HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.07.12 19:55 Frissítve: 2018.07.12 20:05

Jégkorong: Vas Márton örömmel vette át az U20-as válogatottat

A felnőtt jégkorong-válogatott korábbi csapatkapitánya, Vas Márton lett az U20-as jégkorong-válogatott szövetségi edzője. A korosztályos válogatott decemberben Lengyelországba utazik a divízió I/B csoportos világbajnokságra, a 38 éves szakvezetőt a kinevezéséről és a következő hónapok teendőiről kérdeztük.

HIRDETÉS

Bruckner Vince – utanpotlassport.huVas Márton mindkét A csoportba feljutó jégkorong-válogatottnak a tagja volt, 2017-ben vonult vissza. Az elmúlt évadban már dolgozott a korosztályos nemzeti csapatok szakmai stábjában, a héten nevezték ki az U20-as gárda szövetségi edzőjének.

Vas Márton Forrás: MJSZ

Vas Márton  •  Forrás: MJSZ

– Meglepte a felkérés?

– Már néhány beszélgetésen, tárgyaláson túl voltunk a szövetséggel, így a kinevezés nem ért váratlanul. Ugyanakkor az első megkeresés némileg meglepett, hiszen nem edzősködöm régóta, ezért is nagyon örülök, hogy rám gondoltak. Olyan lehetőséget kaptam, amit semmiképpen sem akartam kihagyni.

– Valószínűleg mostani játékosai azokon a csapatokon nőttek fel, amelyeknek Ön is meghatározó tagja volt. Hogyan látja, milyen lesz így a közös munka?

– Azon leszek, hogy minél jobban felépítsük ezeket a srácokat. A jégkorongban is kritikus ez az időszak, amikor az utánpótlásévek után a felnőttek közé kell betörni, igyekszem mindenben a segítségükre lenni. Úgy gondolom, a különböző helyeken szerzett tapasztalataimat sikerülhet kamatoztatni, olyan látószögeket is próbálok eléjük tenni, amire akár nem is gondolnának. Bízom benne, hogy valóban nézték az említett válogatottakat, és tudják, nem a levegőbe beszélek nekik, hanem tényleg átéltem azokat a helyzeteket.

Az U20-as válogatott július végén Budapesten edzőtáborozik Fotó: Szombathelyi Beáta

Az U20-as válogatott július végén Budapesten edzőtáborozik  •  Fotó: Szombathelyi Beáta

– Az elmúlt szezonban dolgozott az utánpótlásban. Hogyan látja az itthoni helyzetet?

– Szerintem jó úton vagyunk. Egyre több a gyerek és egyre több az ügyes gyerek is. Elkezdődött egy sikeres projekt, nekünk az a feladatunk, hogy ezt továbbvigyük, és minden lehetőséget megadjunk a fiataloknak a fejlődésre.

– Nem tétlenkedett, az első keretét már ki is hirdette, július végén háromnapos összetartáson találkozik először a csapattal. Mi lesz ott a cél?

– Elsősorban a gyerekekkel szeretnék megismerkedni, mert nem találkoztam még mindenkivel közülük. Persze közben azért a közös munkát is megkezdjük, hozzátéve, hogy ez a szezonon belül még nagyon korai időszaknak számít a sportágunkban.

– Decemberben Lengyelországban utaznak a divízió I/B-világbajnokságra. Mi lehet ott a cél?

– Nagyon korai még erről beszélni, rengeteg idő van még addig, több hónap felkészülés áll még előttünk. Csak az év vége felé lehet konkrét elvárásokról beszélgetni.

AZ U20-AS VÁLOGATOTT KERETE A JÚLIUS EDZŐTÁBORRA:
Kapusok: Gönczi Lajos (Debrecen), Márkus Levente (UTE), Szeles Martin (Fehérvár), Tóth Károly (Vasas)
Védők: Bugár Gábor (MAC), Falus Ádám (Zürich, svájci), Fejes Nándor (MAC), Horváth Milán (Fehérvár), Kiss Roland (Fehérvár), Molnár András (UTE), Pokornyi Dávid (UTE), Sándor Flórián (Fehérvár), Seregély Máté (MAC), Szécsi Patrik (KMH), Türner Gábor (MAC), Vas Márk (Fehérvár)
Csatárok: Császár Hunor (Fehérvár), Daadou Ádám (OKK, finn), Horváth Bálint (Rögle, svéd), Kemény Patrik (Wings, svéd), Kreisz Brunó (MAC), Lőczi Árpád (MAC), Madácsi Benedek (Fehérvár), Mihály Ákos (Fehérvár), Nagy Ákos (Fehérvár), Pákozdi Bálint (Visby/Roma, svéd), Papp Kristóf (Madison, amerikai), Péter Andor (Fehérvár), Péter Donát (Augsburg, német), Révész Marcell (Zürich, svájci), Szalma Zsolt (UTE), Szigeti Ákos (MAC), Vértes Nátán (Fehérvár), Vincze Gergő (Fehérvár)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.07 09:25:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Aranyérmes lett a leány U16-os kézilabda-válogatott a svédországi nyílt Európa-bajnokságon. A magyar csapat valamennyi mérkőzését megnyerte a göteborgi kontinensviadalon, a döntőben hosszabbításban múlta felül a franciákat (31–30).

2018.07.01 21:35:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Bámulatos! ‒ ezzel a jelzővel lehet leginkább leírni azt a hangulatot, amely a szurkolókkal megtelt debreceni Főnix Csarnokba költözött, ugyanis a hajdúsági városban rendezik a női U20-as kézilabda-világbajnokságot. Az első napon a hivatalos nyitóünnepség után ‒ a világhírű 2Cellos lenyűgöző előadásával megkoronázva ‒ a nyitómérkőzésen a magyar játékosok kápráztatták el a közönséget; nehézkesen ugyan, de végül 27‒24-re legyőzve Brazíliát.

2018.06.19 21:05:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Lezajlott a sportlövők ESC ifjúsági liga döntőjének kvalifikációja Innsbruckban, melynek során a magyar korosztályos válogatott a nyugati régió hatos mezőnyében küzdött meg Ausztria, Franciaország, Csehország, Olaszország és Szlovénia együttesével. Puskában sikerrel vették az akadályt a magyar fiatalok, és első helyen jutottak be az októberi fináléba, pisztolyban viszont nem sikerült a bravúr.

2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

HIRDETÉS
HIRDETÉS