Cselgáncs: Özbas Szofi hetedik lett a düsseldorfi GS-versenyen

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.22. 16:40
Címkék
A hetedik helyen végzett a düsseldorfi olimpiai kvalifikációs versenyen a 18 éves Özbas Szofi. A Ceglédi VSE dzsúdósa három nyert meccs után a negyeddöntőben és a vigaszágon is vereséget szenvedett.

A 2019-ben minden lehetséges korosztályos világversenyt megnyerő cselgáncsozó (junior Eb- és vb, U23-as kontinenstorna), a 63 kilogrammos Özbas Szofi a világranglista 44. helyén állt a hét elején, így indult neki a düsseldorfi olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalnak.

Özbas Szofi hetedik lett a düsseldorfi olimpiai kvalifkációs versenyen Fotó: Czagány Balázs/MTI
Özbas Szofi hetedik lett a düsseldorfi olimpiai kvalifkációs versenyen Fotó: Czagány Balázs/MTI

Özbas Szofi hetedik lett a düsseldorfi olimpiai kvalifkációs versenyen  •  Fotó: Czagány Balázs/MTI

A Ceglédi VSE 18 éves sportolója az első körben mindjárt kemény ellenfelet kapott, a világranglista-27. Maria Centracchióval, ám magabiztosan túllépett rajta. A folytatásban hasonló volt a forgatókönyv a brazilKetleyn Quadros és a dél-koreai Han Hi-dzsu ellen is, így menetelt a legjobb nyolc közé.

A folytatásban azonban már nem tudott mérkőzést nyerni. A negyeddöntőbenaz osztrák Katrin Unterwurzachertől, míg a vigaszágon amongol Ganhajcs Boldtól kapott ki, így a szintén dicséretes hetedik helyen zárta a németországi versenyt.

Vasárnap még két magyar fiatal lép tatamira Düsseldorfban, Vég Zsombor (100 kg) és Sipőcz Richárd (+100 kg) is bizonyíthat.

További korosztályos hírekCSELGÁNCSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik