Jégkorong: U15-ös válogatottunk ötödik a Riga-kupán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.23. 15:33
Címkék
Négy nap alatt tíz mérkőzést játszott, az előkelő ötödik helyen végzett az Riga-kupa elnevezésű nemzetközi tornán az U15-ös jégkorong-válogatott. A csapat vezetőedzője, György József a lettországi viadalon úgy látta, együttese nincs fényévekre a korosztály legjobbjaitól.

B. V./UP-infoNem pihenéssel vagy locsolkodással, hanem sorozatos mérkőzésekkel töltötték a húsvéthétvégét az U15-ös jégkorong-válogatott játékosai. Péntektől hétfőig – huszonhárom másik csapat társaságában egyedüli válogatottként – szerepeltek a fiatalok a lettországi Riga-kupán, amelyen tavaly a második helyen zárt a magyar együttes.B. V./UP-infoNem pihenéssel vagy locsolkodással, hanem sorozatos mérkőzésekkel töltötték a húsvéthétvégét az U15-ös jégkorong-válogatott játékosai. Péntektől hétfőig – huszonhárom másik csapat társaságában egyedüli válogatottként – szerepeltek a fiatalok a lettországi Riga-kupán, amelyen tavaly a második helyen zárt a magyar együttes.

Erős ellenfeleket múlt felül az Riga-kupán az U15-ös jégkorong-válogatott Forrás: MJSZ
Erős ellenfeleket múlt felül az Riga-kupán az U15-ös jégkorong-válogatott Forrás: MJSZ

Erős ellenfeleket múlt felül az Riga-kupán az U15-ös jégkorong-válogatott  •  Forrás: MJSZ

A korosztály talán legfontosabb idei megméretése megint csak jól indult, mindhárom csoportellenfelét elintézte a társaság. A második csoportkörben, azaz a középszakaszban az orosz Isztrebityeli alakulata ellen hiába játszottak nagy fölényben a mieink, gólt nem sikerült szerezniük. Az első vereséget két újabb siker követte, a tavalyi aranyérmes svéd Tordon gárdája viszont újra nagy falatnak bizonyult, így elúszott az elődöntő.

Az 5-8. helyért aztán újra visszatalált a győzelem ösvényére a nemzetközi színtéren még rutintalannak számító társaság, a finn Pelimatkat és a svéd Westcoast együttesét is megverte, így az ötödik helyen zárta a lettországi tornát.

A csapat vezetőedzője, György József elégedetten értékelt az utanpotlassport.hu-nak a torna után:

„Nincs hiányérzetem amiatt, hogy nem jutottunk a legjobb négy közé, hiszen az elejétől a végéig hasznos, jó mérkőzéseket játszottunk. Az oroszok ellen például majdnem felborult a pálya, mégsem tudtunk gólt szerezni. Annak örülök, hogy a srácok jól bírták a négynapos sorozatterhelést, és kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak a tornán. Ráadásul nagy jégkorongmúlttal bíró országok csapataival szemben bizonyítottuk, hogy akár velük is képesek vagyunk felvenni a versenyt.”

RIGA-KUPA, U15-ÖS FELKÉSZÜLÉSI TORNA
A magyar válogatott mérkőzései:
Első csoportkör: –Ahmat/Karpat (finn) 5–0, –Pardaugava (lett) 3–2, –Future Star World Select 4–0
Második csoportkör: –Isztrebityeli (orosz) 0–1, –EHC Kloten Young Flyers (svájci) 4–0, –Ozolnieki Juniors (lett) 5–0, –Tordon Black (svéd) 2–3
Az 5-8. helyért: –Pelimatkat (finn) 4–2
Az 5. helyért: –Westcoast (svéd) 4–3
A végeredmény: 1. HS Riga (lett), 2. Soviet Wings (orosz), 3. Tordon Black (svéd), …5. Magyar válogatott

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik