon.

Érdekesség, hogy nem az első számú magyar csapat utazik Olaszországba. Erről beszélt oldalunknak Makrai Csaba, utánpótlás szövetségi kapitány:

Makrai Csaba Fotó: Nemzeti Sport

Makrai Csaba  •  Fotó: Nemzeti Sport

„Szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy a második vonalunk is méltóképpen tudja képviselni hazánkat. Azok a versenyzőink, akik megnyerik a válogatót, a világbajnokságon ülnek hajóba. Ezt rajtunk kívül egyedül a németek engedhetik meg maguknak. Természetesen, így azért több esélye van a dobogóra azoknak az országoknak, amelyek a legerősebb keretükkel érkeznek Auronzóba.”

Makrai elmondta, hogy az Eb előtt az összes versenyző a saját klubjával készül, s csak a július végi, plovdivi világbajnokság előtt lesz közös, három hetes felkészülési tábor, Dunavarsányban.

„A versenyzők egész évben nagyon komoly terhelés alatt állnak, a lehető legjobb felkészülést csinálják végig. A világversenyek előtti hetek leginkább a gyorsításról, a feltöltődésről, s a pihenésről szólnak. Ez nem azt jelenti, hogy nem edzenek. Ugyanúgy hajóba ülnek, csak a tréningek rövidebbek és intenzívebbek.”

A szakember elmondta, hogy az U23-asok között a legjobb sportolók nem versenyeznek sem a kontinensviadalon, sem a világbajnokságon.

„Nekik maximálisan a felnőtt korosztályra kell koncentrálniuk. Sokat kivesz belőlük egy ilyen megméretés. Vannak olyan fiatalok, akiket a tűzközelben kell tartani, hiszen kiemelkedően teljesítenek, s akár néhány éven belül át is vehetik a vezető szerepet a felnőtt csapatban. Ők képviselik Magyarországot ezeken a viadalokon az idén.”

A szövetségi kapitány egyelőre nem szeretne esélyeket latolgatni az Európa-bajnokságra, ugyanis még a teljes keret sincs meg. A szolnoki válogatóverseny után, hétfőn, már tisztább kép rajzolódik ki benne ezt illetően.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.18 13:27:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hét sportág 19 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizenegyedik, szerdai versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy bronzérem jutott, ezt a leány kerékpároskettős szerezte a kombinált csapatversenyben. A küldöttség – amely szerdán befejezte szereplését – a csütörtöki zárónap előtt továbbra is a negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

2018.10.17 14:07:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Öt sportág 16 számában avattak bajnokot a Buenos Airesben zajló ifjúsági olimpia tizedik, keddi versenynapján. A magyar fiataloknak ezúttal egy ezüstérem jutott, ezt Huller Dániel érdemelte a 400 m-es gátfutásban. A küldöttség az éremtáblázaton továbbra is a negyedik helyen áll.

2018.10.16 19:47:10

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.13 09:17:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Pénteken kezdődött meg a kajak-kenuzók versenye a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Rögtön az első napon a kajakos Rendessy Eszter megnyerte a játékokat, ezzel együtt megszerezte a magyar csapat kilencedik aranyérmét. A kenus Pállai Balázs a negyedik helyen zárta a versenyt.

2018.10.11 08:57:06

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az ötödik aranyérem is megszületett az uszodában a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. A Kőbánya SC 17 éves versenyzője, Késely Ajna a nyolcszáz méter után 200 m gyorson is remek hajrával győzött, eközben a fiú 4x100 méteres vegyes váltó a negyedik helyen zárt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS