HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.09 10:59 Frissítve: 2018.09.09 11:06

Kajak-kenu: az ifjúsági és U23-as válogatott remekelt a maratoni vb-n

Véget értek az utánpótláskorúak küzdelmei a portugáliai Prado Vila Verdében az ifjúsági és U23-as maratoni világbajnokságon. A magyar válogatott döbbenetes fölénnyel nyerte az éremtáblázatot, miután a fiatalok öt arany-, négy ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

HIRDETÉS

Krasznai Bence − utanpotlassport.hu A Prado Vila Verdében csütörtökön rajtolt maratoni világbajnokság nyitónapján az ifjúságiak és az U23-asok kezdték meg a versenyzést. Rögtön az első számban, az ifi K1-es lányok között kettős magyar győzelem született: Csikós Zsóka nyert Fekete Dorina előtt.

A junior leány kajakos duók kettős győzelmével vált biztossá: a szakág az utánpótláskorúak mezőnyében hibátlan mérleggel zár

A junior leány kajakos duók kettős győzelmével vált biztossá: a szakág az utánpótláskorúak mezőnyében hibátlan mérleggel zár

Az U23-asok ugyanezen versenyszámában is taroltak a mieink, ugyanis Czéllai-Vörös Zsófia győzött, az ezüstérem pedig Katona Lili nyakába került.

Az ifi fiú kenusoknál Hodován Dávid tiszteletére játszották el a magyar himnuszt, s ugyanebben a kategóriában Pittnauer Balázs lett az ötödik.

„Nagyon boldog vagyok, alig tudom elhinni, hogy sikerült. Ez az első aranyérmem világversenyen. A taktikám egyszerű volt: keményen kezdeni, és menni, ameddig csak bírom erővel” – mondta Hodován a kajakkenusport.hu-nak.

Bronzérem is jutott a magyaroknak csütörtökön, Petró Vince az ifi kajakosok versenyében végzett a harmadik helyen, Majoros Mátyás hatodikként ért célba. Az ifi lány kenusoknál Horányi Dóra ötödik, míg Csorba Zsófia hatodik lett.

Az első nap után Makrai Csaba válogatottja három arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel toronymagasan vezette az éremtáblát.

A vb második napján, pénteken, az ifjúsági leány kajak párosok versenyében Bakó Olga és Kőhalmi Emese győzött (ezzel a duó megvédte tavalyi világbajnoki címét) a Csikós Zsóka, Tófalvi Viktória páros előtt. Így elmondhatjuk, hogy a magyar kajakos hölgyek százszázalékos teljesítménnyel zártak az utánpótláskorúak mezőnyében.

További magyar medáloknak is örülhettünk a második napon, hiszen Adolf Balázs ezüst-, Laczó Dániel bronzérmes lett az U23-as férfi kenu egyesek között.

A nap utolsó számában, az U23-as férfi kajakosoknál a hatkörös verseny harmadik körében az élen haladó Györgyjakab Máté összeütközött spanyol ellenfelével, aki bedőlt a vízbe, ezért a magyar kajakost kizárták. Ugyanitt Mészáros Márton hatodik lett.

„Egyedül a fiú kajakos párosainktól vártam többet, egyébként a válogatott maximálisan hozta, amit tud – kezdte Makrai az értékelést a hazai szövetség oldalának. – Sőt, a fiú kenusok még fölé is lőttek az elvárásoknak, mivel az Európa-bajnokságon Adolf Balázs és Laczó Dániel sem volt meccsben a győzelemért, most azonban a portugál srác csak az utolsó futásnál tudott elmenni tőlük. A kajakos lányokról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, ismét fantasztikusak voltak, mindent megnyertek, amit lehetett.”

A magyar ifjúsági és U23-as válogatott öt arany-, négy ezüst- és egy bronzéremmel hatalmas fölénnyel végzett a korosztályos éremtáblázat élén – csupán három számban nem nyertek érmet a fiatalok.

A magyarok helyezései
Ifjúságiak
Fiúk
K−1: 1. Petró Vince, 6. Majoros Mátyás
K−2: 15. Petró Vince és Fejér Ádám, 21. Vékássy Bendegúz és Redl András
C−1: 1. Hodován Dávid, 5.  Pittvaner Balázs
Leányok
K−1: 1. Csikós Zsófia, 2. Fekete Dorina
K−2: 1. Bakó Olga és Kőhalmi Emese, 2. Csikós Zsófia és Tófalvi Viktória
C−1: 5. Horányi Dóra, 6. Csorba Zsófia
U23-asok
Férfiak
K−1: 6. Mészáros Sándor, Györgyjakab Mátét diszkvalifikálták
C−1: 2. Adolf Balázs, 3. Laczó Dániel
Nők
K−1: 1. Czéllai-Vörös Zsófia, 2. Katona Lili

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

2018.11.07 08:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Legutóbb egy tizenegyszer újjáélesztett, végül sikerrel meggyógyított tizenhét éves dabasi labdarúgó esetével hallatott magáról Dr. Merkely Béla professzor, a Semmelweis Egyetem rektora, a városmajori szívklinika igazgatója, aki nagy tapasztalatú szívgyógyászként az életmentő műveletekből is folyamatosan kiveszi a részét, miközben szakértő csapatával szervezetten éppen egy évtizede dolgozik azért, hogy kivédhető legyen a hirtelen szívhalál a sportolóknál. A nemzetközi hírű szakember – aki a fiatalkori szűrések fontosságáról is beszélt honlapunknak – meggyőződéssel vallja: a sportpályán, verseny, mérkőzés közben bekövetkező váratlan tragédia igenis megelőzhető.

2018.11.05 19:18:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Több, mint tíz év után hagyta el az érdi úszóklubot, és igazolt a Budapesti Honvédba a világ úszósportjának egyik legnagyobb ígérete, Milák Kristóf. A 18 éves versenyző, ahogyan ő fogalmazott, kicsit kinőtte előző egyesületét, ezért döntött a váltás mellett. Legfőbb célja, hogy nyugodt és tökéletes körülmények között készülhessen tovább két évvel a tokiói olimpia előtt.

HIRDETÉS
HIRDETÉS