HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.06.14 10:16 Frissítve: 2018.06.14 10:54

Kajak-kenu: nem az első számú csapatunk utazik a hóvégi U23-as Eb-re

Közeleg a kajak-kenusok ifjúsági és U23-as Európa-bajnoksága. Az utánpótlás szövetségi kapitánnyal, Makrai Csabával beszélgettünk a felkészülés menetéről, a válogatott összetételéről, s több egyéb érdekességről is.

HIRDETÉS

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu Június 28-án kezdődik a kajak-kenuzók ifjúsági és U23-as Európa-bajnoksága Olaszországban, Auronzóban. A magyar válogatott még nem alakult ki, hiszen a válogatóversenyt a hét végén rendezik Szolnokon.

Érdekesség, hogy nem az első számú magyar csapat utazik Olaszországba. Erről beszélt oldalunknak Makrai Csaba, utánpótlás szövetségi kapitány:

Makrai Csaba Fotó: Nemzeti Sport

Makrai Csaba  •  Fotó: Nemzeti Sport

„Szerencsére olyan helyzetben vagyunk, hogy a második vonalunk is méltóképpen tudja képviselni hazánkat. Azok a versenyzőink, akik megnyerik a válogatót, a világbajnokságon ülnek hajóba. Ezt rajtunk kívül egyedül a németek engedhetik meg maguknak. Természetesen, így azért több esélye van a dobogóra azoknak az országoknak, amelyek a legerősebb keretükkel érkeznek Auronzóba.”

Makrai elmondta, hogy az Eb előtt az összes versenyző a saját klubjával készül, s csak a július végi, plovdivi világbajnokság előtt lesz közös, három hetes felkészülési tábor, Dunavarsányban.

„A versenyzők egész évben nagyon komoly terhelés alatt állnak, a lehető legjobb felkészülést csinálják végig. A világversenyek előtti hetek leginkább a gyorsításról, a feltöltődésről, s a pihenésről szólnak. Ez nem azt jelenti, hogy nem edzenek. Ugyanúgy hajóba ülnek, csak a tréningek rövidebbek és intenzívebbek.”

A szakember elmondta, hogy az U23-asok között a legjobb sportolók nem versenyeznek sem a kontinensviadalon, sem a világbajnokságon.

„Nekik maximálisan a felnőtt korosztályra kell koncentrálniuk. Sokat kivesz belőlük egy ilyen megméretés. Vannak olyan fiatalok, akiket a tűzközelben kell tartani, hiszen kiemelkedően teljesítenek, s akár néhány éven belül át is vehetik a vezető szerepet a felnőtt csapatban. Ők képviselik Magyarországot ezeken a viadalokon az idén.”

A szövetségi kapitány egyelőre nem szeretne esélyeket latolgatni az Európa-bajnokságra, ugyanis még a teljes keret sincs meg. A szolnoki válogatóverseny után, hétfőn, már tisztább kép rajzolódik ki benne ezt illetően.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS
HIRDETÉS