HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 10:59 Frissítve: 2018.09.09 11:06

Kajak-kenu: az ifjúsági és U23-as válogatott remekelt a maratoni vb-n

Véget értek az utánpótláskorúak küzdelmei a portugáliai Prado Vila Verdében az ifjúsági és U23-as maratoni világbajnokságon. A magyar válogatott döbbenetes fölénnyel nyerte az éremtáblázatot, miután a fiatalok öt arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

HIRDETÉS

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A Prado Vila Verdében csütörtökön rajtolt maratoni világbajnokság nyitónapján az ifjúságiak és az U23-asok kezdték meg a versenyzést. Rögtön az első számban, az ifi K1-es lányok között kettős magyar győzelem született: Csikós Zsóka nyert Fekete Dorina előtt.

A junior leány kajakos duók kettős győzelmével vált biztossá: a szakág az utánpótláskorúak mezőnyében hibátlan mérleggel zár

A junior leány kajakos duók kettős győzelmével vált biztossá: a szakág az utánpótláskorúak mezőnyében hibátlan mérleggel zár

Az U23-asok ugyanezen versenyszámában is taroltak a mieink, ugyanis Czéllai-Vörös Zsófia győzött, az ezüstérem pedig Katona Lili nyakába került.

Az ifi fiú kenusoknál Hodován Dávid tiszteletére játszották el a magyar himnuszt, s ugyanebben a kategóriában Pittnauer Balázs lett az ötödik.

„Nagyon boldog vagyok, alig tudom elhinni, hogy sikerült. Ez az első aranyérmem világversenyen. A taktikám egyszerű volt: keményen kezdeni, és menni, ameddig csak bírom erővel” – mondta Hodován a kajakkenusport.hu-nak.

Bronzérem is jutott a magyaroknak csütörtökön, Petró Vince az ifi kajakosok versenyében végzett a harmadik helyen, Majoros Mátyás hatodikként ért célba. Az ifi lány kenusoknál Horányi Dóra ötödik, míg Csorba Zsófia hatodik lett.

Az első nap után Makrai Csaba válogatottja három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel toronymagasan vezette az éremtáblát.

A vb második napján, pénteken, az ifjúsági leány kajak párosok versenyében Bakó Olga és Kőhalmi Emese győzött (ezzel a duó megvédte tavalyi világbajnoki címét) a Csikós Zsóka, Tófalvi Viktória páros előtt. Így elmondhatjuk, hogy a magyar kajakos hölgyek százszázalékos teljesítménnyel zártak az utánpótláskorúak mezőnyében.

További magyar medáloknak is örülhettünk a második napon, hiszen Adolf Balázs ezüst-, Laczó Dániel bronzérmes lett az U23-as férfi kenu egyesek között.

A nap utolsó számában, az U23-as férfi kajakosoknál a hatkörös verseny harmadik körében az élen haladó Györgyjakab Máté összeütközött spanyol ellenfelével, aki bedőlt a vízbe, ezért a magyar kajakost kizárták. Ugyanitt Mészáros Márton hatodik lett.

„Egyedül a fiú kajakos párosainktól vártam többet, egyébként a válogatott maximálisan hozta, amit tud – kezdte Makrai az értékelést a hazai szövetség oldalának. – Sőt, a fiú kenusok még fölé is lőttek az elvárásoknak, mivel az Európa-bajnokságon Adolf Balázs és Laczó Dániel sem volt meccsben a győzelemért, most azonban a portugál srác csak az utolsó futásnál tudott elmenni tőlük. A kajakos lányokról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, ismét fantasztikusak voltak, mindent megnyertek, amit lehetett.”

A magyar ifjúsági és U23-as válogatott öt arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel hatalmas fölénnyel végzett a korosztályos éremtáblázat élén – csupán három számban nem nyertek érmet a fiatalok.

A magyarok helyezései
Ifjúságiak
Fiúk
K−1: 1. Petró Vince, 6. Majoros Mátyás
K−2: 15. Petró Vince és Fejér Ádám, 21. Vékássy Bendegúz és Redl András
C−1: 1. Hodován Dávid, 5.  Pittvaner Balázs
Leányok
K−1: 1. Csikós Zsófia, 2. Fekete Dorina
K−2: 1. Bakó Olga és Kőhalmi Emese, 2. Csikós Zsófia és Tófalvi Viktória
C−1: 5. Horányi Dóra, 6. Csorba Zsófia
U23-asok
Férfiak
K−1: 6. Mészáros Sándor, Györgyjakab Mátét diszkvalifikálták
C−1: 2. Adolf Balázs, 3. Laczó Dániel
Nők
K−1: 1. Czéllai-Vörös Zsófia, 2. Katona Lili

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS