Jégkorong: három korosztály négy válogatottja indul Négy Nemzet-tornán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.14. 14:46
Címkék
Válogatott hetet tartanak az utánpótláskorú jégkorongozók, három korosztályos együttes is Négy Nemzet-torna keretében léphet jégre. Az U19-esek Kaposváron, az U18-asok Lengyelországban és Franciaországban, míg az U15-ösök Olaszországban szerepelnek. A közös cél a felkészülés ezen szakaszában a kísérletezés.

B. V. – utanpotlassport.huA héten szünetel a klubszezon, de így sem maradnak feladat nélkül a legjobb fiatal jégkorongozók. Három korosztályos válogatott, az U19-es, az U18-as és az U15-ös gárda is Négy Nemzet-tornán vesz részt.B. V. – utanpotlassport.huA héten szünetel a klubszezon, de így sem maradnak feladat nélkül a legjobb fiatal jégkorongozók. Három korosztályos válogatott, az U19-es, az U18-as és az U15-ös gárda is Négy Nemzet-tornán vesz részt.

A legidősebbek elég korán kezdik a felkészülést a 2018-as divízió I/B csoportos világbajnokságra. Az együttes decemberben esett ki az I/A-ból, a célja pedig nem is lehet más, mint mihamarabb visszakerülni a világ legjobb tizenhat válogatottja közé. A kaposvári torna előtt a csapat kedden és szerdán jeges edzést tartott, csütörtökön este pedig a francia válogatottal mérkőzik. A tornán a másik két ellenfél a norvég és osztrák korosztályos együttes.

A társaság másodedzője, Kiss Dávid kifejtette, hogy a tornát kísérletezésre használják fel:
„A mostani megméretés kitűnő lehetőség a játékosoknak, hogy rangos tornán vegyenek részt, és megpróbálják már most kivívni a világbajnoki kerettagságot. Több fiatal játékos a hét végén az U18-as válogatott erősíti, így mi csak az egy évvel idősebbekkel számolunk. Az ellenfelek összeállításával nem foglalkozunk, ezúttal a saját játékosainkat szeretnénk megnézni. Főleg azokat, akik eddig nem kaptak meghívót, illetve akik az utolsó keretszűkítéskor estek ki a tavalyi vb előtt.”

Az U19-es válogatott kerete:
Kapusok:
Nagy Kristóf (MAC Budapest), Szeles Martin (Fehérvár AV 19), Tóth Károly Balázs (Linz, osztrák)
Védők: Futó Máté (Seguin Huskies, kanadai) Halasi Márk (Fehérvár AV 19), Kiss Roland (UTE), Molnár András (UTE), Sándor Flórián (Fehérvár AV 19), Simotics Ferenc (Sparta Praha, cseh), Vas Márk (Fehérvár AV 19)
Csatárok: Búzás Arnold (Fehérvár AV 19), Császár Hunor (Fehérvár AV 19), Csiki Attila (Vasas), Horváth Ákos (UTE), Kedves Richárd (MAC Budapest), Lőczi Árpád (MAC Budapest), Madácsi Benedek (Fehérvár AV 19), Nagy Ákos (Fehérvár AV 19), Pákozdi Bálint (Visby/Roma, svéd), Péter Andor (Fehérvár AV 19), Szalma Zsolt (UTE), Verba Balázs (DVTK Jegesmedvék), Vincze Gergő (Fehérvár AV 19)
A kaposvári torna programja:
Február 15., 19.00: Magyarország–Franciaország
Február 16., 19.00: Magyarország–Norvégia
Február 17., 12.30: Magyarország–Ausztria

Az U18-as jégkorong-válogatott az áprilisi világbajnokságra készül Forrás: MJSZ
Az U18-as jégkorong-válogatott az áprilisi világbajnokságra készül Forrás: MJSZ

Az U18-as jégkorong-válogatott az áprilisi világbajnokságra készül  •  Forrás: MJSZ

A fiatalabbak egyszerre két helyszínen szerepelnek, ennek megfelelően Glen Williamson szövetségi kapitány és stábja két részre osztotta a gárdát. Az áprilisi U18-as világbajnokságra készülő társaság egyik fele a kanadai mester vezetésével a franciaországi Épinalba utazik, ahol a házigazda mellett az olasz és a szlovén együttes lesz csütörtöktől az ellenfél. Az Ondrejcik Rastislav vezette „lengyelországi” csapat csak pénteken kezd, a házigazda mellett a fehérorosz és az ukrán együttes vár rá Varsóban.

A válogatott edzője, Vas Márton szerint jó formában készül az együttes:
„Jó tempóval, remek játékfelfogásban dolgoztak a srácok. Vannak olyanok, akik korábban nem vagy nagyon keveset játszottak a válogatottban, ezúttal nekik is megadjuk a lehetőséget, hogy a nemzetközi mezőnyben bizonyíthassanak. Lényeges, hogy erősebb csapatokkal játsszunk, mert ellenük tudunk fejlődni, gyorsulni. Ez a célunk a hétvégi tornákon is.”

Az U18-as válogatott kerete
A lengyelországi csapat:
Kapusok:
Fekete Ferenc Bence (Vasas), Halász Béni (Linz), Monostori Tamás (UTE)
Védők: Dóczi Zsombor (MAC Budapest), Egyedi Zsolt (UTE), Fekete Botond (UTE), Jakabfy Csongor (Győri ETO HC), Jarács Roland (MAC Budapest), Mórocz Tibor (KMH), Szabó Zsolt (UTE), Szécsi Roland (KMH)
Csatárok: Ambrus Gergő (Fehárvár AV 19), Galántai Richárd (MAC Budapest), Hegedüs Márk (UTE), Kedves Tamás (MAC Budapest), Keresztes Levente (MAC Budapest), Pataki Viktor (MAC Budapest), Rétfalvi Kristóf (Fehérvár AV 19), Sándor-Székely Ottó (Győri ETO HC), Szalmás Bence (MAC Budapest), Zsigmond Áron (UTE)
A lengyelországi torna programja:
Február 16., 19.00: Magyarország–Lengyelország
Február 17., 19.00: Magyarország–Fehéroroszország
Február 18., 12.00: Magyarország–Ukrajna
A franciaországi csapat:
Kapusok:
Gönczi Lajos (Debreceni Hoki Klub), Horváth Bendegúz (Zalai Titánok), Horváth Dominik (Fehérvár AV 19)
Védők: Falus Ádám (Zürich Lions, svájci), Farkas Botond (Vasas), Horváth Milán (Fehérvár AV 19), Jakabfy Sámuel (Győri ETO HC), Ortenszky Tamás (HC Biel, svájci), Szécsi Patrik (KMH)
Csatárok: Farkas Tamás (Tuto, finn), Filep Zsombor (Debreceni Hoki Klub), Horváth László (Győri ETO HC), Horváth Pál (Győri ETO HC), Kónya Krisztián (Linz, osztrák), Kovács Alex (Fehérvár AV 19), Kovács Sebestyén (UTE), Kozma Ferenc (Debreceni Hoki Klub), Péter Donát (Augsburg, német), Révész Marcell (Zürich Lions, svájci), Schlekmann Márk (MAC Budapest)
A franciaországi torna programja:
Február 15., 19.30: Magyarország–Franciaország
Február 16., 16.00: Magyarország–Olaszország
Február 17., 12.15: Magyarország–Szlovénia

Az U15-ös válogatott már szerdán pályára lép Ausztria legjobbjai ellen az olaszországi Baselgában, a tornáról már korábban hírt adtunk honlapunkon.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik