HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.09.16 19:05 Frissítve: 2018.09.21 12:56

Judo: helyezetlenül zárta válogatottunk az Eb csapatversenyét

Némi meglepetésre a magyar cselgáncsválogatott helyezetlenül zárta a szófiai junior Európa-bajnokság csapatversenyét, miután a vigaszágon nem várt vereséget szenvedett a fehéroroszoktól.

HIRDETÉS

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu A csapatversennyel ért véget a junior cselgáncsozók szófiai Európa-bajnoksága, s bizony a magyar válogatottnak nagy csalódás volt a zárónap, hiszen nem sikerült pontszerző hellyel befejezni a megméretést.

A magyar válogatott helyezetlenül zárta a szófiai Európa-bajnokság csapatversenyét Forrás: eju.net

A magyar válogatott helyezetlenül zárta a szófiai Európa-bajnokság csapatversenyét  •  Forrás: eju.net

Horváth László és Radics Attila tanítványai először a bolgárok ellen léptek tatamira a nyolcaddöntőbe jutásért, s viszonylag simán nyertek. Az egyéniben bronzérmes Tóth Fanni (78 kg), az ötödik helyen végzett Waczulik Richárd (+100 kg), a hetedik Feczkó Csanád (55 kg), Maróti Alexandra (57 kg) és Czerlau Jennifer (70 kg) sikerével 5−3-ra nyert a magyar csapat.

A folytatásban jöhetett a francia alakulat, amely ellen a szakágvezetők szerint egyáltalán nem volt esélye a mienknek, s ezt előzetesen is sejteni lehetett. Mindezt az eredmény is bizonyítja: a magyarok 5−0-ás vereséget szenvedtek, így már csak a vigaszágban bízhattak. Ahhoz, hogy dzsúdósaink az éremért harcolhassanak tovább, előbb a fehérorosz válogatotton kellett túljutniuk – ez azonban nem sikerült.

Az alsóbb súlyokban ellenben brillíroztak a fiatalok. Vaska Fanni (44 kg), Varga Brigitta (57 kg) és Kozma Ákos (66 kg) is nagyon szép küzdelemben aratott diadalt, s az állás 3−1 volt, amikor szinte már csak azok a versenyzőink voltak hátra, akik szombaton remekeltek. A friss Európa-bajnok Szigetvári Mercédesz (+78 kg) alulmaradt, csakúgy, mint a világversenyen 2014 óta első junior fiú bronzérmet szerző Tóth Apor (90 kg). A kétszeres ifjúsági kontinensbajnok Sipőcz Richárd (+100 kg) és Czerlau Jennifer (70 kg) veresége végül feltette a pontot az i-re: a vége 5−3 lett. A magyar gárda így helyezetlenül zárta a csapatbajnokságot.

Horváth és Radics egyaránt elmondta, hogy csalódottak emiatt. Különösen azért, mert a sorsolás alapján még akár az éremért is mehettek volna. Szerintük a szombaton kiemelkedő teljesítményt nyújtó versenyzőink tudat alatt valamelyest leengedtek, ezért nem sikerült ugyanazt hozni, amit az egyéni viadal alatt.

További korosztályos hírek CSELGÁNCSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS