HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.12 19:55 Frissítve: 2018.07.12 20:05

Jégkorong: Vas Márton örömmel vette át az U20-as válogatottat

A felnőtt jégkorong-válogatott korábbi csapatkapitánya, Vas Márton lett az U20-as jégkorong-válogatott szövetségi edzője. A korosztályos válogatott decemberben Lengyelországba utazik a divízió I/B csoportos világbajnokságra, a 38 éves szakvezetőt a kinevezéséről és a következő hónapok teendőiről kérdeztük.

HIRDETÉS

Bruckner Vince – utanpotlassport.huVas Márton mindkét A csoportba feljutó jégkorong-válogatottnak a tagja volt, 2017-ben vonult vissza. Az elmúlt évadban már dolgozott a korosztályos nemzeti csapatok szakmai stábjában, a héten nevezték ki az U20-as gárda szövetségi edzőjének.

Vas Márton Forrás: MJSZ

Vas Márton  •  Forrás: MJSZ

– Meglepte a felkérés?

– Már néhány beszélgetésen, tárgyaláson túl voltunk a szövetséggel, így a kinevezés nem ért váratlanul. Ugyanakkor az első megkeresés némileg meglepett, hiszen nem edzősködöm régóta, ezért is nagyon örülök, hogy rám gondoltak. Olyan lehetőséget kaptam, amit semmiképpen sem akartam kihagyni.

– Valószínűleg mostani játékosai azokon a csapatokon nőttek fel, amelyeknek Ön is meghatározó tagja volt. Hogyan látja, milyen lesz így a közös munka?

– Azon leszek, hogy minél jobban felépítsük ezeket a srácokat. A jégkorongban is kritikus ez az időszak, amikor az utánpótlásévek után a felnőttek közé kell betörni, igyekszem mindenben a segítségükre lenni. Úgy gondolom, a különböző helyeken szerzett tapasztalataimat sikerülhet kamatoztatni, olyan látószögeket is próbálok eléjük tenni, amire akár nem is gondolnának. Bízom benne, hogy valóban nézték az említett válogatottakat, és tudják, nem a levegőbe beszélek nekik, hanem tényleg átéltem azokat a helyzeteket.

Az U20-as válogatott július végén Budapesten edzőtáborozik Fotó: Szombathelyi Beáta

Az U20-as válogatott július végén Budapesten edzőtáborozik  •  Fotó: Szombathelyi Beáta

– Az elmúlt szezonban dolgozott az utánpótlásban. Hogyan látja az itthoni helyzetet?

– Szerintem jó úton vagyunk. Egyre több a gyerek és egyre több az ügyes gyerek is. Elkezdődött egy sikeres projekt, nekünk az a feladatunk, hogy ezt továbbvigyük, és minden lehetőséget megadjunk a fiataloknak a fejlődésre.

– Nem tétlenkedett, az első keretét már ki is hirdette, július végén háromnapos összetartáson találkozik először a csapattal. Mi lesz ott a cél?

– Elsősorban a gyerekekkel szeretnék megismerkedni, mert nem találkoztam még mindenkivel közülük. Persze közben azért a közös munkát is megkezdjük, hozzátéve, hogy ez a szezonon belül még nagyon korai időszaknak számít a sportágunkban.

– Decemberben Lengyelországban utaznak a divízió I/B-világbajnokságra. Mi lehet ott a cél?

– Nagyon korai még erről beszélni, rengeteg idő van még addig, több hónap felkészülés áll még előttünk. Csak az év vége felé lehet konkrét elvárásokról beszélgetni.

AZ U20-AS VÁLOGATOTT KERETE A JÚLIUS EDZŐTÁBORRA:
Kapusok: Gönczi Lajos (Debrecen), Márkus Levente (UTE), Szeles Martin (Fehérvár), Tóth Károly (Vasas)
Védők: Bugár Gábor (MAC), Falus Ádám (Zürich, svájci), Fejes Nándor (MAC), Horváth Milán (Fehérvár), Kiss Roland (Fehérvár), Molnár András (UTE), Pokornyi Dávid (UTE), Sándor Flórián (Fehérvár), Seregély Máté (MAC), Szécsi Patrik (KMH), Türner Gábor (MAC), Vas Márk (Fehérvár)
Csatárok: Császár Hunor (Fehérvár), Daadou Ádám (OKK, finn), Horváth Bálint (Rögle, svéd), Kemény Patrik (Wings, svéd), Kreisz Brunó (MAC), Lőczi Árpád (MAC), Madácsi Benedek (Fehérvár), Mihály Ákos (Fehérvár), Nagy Ákos (Fehérvár), Pákozdi Bálint (Visby/Roma, svéd), Papp Kristóf (Madison, amerikai), Péter Andor (Fehérvár), Péter Donát (Augsburg, német), Révész Marcell (Zürich, svájci), Szalma Zsolt (UTE), Szigeti Ákos (MAC), Vértes Nátán (Fehérvár), Vincze Gergő (Fehérvár)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS