Jégkorong: Vas Márton lett a szövetség general managere

Vágólapra másolva!
2020.02.25. 11:09
Címkék
175-szörös válogatott jégkorongozó tölti be a szövetségben újonnan létrehozott general manager-posztot. Vas Márton így legkésőbb a nyáron leköszön a juniorválogatott éléről.

Decemberben írt ki pályázatot a general manager pozícióra a hazai szövetség, a jelentkezők közül Vas Mártonra esett a választás. A megbízatás március 2-tól szól, de az új GM már kedden munkához lát, és részt vesz egy vezetői megbeszélésen – számolt be az mjsz.hu.számolt be az mjsz.hu.

Vas Márton decemberben megnyerte az I/B csoportos vb-t az U20-as válogatottal Forrás: mjsz.hu
Vas Márton decemberben megnyerte az I/B csoportos vb-t az U20-as válogatottal Forrás: mjsz.hu

Vas Márton decemberben megnyerte az I/B csoportos vb-t az U20-as válogatottal  •  Forrás: mjsz.hu

„A felnőtt férfi és női, valamint az U20-as válogatott menedzsmentfeladatainak ellátása, a munka koordinálása, a szakmai programok megtervezése és végrehajtása lesz a fő feladatom, míg az utánpótlás-válogatottaknál a fejlesztési igazgatóval összedolgozva tevékenykedem. Már a mostani világbajnokságok előtt megfigyelem, hogy melyik válogatott hogyan dolgozik, hogyan működik. A válogatottaknál is van egy büdzsé, amit a leghatékonyabban kell elkölteni, ezért is felel a GM”mondta a szövetség honlapjának Vas Márton. Feladatához tartozik a munka- és pénzügyi terv kialakítása, valamint ő tesz majd javaslatot a szakmai bizottságnak a szövetségi kapitányok és a stábtagok kinevezésére is.

Vas játékosként 175-ször szerepelt a magyar válogatottban, tagja volt az A csoportos szereplést Szapporóban, majd Krakkóban kiharcoló együtteseknek. Játszott a tengerentúlon, továbbá Svédországban, Franciaországban, Németországban és Olaszországban is. Visszavonulása után előbb az U18-as válogatott másodedzője volt, majd az előző két világbajnokságon az U20-as csapatot irányította vezetőedzőként.Irányításával a magyar juniorválogatott megnyerte a decemberi divízió I/B csoportos junior vb-t, és egy osztállyal feljebb lépett.

„Várhatóan ezt a szezont még befejezem az U20-as csapattal, majd az első feladatom az lesz, hogy megkeressem a saját utódomat, de a részleteket még meg kell ismernem” – mondta a korosztályos válogatottról a szakvezető.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik