utanpotlassport.hu 2019.01.10 17:26 Frissítve: 2019.01.10 17:30

Jégkorong: U18-as vereség Németországtól

Lejátszotta harmadik mérkőzését is a magyar leányválogatott az Ausztriában zajló U18-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, amelyen 3-2 arányú vereséget szenvedett a tornagyőzelemre esélyes Németországtól.

Márványkövi Ferenc - utanpotlassport.huEgy ide, egy oda. Így lehetne röviden jellemezni a magyarok eddigi szereplését az idei vb-n, hiszen a hétfői, olaszok elleni győzelmet követően kedden szoros találkozón a szlovák válogatott ellen alulmaradt a magyar együttes. A csütörtöki összecsapás előtt reménykedtünk a győzelemben, ami nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a német válogatott tavaly még a felsőházban szerepelt, a világ legjobbjai között. Ahhoz, hogy továbbjutási esélyeink megmaradjanak, pontokra volt szükség. Bedő Botond vezetőedző, aki fegyelmezett játékot ígért erre a meccsre, ennek tudatában igyekezett felkészíteni lányait.

Jó játékkal szenvedett vereséget leánycsapatunk a vb harmadik mérkőzésén Forrás: jegkorongblog.hu

Jó játékkal szenvedett vereséget leánycsapatunk a vb harmadik mérkőzésén  •  Forrás: jegkorongblog.hu

Az első harmad alapján úgy tűnik, hogy ez jól sikerült: csapatunk szinte végig mezőnyfölényben játszott, kitartóan és masszívan harcolt. A nyitó játékrész gól nélküli döntetlennel zárult (0-0).

A második harmadot ugyanolyan magabiztosan és elszántan kezdtük, mint az elsőt, aminek hamarosan meg is lett a gyümölcse: a 30. perc elején Seregély Mira és Kreisz Emma asszisztját követően Váradi Orsolya lőtt a kapuba (1-0). Ezt követően mozgalmas percek következtek, ami leginkább három magyar kiállításban és német mezőnyfölényben mutatkozott meg. Sikerült kivédekeznünk Gaitz Hanna kétperces büntetését, aztán a harmad utolsó pillanatában (megint az az utolsó pillanat!) Jennifer Miller kiegyenlített (1-1).

Magyar szempontból rosszul indult az utolsó harmad: a 41. percben a torna góllövőlistájának második helyén álló Lilli Welcke vezetéshez juttatta az ellenfelet (1-2). Ezt követően sorozatban kapta a kétperces kiállításokat a német együttes, azonban nem tudtuk kihasználni egyik emberelőnyünket sem. Az utolsó percben merészet húzott Bedő Botond, lehozta a kapuból Tóth Zsófiát, helyére mezőnyjátékost küldött a jégre. Az így kialakított emberfölényt hamar gólra tudta váltani a csapat, négy másodperccel a vége előtt Kreisz Emma egyenlített (2-2). Ezzel a góllal tovább élhettek győzelmi reményeink, következett a hosszabbítás.

Ami sajnos szerencsétlenül indult: alig telt el fél perc, amikor Jule Schieffer újra előnyhöz juttatta a németeket, ami a hirtelen halál-szabály értelmében a magyar csapat vereségét jelentette (2-3).

Az eredmény ellenére az eddig lejátszott három mérkőzése közül ezen a találkozón nyújtotta legjobb teljesítményét a magyar együttes, és ezt így látta Bedő Botond is:

„Tökéletesen kezdtünk, tökéletesen játszottunk - hatvan és fél percig. Az egész mérkőzésen kőkemények, fegyelmezettek és összeszedettek voltunk. Csupán amiatt lehetünk szomorúak, hogy a meccs végén nem felénk billent a mérleg nyelve. De azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a német csapat tavaly még a felsőházban szerepelt, és az idei torna legnagyobb esélyese. A hátralévő két mérkőzést nem fogjuk kiengedni a kezünkből.”

A pénteki szünnapot követően szombaton Ausztria, vasárnap pedig Dánia vár a mieinkre.

U18-AS LEÁNY DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
Radentheim (Ausztria)
Magyarország–Németország 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1) – hosszabbítás után
Gólok: Váradi, Gaitz ill. Miller, Welcke, Schieffer
A keret:
Kapusok:
 Szabó Fruzsina, Tóth Zsófia
Hátvédek: Faggyas Lilla, Fecske Maja Ágnes, Gaitz Hanna Anett, Gengeliczky Dorottya, Lázár Csenge, Preisinger Dorka, Szamosfalvi Petra, Timkó Blanka
Csatárok: Horváth Imola, Ivády Nina, Józsa Orsolya, Kerekes Kármen, Kreisz Emma, Puskás Noémi, Seregély Míra, Strobl Lara Katalin, Szelényi Nina, Váradi Orsolya

A program:
Január 7., hétfő: Magyarország−Olaszország 4-1
Január 8., kedd: Magyarország−Szlovákia 2-3
Január 10., csütörtök: Magyarország−Németország 2-3
Január 12., szombat: Magyarország−Ausztria, 19.30
Január 13., vasárnap: Magyarország−Dánia, 16.00

További korosztályos hírek a JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.