Jégkorong: idegenben szerzett előnyt a Fehérvár U18-as csapata a MAC elleni párharcban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.10. 20:53
Címkék
Idegenben győzött a MAC ellen a Fehérvár AV 19 együttese az osztrák bázisú U18-as bajnokság elődöntőjében. A Volán 3–0-s sikerével elvette legnagyobb hazai riválisa pályaelőnyét, s kedvező pozícióból várhatja a folytatást.

B. V. – utanpotlassport.huA MAC a Győrt, a Fehérvár a cseh Znojmót győzte le két mérkőzésen az osztrák U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) rájátszásának első fordulójában. Az elődöntőben aztán összekerült a két legerősebb magyar ifjúsági csapat, így biztossá vált, hogy lesz magyar résztvevője a finálénak. A párharc ezúttal is két nyert mérkőzésig tart; s a MAC Budapest együttese kezdhetett otthon, miután a Red Bull Salzburg mögött a második helyen zárta a felsőház küzdelmeit.B. V. – utanpotlassport.huA MAC a Győrt, a Fehérvár a cseh Znojmót győzte le két mérkőzésen az osztrák U18-as jégkorongbajnokság (EBJL) rájátszásának első fordulójában. Az elődöntőben aztán összekerült a két legerősebb magyar ifjúsági csapat, így biztossá vált, hogy lesz magyar résztvevője a finálénak. A párharc ezúttal is két nyert mérkőzésig tart; s a MAC Budapest együttese kezdhetett otthon, miután a Red Bull Salzburg mögött a második helyen zárta a felsőház küzdelmeit.

 

A Fehérvár U18-as csapata fontos győzelmet aratott a Kisstadionban a MAC ellen Forrás: Fehérvár AV19
A Fehérvár U18-as csapata fontos győzelmet aratott a Kisstadionban a MAC ellen Forrás: Fehérvár AV19

A Fehérvár U18-as csapata fontos győzelmet aratott a a MAC ellen a Kisstadionban • Forrás: Fehérvár AV19

 

Az első harmad kiegyenlített küzdelmet hozott a Kisstadionban, egyik csapat sem került gyorsan előnybe, végül a hajrában a Volán szerezte meg a vezetést, Almási Kristóf gólja után 1–0-s vendégvezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A gól pedig jót tett a székesfehérváriaknak, hiszen a második felvonásban már ők irányították az összecsapást, többször is emberelőnybe kerültek, majdnem négyszer annyi lövést adtak le, mint a fővárosiak. Ezzel együtt sem tudták növelni a különbséget, így nyílt maradt a találkozó az utolsó húsz percre.

A MAC-nak azonban a harmadik harmadban sem sikerült az egyenlítés, sőt négy perccel a vége előtt a fehérvári Hajdu Botond góljával gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés. Ráadásul az utolsó percben érkezett a harmadik Volán-gól: Rétfalvi Kristóf állította be a 3–0-s végeredményt.

A párharc első felvonásában látottak alapján mindenképpen a Fehérvár védekezését érdemes kiemelni, hiszen a Volán sokkal kevesebb lövést engedélyezett, mint ellenfele. A tetejébe egyetlen gólt sem kaptak, ami különleges bravúr, tekintve, hogy legutóbbi budapesti vendégszereplésük alkalmával nyolcat rámoltak be nekik a fővárosiak. Sőt az osztrák bajnokság egész évadában nem volt eddig példa arra, hogy a MAC U18-as gárdája ne találjon be a kapuba egy mérkőzésen.

Az előny tehát a Volánnál, s a fehérváriak szerdán hazai pályán akár le is zárhatják a párharcot. Persze a MAC számtalanszor bizonyította már az idén is, hogy kitűnő játékra képes, s bármelyik riválisát képes felülmúlni. Nem is kérdés: a folytatás is izgalmasnak ígérkezik!

EBJL-RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉSEK
MAC Budapest–Fehérvár AV19 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)
Gólszerzők:
Almási (16.), Hajdu (56.), Rétfalvi (60.)
A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása: 1–0 a Fehérvárnak
Red Bull Salzburg–Vienna Capitals (mindkettő osztrák) 6–2 (2–0, 1–1, 3–1)
A két nyert mérkőzésig tartó párharc állása:
1–0 a Salzburgnak

Itthon is zajlik az élet
Az osztrák bázisú jégkorongligák mellett a hazai bajnokság küzdelmei is zajlanak. Valamennyi korosztályban a rájátszás végéhez közelednek a csapatok. Az U20-asok mezőnyében már az elődöntő első mérkőzéseit is lejátszották, a Fehérvár 2–1-re nyert Újpesten, míg a MAC 7–5-re győzte le hazai pályán a Vasast. Az oda-visszavágós párharcok második mérkőzéseit kedden rendezik. Az U18-asok egy lépéssel „le vannak maradva”, hiszen ők csak a héten végeztek a negyedöntővel. A bajnoki fináléba jutásért hétfőn tartják a meccseket: a Fehérvár a Csíkszeredát, a MAC az UTE-t fogadja. A párharcok egyetlen találkozón dőlnek el.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik