Kajak-kenu: az ifjúsági és U23-as válogatott remekelt a maratoni vb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.09. 10:59
Címkék
Véget értek az utánpótláskorúak küzdelmei a portugáliai Prado Vila Verdében az ifjúsági és U23-as maratoni világbajnokságon. A magyar válogatott döbbenetes fölénnyel nyerte az éremtáblázatot, miután a fiatalok öt arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A Prado Vila Verdében csütörtökön rajtolt maratoni világbajnokság nyitónapján az ifjúságiak és az U23-asok kezdték meg a versenyzést. Rögtön az első számban, az ifi K1-es lányok között kettős magyar győzelem született: Csikós Zsóka nyert Fekete Dorina előtt.Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A Prado Vila Verdében csütörtökön rajtolt maratoni világbajnokság nyitónapján az ifjúságiak és az U23-asok kezdték meg a versenyzést. Rögtön az első számban, az ifi K1-es lányok között kettős magyar győzelem született: Csikós Zsóka nyert Fekete Dorina előtt.

A junior leány kajakos duók kettős győzelmével vált biztossá: a szakág az utánpótláskorúak mezőnyében hibátlan mérleggel zár
A junior leány kajakos duók kettős győzelmével vált biztossá: a szakág az utánpótláskorúak mezőnyében hibátlan mérleggel zár

A junior leány kajakos duók kettős győzelmével vált biztossá: a szakág az utánpótláskorúak mezőnyében hibátlan mérleggel zár

Az U23-asok ugyanezen versenyszámában is taroltak a mieink, ugyanis Czéllai-Vörös Zsófia győzött, az ezüstérem pedig Katona Lili nyakába került.

Az ifi fiú kenusoknál Hodován Dávid tiszteletére játszották el a magyar himnuszt, s ugyanebben a kategóriában Pittnauer Balázs lett az ötödik.

„Nagyon boldog vagyok, alig tudom elhinni, hogy sikerült. Ez az első aranyérmem világversenyen. A taktikám egyszerű volt: keményen kezdeni, és menni, ameddig csak bírom erővel” – mondta Hodován a kajakkenusport.hu-nak.

Bronzérem is jutott a magyaroknak csütörtökön, Petró Vince az ifi kajakosok versenyében végzett a harmadik helyen, Majoros Mátyáshatodikként ért célba. Az ifi lány kenusoknál Horányi Dóra ötödik, míg Csorba Zsófia hatodik lett.

Az első nap után Makrai Csaba válogatottja három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel toronymagasan vezette az éremtáblát.

A vb második napján, pénteken, az ifjúsági leány kajak párosok versenyében Bakó Olga és Kőhalmi Emese győzött (ezzela duómegvédte tavalyi világbajnoki címét) a Csikós Zsóka, Tófalvi Viktória páros előtt. Így elmondhatjuk, hogy a magyar kajakos hölgyek százszázalékos teljesítménnyel zártak az utánpótláskorúak mezőnyében.

További magyar medáloknak is örülhettünk a második napon, hiszen Adolf Balázs ezüst-, Laczó Dánielbronzérmes lett az U23-as férfi kenu egyesek között.

A nap utolsó számában, az U23-as férfi kajakosoknál a hatkörös verseny harmadik körében az élen haladó Györgyjakab Máté összeütközött spanyol ellenfelével, aki bedőlt a vízbe, ezért a magyar kajakost kizárták. Ugyanitt Mészáros Márton hatodik lett.

„Egyedül a fiú kajakos párosainktól vártam többet, egyébként a válogatott maximálisan hozta, amit tud – kezdte Makrai az értékelést a hazai szövetség oldalának. – Sőt, a fiú kenusok még fölé is lőttek az elvárásoknak, mivel az Európa-bajnokságon Adolf Balázs és Laczó Dániel sem volt meccsben a győzelemért, mostazonban a portugál srác csak az utolsó futásnál tudott elmenni tőlük. A kajakos lányokról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, ismét fantasztikusak voltak, mindent megnyertek, amit lehetett.”

A magyar ifjúsági és U23-as válogatott öt arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel hatalmas fölénnyel végzett a korosztályos éremtáblázat élén – csupán három számban nem nyertek érmet a fiatalok.

A magyarok helyezései
Ifjúságiak
Fiúk
K−1:1. Petró Vince,6. Majoros Mátyás
K−2: 15. Petró Vince és Fejér Ádám, 21. Vékássy Bendegúz és Redl András
C−1:1. Hodován Dávid,5. Pittvaner Balázs
Leányok
K−1:1. Csikós Zsófia, 2. Fekete Dorina
K−2:1. Bakó Olga és Kőhalmi Emese, 2. Csikós Zsófia és Tófalvi Viktória
C−1: 5. Horányi Dóra, 6. Csorba Zsófia
U23-asok
Férfiak
K−1: 6. Mészáros Sándor, Györgyjakab Mátét diszkvalifikálták
C−1:2. Adolf Balázs, 3. Laczó Dániel
Nők
K−1:1. Czéllai-Vörös Zsófia, 2. Katona Lili

További korosztályos hírekKAJAK-KENUBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik