Jégkorong: U18-as vereség Németországtól

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.10. 17:26
Címkék
Lejátszotta harmadik mérkőzését is a magyar leányválogatott az Ausztriában zajló U18-as divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, amelyen 3-2 arányú vereséget szenvedett a tornagyőzelemre esélyes Németországtól.

Márványkövi Ferenc - utanpotlassport.huEgy ide, egy oda. Így lehetne röviden jellemezni a magyarok eddigi szereplését az idei vb-n, hiszen a hétfői, olaszok elleni győzelmet követően kedden szoros találkozón a szlovák válogatott ellen alulmaradt a magyar együttes. A csütörtöki összecsapás előtt reménykedtünk a győzelemben, ami nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a német válogatott tavaly még a felsőházban szerepelt, a világ legjobbjai között. Ahhoz, hogy továbbjutási esélyeink megmaradjanak, pontokra volt szükség. Bedő Botond vezetőedző, aki fegyelmezett játékot ígért erre a meccsre, ennek tudatában igyekezett felkészíteni lányait.Márványkövi Ferenc - utanpotlassport.huEgy ide, egy oda. Így lehetne röviden jellemezni a magyarok eddigi szereplését az idei vb-n, hiszen a hétfői, olaszok elleni győzelmet követően kedden szoros találkozón a szlovák válogatott ellen alulmaradt a magyar együttes. A csütörtöki összecsapás előtt reménykedtünk a győzelemben, ami nem ígérkezett könnyűnek, hiszen a német válogatott tavaly még a felsőházban szerepelt, a világ legjobbjai között. Ahhoz, hogy továbbjutási esélyeink megmaradjanak, pontokra volt szükség. Bedő Botond vezetőedző, aki fegyelmezett játékot ígért erre a meccsre, ennek tudatában igyekezett felkészíteni lányait.

Jó játékkal szenvedett vereséget leánycsapatunk a vb harmadik mérkőzésén Forrás: jegkorongblog.hu
Jó játékkal szenvedett vereséget leánycsapatunk a vb harmadik mérkőzésén Forrás: jegkorongblog.hu

Jó játékkal szenvedett vereséget leánycsapatunk a vb harmadik mérkőzésén  •  Forrás: jegkorongblog.hu

Az első harmad alapján úgy tűnik, hogy ez jól sikerült: csapatunk szinte végig mezőnyfölényben játszott, kitartóan és masszívan harcolt. A nyitó játékrész gól nélküli döntetlennel zárult (0-0).

A második harmadot ugyanolyan magabiztosan és elszántan kezdtük, mint az elsőt, aminek hamarosan meg is lett a gyümölcse: a 30. perc elején Seregély Mira és Kreisz Emma asszisztját követően Váradi Orsolya lőtt a kapuba (1-0). Ezt követően mozgalmas percek következtek, ami leginkább három magyar kiállításban és német mezőnyfölényben mutatkozott meg. Sikerült kivédekeznünk Gaitz Hanna kétperces büntetését, aztán a harmad utolsó pillanatában (megint az az utolsó pillanat!) Jennifer Miller kiegyenlített (1-1).

Magyar szempontból rosszul indult az utolsó harmad: a 41. percben a torna góllövőlistájának második helyén álló Lilli Welckevezetéshez juttatta az ellenfelet (1-2). Ezt követően sorozatban kapta a kétperces kiállításokat a német együttes, azonban nem tudtuk kihasználni egyik emberelőnyünket sem. Az utolsó percben merészet húzott Bedő Botond,lehozta a kapuból Tóth Zsófiát, helyére mezőnyjátékost küldött a jégre. Az így kialakított emberfölényt hamar gólra tudta váltani a csapat, négy másodperccel a vége előtt Kreisz Emma egyenlített (2-2). Ezzel a góllal tovább élhettek győzelmi reményeink, következett a hosszabbítás.

Ami sajnos szerencsétlenül indult: alig telt el fél perc, amikor Jule Schieffer újra előnyhöz juttatta a németeket, ami a hirtelen halál-szabály értelmében a magyar csapat vereségét jelentette (2-3).

Az eredmény ellenére az eddig lejátszott három mérkőzése közül ezen a találkozón nyújtotta legjobb teljesítményét a magyar együttes, és ezt így látta Bedő Botond is:

„Tökéletesen kezdtünk, tökéletesen játszottunk - hatvan és fél percig. Az egész mérkőzésen kőkemények, fegyelmezettek és összeszedettek voltunk. Csupán amiatt lehetünk szomorúak, hogy a meccs végén nem felénk billent a mérleg nyelve. De azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a német csapat tavaly még a felsőházban szerepelt, és az idei torna legnagyobb esélyese. A hátralévő két mérkőzést nem fogjuk kiengedni a kezünkből.”

A pénteki szünnapot követően szombaton Ausztria, vasárnap pedig Dánia vár a mieinkre.

U18-AS LEÁNY DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
Radentheim (Ausztria)
Magyarország–Németország 2-3 (0-0, 1-1, 1-1, 0-1) – hosszabbítás után
Gólok: Váradi, Gaitz ill. Miller, Welcke, Schieffer
A keret:
Kapusok:
Szabó Fruzsina, Tóth Zsófia
Hátvédek:Faggyas Lilla, Fecske Maja Ágnes, Gaitz Hanna Anett, Gengeliczky Dorottya, Lázár Csenge, Preisinger Dorka, Szamosfalvi Petra, Timkó Blanka
Csatárok:Horváth Imola, Ivády Nina, Józsa Orsolya, Kerekes Kármen, Kreisz Emma, Puskás Noémi, Seregély Míra, Strobl Lara Katalin, Szelényi Nina, Váradi Orsolya

A program:
Január7., hétfő:Magyarország−Olaszország 4-1
Január 8., kedd:Magyarország−Szlovákia 2-3
Január 10., csütörtök:Magyarország−Németország 2-3
Január 12., szombat:Magyarország−Ausztria, 19.30
Január 13., vasárnap:Magyarország−Dánia, 16.00

További korosztályos hírek aJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik