HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.14 10:16 Frissítve: 2018.06.14 10:54

Kajak-kenu: nem az első számú csapatunk utazik a hóvégi U23-as Eb-re

Közeleg a kajak-kenusok ifjúsági és U23-as Európa-bajnoksága. Az utánpótlás szövetségi kapitánnyal, Makrai Csabával beszélgettünk a felkészülés menetéről, a válogatott összetételéről, s több egyéb érdekességről is.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu Június 28-án kezdődik a kajak-kenuzók ifjúsági és U23-as Európa-bajnoksága Olaszországban, Auronzóban. A magyar válogatott még nem alakult ki, hiszen a válogatóversenyt a hét végén rendezik Szolnokon.

Érdekesség, hogy nem az első számú magyar csapat utazik Olaszországba. Erről beszélt oldalunknak Makrai Csaba, utánpótlás szövetségi kapitány:

Makrai Csaba Fotó: Nemzeti Sport

Makrai Csaba  •  Fotó: Nemzeti Sport

„Szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy a második vonalunk is méltóképpen tudja képviselni hazánkat. Azok a versenyzőink, akik megnyerik a válogatót, a világbajnokságon ülnek hajóba. Ezt rajtunk kívül egyedül a németek engedhetik meg maguknak. Természetesen, így azért több esélye van a dobogóra azoknak az országoknak, amelyek a legerősebb keretükkel érkeznek Auronzóba.”

Makrai elmondta, hogy az Eb előtt az összes versenyző a saját klubjával készül, s csak a július végi, plovdivi világbajnokság előtt lesz közös, három hetes felkészülési tábor, Dunavarsányban.

„A versenyzők egész évben nagyon komoly terhelés alatt állnak, a lehető legjobb felkészülést csinálják végig. A világversenyek előtti hetek leginkább a gyorsításról, a feltöltődésről, s a pihenésről szólnak. Ez nem azt jelenti, hogy nem edzenek. Ugyanúgy hajóba ülnek, csak a tréningek rövidebbek és intenzívebbek.”

A szakember elmondta, hogy az U23-asok között a legjobb sportolók nem versenyeznek sem a kontinensviadalon, sem a világbajnokságon.

„Nekik maximálisan a felnőtt korosztályra kell koncentrálniuk. Sokat kivesz belőlük egy ilyen megméretés. Vannak olyan fiatalok, akiket a tűzközelben kell tartani, hiszen kiemelkedően teljesítenek, s akár néhány éven belül át is vehetik a vezető szerepet a felnőtt csapatban. Ők képviselik Magyarországot ezeken a viadalokon az idén.”

A szövetségi kapitány egyelőre nem szeretne esélyeket latolgatni az Európa-bajnokságra, ugyanis még a teljes keret sincs meg. A szolnoki válogatóverseny után, hétfőn, már tisztább kép rajzolódik ki benne ezt illetően.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.