utanpotlassport.hu 2019.01.08 20:09 Frissítve: 2019.01.08 20:10

Jégkorong: vereség Szlovákiától az U18-as leány vb-n

Az Ausztriában zajló U18-as leány divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokság második játéknapján a magyar válogatott 3-2 arányban alulmaradt Szlovákia legjobbjaival szemben. Ezzel a vereséggel csapatunk a csoportban a harmadik helyre esett vissza.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.hu  Kitűnően kezdte szereplését a magyar leány válogatott az U18-as leány divízió I/A csoportos jégkorong-vb-n: a torna első játéknapján együttesünk Olaszországot múlta felül 4-1 arányban. A folytatás azonban már nem alakult ilyen kedvezően, hiszen a második játéknapon az olaszoknál erősebb játékerőt képviselő szlovák korosztályos válogatott 3-2 arányú győzelmet aratott a mieink felett.

Ezúttal vereség jutott az U18-as leánycsapatunknak Forrás: jegkorongblog.hu

A kiváló csapatszellem ezúttal nem volt elég a győzelemhez  •  Forrás: jegkorongblog.hu

Pedig milyen jól kezdődött ez a mérkőzés is! Seregély Mira már a mérkőzés 46. másodpercében vezetéshez juttatta együttesünket, miután szemfüles módon lecsapott egy kipattanó korongra (1-0). Az első harmadban ezt követően két kiállítást is kapott a csapatunk, de mindkét emberhátrányt sikerült jól kivédekezni.  

A második harmad elején tovább növelte előnyét a magyar válogatott, ezúttal Horváth Imola volt eredményes (2-0). Gólunkon kívül a középső felvonást mindkét fél részéről két-két kimaradt emberelőnyös helyzet tarkította. 2-0-ás vezetése birtokában nyugodtan várta a záró harmadot Bedő Botond együttese.

Az utolsó felvonásban azonban masszív szlovák mezőnyfölény alakult ki, ami sajnos gólokban is megmutatkozott: a 49. percben előbb Matejková szépített (2-1), majd három percre rá Vargová gólja már az egyenlítést jelentette a szlovák együttes számára (2-2). Már csak nyolc perc volt hátra a találkozóból, amikor Bedő Botond vezetőedző időkérésre szánta el magát azzal a céllal, hogy felrázza a lányokat. A maradék játékidőben azonban a szlovák csapatnak jött ki jobban a lépés, és egy emberelőnyt kihasználva Kubeková beállította a végeredményt, amivel északi szomszédunk megnyerte az összecsapást (2-3).

Bedő Botond a vereség okait boncolgatva az alábbit nyilatkozta:

Az utolsó tíz percben elképesztő nyomás alá helyezett minket az ellenfél, amit mi sajnálatos módon nem tudtunk kezelni. Ráadásul a sok kiállítás mind fizikálisan, mind mentálisan nagyon sokat kivett a csapatból. Készülünk tovább, csütörtökön jön a németek elleni mérkőzés.”

A szerdai szünnapot követően csütörtökön 12:30-tól Németország vár lányainkra.

U18-AS LEÁNY DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
Radentheim (Ausztria)
Magyarország–Szlovákia 2-3 (1-0, 1-0, 0-3)
Gólok: Seregély, Horváth, illetve Matejková, Vargová, Kubeková.

A keret:
Kapusok:
 Szabó Fruzsina, Tóth Zsófia
Hátvédek: Faggyas Lilla, Fecske Maja Ágnes, Gaitz Hanna Anett, Gengeliczky Dorottya, Lázár Csenge, Preisinger Dorka, Szamosfalvi Petra, Timkó Blanka
Csatárok: Horváth Imola, Ivády Nina, Józsa Orsolya, Kerekes Kármen, Kreisz Emma, Puskás Noémi, Seregély Míra, Strobl Lara Katalin, Szelényi Nina, Váradi Orsolya

A program:
Január 7., hétfő: Magyarország−Olaszország 4-1
Január 8., kedd: Magyarország−Szlovákia 2-3
Január 10., csütörtök: Magyarország−Németország, 12.30
Január 12., szombat: Magyarország−Ausztria, 19.30
Január 13., vasárnap: Magyarország−Dánia, 16.00

További korosztályos hírek a JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.