Kajak-kenu: már 35 aranynál járnak a fiatalok az ORV-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.19. 18:27
Címkék
A szegedi Maty-éren zajló kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenye szombaton is a magyar győzelmekről szólt: a versenyszámok több mint fele után, egész pontosan tizenhétszer akasztottak aranyat valamelyik hazai fiatal nyakába. Összességében pedig az utolsó nap előtt már 35 arany-, 31 ezüst- és 18 bronzéremnél jár az utánpótlás-válogatott.

Szombaton sem fogták vissza magukat reménységeink, már ami az éremgyűjtést illeti, a szegedi Maty-éren rendezett Olimpiai Reménységek Versenyén. A harmadik nap délelőttjén a lányok brillírozhattak, hiszen C-1 500 méteren számukra rendeztek döntőt. Kell még mondanunk, hogy remekeltek a mieink? A lehetséges négyből három aranymedál magyar nyakba került: U15-ben Kiss Ágnes Anna, U17-ben Opavszky Réka, U18-ban pedig Horányi Dóra is magabiztosan nyert.Kiss Ágnes Anna, U17-ben Opavszky Réka, U18-ban pedig Horányi Dóra is magabiztosan nyert.

Opavszky Réka egyike azoknak, akik már többször is nyertek a szegedi ORV-n Forrás: MKKSZ/Facebook
Opavszky Réka egyike azoknak, akik már többször is nyertek a szegedi ORV-n Forrás: MKKSZ/Facebook

Opavszky Réka egyike azoknak, akik már többször is nyertek a szegedi ORV-n  •  Forrás: MKKSZ/Facebook

A délután aztán újabb 500 méteres döntőkkel és na persze, magyar aranyesővel folytatódott. A kenusok után leány kajakosaink is gondoskodtak róla, hogy legyen miért gratulálni a nap végén a mieinknek. Ugyanis mind a négy korosztályban elhódították a legfényesebb érmet:U15-ben Horváth Maja, U16-ban Kiskó Réka, U17-ben Máró Anna, U18-ban pedig Rendessy Eszter győzedelmeskedett. Utóbbi ezúttal is nagyot csatázott klub- és párostársával, Kőhalmi Emesével, aki az ezer méter után ötszázon is„csak" a második helyen ért célba.

A lányokat követték a fiúk, és megint megmutattuk, hogy kajakban nincs párunk a világon. A négyből ők is begyűjtöttek három elsőséget.Herda Richárd Viktor az U15-ös, Panyik Zsombor az U16-os, Kurucz Levente pedig az U17-es mezőnyben mondhatja el magáról, hogy nem talált legyőzőre 500 méteren a nemzetközi korosztályos viadalon.

Ami a párosokat illeti, szintén nincs okunk panaszra, hiszen a kilenc versenyszámból öt után újfent elhangozhatott a magyar himnusz. Aleány kajakosoknál Fojt Sára és Újfalvi Laura U17-ben, Szellák Szabina és Zupkó Vanda pedig U18-ban aratott fölényes diadalt. A fiúk mezőnyét tekintve pedig kenuban a 15-16 évesek között versenyzőGyányi Levente, Molnár Csanád kettős örülhetett a végén, csakúgy, mint kajakbanaz ugyanebben a korosztályban versenyző Kolozsvári Brúnó, Panyik Zsombor duó, illetve az U18-as Tamási Zsombor, Fodor Bence páros.

A szombat a négyesek döntőjével zárult. Kenuban aBakos Zoltán, Csanki Márk, Papp László, Molnár Csanád összeállítású kvartett, kajakban pedig aFojt Sára, Nemes Réka, Máró Anna, Tóth Diána felállású négyes tett róla, hogy jó szájízzel térjünk nyugovóra és belegondoljunk, hogy noha még vasárnap is lehet érmeket szerezni, az utánpótlás-válogatott eddig 35 aranyat, 31 ezüstöt és 18 bronzot gyűjtött, ami valami egészen félelmetes fölényt mutat a mezőny és az éremtáblán hat arannyal második ukránok előtt.

Vasárnap a 200 méteres döntőkkel ér véget az Olimpiai Reménységek Versenye.

A részletes eredmények ITT elérhetők.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik