HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2019.01.10 17:26 Frissítve: 2019.01.10 17:30

Jégkorong: U18-as vereség Németországtól

Lejátszotta harmadik mérkőzését is a magyar leányválogatott az Ausztriában zajló U18-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, amelyen 3-2 arányú vereséget szenvedett a tornagyőzelemre esélyes Németországtól.

Márványkövi Ferenc - utanpotlassport.huEgy ide, egy oda. Így lehetne röviden jellemezni a magyarok eddigi szereplését az idei vb-n, hiszen a hétfői, olaszok elleni győzelmet követően kedden szoros találkozón a szlovák válogatott ellen alulmaradt a magyar együttes. A csütörtöki összecsapás előtt reménykedtünk a győzelemben, ami nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a német válogatott tavaly még a felsőházban szerepelt, a világ legjobbjai között. Ahhoz, hogy továbbjutási esélyeink megmaradjanak, pontokra volt szükség. Bedő Botond vezetőedző, aki fegyelmezett játékot ígért erre a meccsre, ennek tudatában igyekezett felkészíteni lányait.

Jó játékkal szenvedett vereséget leánycsapatunk a vb harmadik mérkőzésén Forrás: jegkorongblog.hu

Jó játékkal szenvedett vereséget leánycsapatunk a vb harmadik mérkőzésén  •  Forrás: jegkorongblog.hu

Az első harmad alapján úgy tűnik, hogy ez jól sikerült: csapatunk szinte végig mezőnyfölényben játszott, kitartóan és masszívan harcolt. A nyitó játékrész gól nélküli döntetlennel zárult (0-0).

A második harmadot ugyanolyan magabiztosan és elszántan kezdtük, mint az elsőt, aminek hamarosan meg is lett a gyümölcse: a 30. perc elején Seregély Mira és Kreisz Emma asszisztját követően Váradi Orsolya lőtt a kapuba (1-0). Ezt követően mozgalmas percek következtek, ami leginkább három magyar kiállításban és német mezőnyfölényben mutatkozott meg. Sikerült kivédekeznünk Gaitz Hanna kétperces büntetését, aztán a harmad utolsó pillanatában (megint az az utolsó pillanat!) Jennifer Miller kiegyenlített (1-1).

Magyar szempontból rosszul indult az utolsó harmad: a 41. percben a torna góllövőlistájának második helyén álló Lilli Welcke vezetéshez juttatta az ellenfelet (1-2). Ezt követően sorozatban kapta a kétperces kiállításokat a német együttes, azonban nem tudtuk kihasználni egyik emberelőnyünket sem. Az utolsó percben merészet húzott Bedő Botond, lehozta a kapuból Tóth Zsófiát, helyére mezőnyjátékost küldött a jégre. Az így kialakított emberfölényt hamar gólra tudta váltani a csapat, négy másodperccel a vége előtt Kreisz Emma egyenlített (2-2). Ezzel a góllal tovább élhettek győzelmi reményeink, következett a hosszabbítás.

Ami sajnos szerencsétlenül indult: alig telt el fél perc, amikor Jule Schieffer újra előnyhöz juttatta a németeket, ami a hirtelen halál-szabály értelmében a magyar csapat vereségét jelentette (2-3).

Az eredmény ellenére az eddig lejátszott három mérkőzése közül ezen a találkozón nyújtotta legjobb teljesítményét a magyar együttes, és ezt így látta Bedő Botond is:

„Tökéletesen kezdtünk, tökéletesen játszottunk - hatvan és fél percig. Az egész mérkőzésen kőkemények, fegyelmezettek és összeszedettek voltunk. Csupán amiatt lehetünk szomorúak, hogy a meccs végén nem felénk billent a mérleg nyelve. De azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a német csapat tavaly még a felsőházban szerepelt, és az idei torna legnagyobb esélyese. A hátralévő két mérkőzést nem fogjuk kiengedni a kezünkből.”

A pénteki szünnapot követően szombaton Ausztria, vasárnap pedig Dánia vár a mieinkre.

U18-AS LEÁNY DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
Radentheim (Ausztria)
Magyarország–Németország 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1) – hosszabbítás után
Gólok: Váradi, Gaitz ill. Miller, Welcke, Schieffer
A keret:
Kapusok:
 Szabó Fruzsina, Tóth Zsófia
Hátvédek: Faggyas Lilla, Fecske Maja Ágnes, Gaitz Hanna Anett, Gengeliczky Dorottya, Lázár Csenge, Preisinger Dorka, Szamosfalvi Petra, Timkó Blanka
Csatárok: Horváth Imola, Ivády Nina, Józsa Orsolya, Kerekes Kármen, Kreisz Emma, Puskás Noémi, Seregély Míra, Strobl Lara Katalin, Szelényi Nina, Váradi Orsolya

A program:
Január 7., hétfő: Magyarország−Olaszország 4-1
Január 8., kedd: Magyarország−Szlovákia 2-3
Január 10., csütörtök: Magyarország−Németország 2-3
Január 12., szombat: Magyarország−Ausztria, 19.30
Január 13., vasárnap: Magyarország−Dánia, 16.00

További korosztályos hírek a JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.01.14 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A számtalan emlékezetes pillanatot hozó tavalyi esztendőt követően a hazai sportági szövetség kihirdette az év legjobbjait: a juniorkorosztályban az U20-as világbajnok Háfra Noémi és a jelenleg is a felnőttválogatottal a vb-n részt vevő Máthé Dominik kapta az elismerést.

2019.01.13 10:50:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Év közben váltott klubot a Telekom Veszprém 19 éves balátlövője, Borzas Uros. Igaz, csak ideiglenesen intett búcsút a bakonyi klubnak a korosztályos válogatott kézilabdázó, az évad végéig került kölcsönbe a jelenleg az NB I harmadik helyen álló Grundfos Tatabánya gárdájához.

2019.01.11 16:11:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Élete első Forma-3-as versenyén indult ma el Keszthelyi Vivien, amelyen a nyolcadik helyen végzett. A 18 esztendős autóversenyző Thaiföldön kezdte meg az F3 ázsiai, téli bajnokságában a szezont, és mivel még nem vezetett ilyen autót, már január 4-én a helyszínre utazott, hogy felkészülése a lehető legtökéletesebb legyen. A futam előtt beszélgettünk vele.

2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.