Jégkorong: Svédországból tér haza a MAC Budapest új igazolása

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.24. 15:31
Címkék
Két év svédországi légiós karrier után a következő évadtól újra a MAC Budapest együttesében szerepelhet Bugár Gábor. A felnőttcsapat tagjaként az lesz a célja, hogy a helytálljon. Könnyebbséget jelent, hogy a klubban senkit és semmit nem kell neki bemutatni, hiszen valójában „hazatért”.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huAz elmúlt két évet Svédországban, a Bodens korosztályos csapataiban töltötte a korosztályos válogatott jégkorongozó, Bugár Gábor.A 18 éves játékos a nyáron hazatér a skandináviai „kirándulásról”, s korábbi együttesében, a MAC Budapestben folytatja pályafutását. Csakhogy immár a felnőttek között.Bruckner Vince – utanpotlassport.huAz elmúlt két évet Svédországban, a Bodens korosztályos csapataiban töltötte a korosztályos válogatott jégkorongozó, Bugár Gábor.A 18 éves játékos a nyáron hazatér a skandináviai „kirándulásról”, s korábbi együttesében, a MAC Budapestben folytatja pályafutását. Csakhogy immár a felnőttek között.

A 18 éves Bugár Gábor két év után tért haza a MAC Budapest csapatához Forrás: MJSZ
A 18 éves Bugár Gábor két év után tért haza a MAC Budapest csapatához Forrás: MJSZ

A 18 esztendős Bugár Gábor két év után tért haza a MAC Budapest csapatához  •  Forrás: MJSZ

Gábort a csapat vezetőedzője Majoross Gergely kereste meg. Az ifjú hokis nem gondolkodott sokat:azonnal igent mondott a felkérésre.

„Meg is lepődtem, hogy a MAC friss bajnokcsapatához hívnak, de sokkal inkább az öröm és az izgatottság uralkodott el rajtam. A jövőre esedékes érettségi miatt amúgy is haza akartam jönni. Úgy gondolom, hogy ennél jobb helyre nem is kerülhettem volna.”

Nem csoda, hogy szívesen jött, hiszen légiós évei előtt évekig a csapatban játszott.Szívesen emlékszik vissza azokra az évekre..

„Tényleg nagyon várom már a visszatérést a csapatba. Ismerem a csapattársakat, az edzőket, a csarnokot és az egész közeget. Bízom benne, hogy sikeres éveket töltök majd itt.”

Gábor kétéves szerződést kötött a fővárosi klubbal, de az előző két esztendőre is szívesen tekint vissza, azt mondja, nagyon hasznos volt számára a svédországi időszak.

„Szerintem emberileg és a jégen is nagyon sokat tett hozzám ez a két év. El kellett szakadni itthonról, és egy egészen új idegen közegben kellett bizonyítani. Másik kultúrába csöppentem jégkorong szempontjából is, ahol nagyon komoly versenyhelyzet volt, minden nap meg kellett harcolni a csapatba kerülésért.

Bugár azt mondja, az elmúlt időszakban sokkal nyugodtabb lett a koronggal, egyre jobban lát a pályán és korcsolyatechnikája is sokat javult, azonban tudja, ahhoz, hogy a felnőttek között is megállja a helyét, erősödnie kell, nagyobb testtömegre van szüksége.

A bizonyításra pedig már a következő évben megkapja a lehetőséget nagyok között. Célja, hogy rögtön az első hónapokban helytálljon.

„A legfontosabb, hogy a lehető leghamarabb felvegyem a bajnokság ritmusát, bizonyítsam, hogy valóban itt van a helyem. A legtávolabbi célom a jövő évi érettségi, szeretném, ha az és a következő hokiszezon is jól sikerülne. A többit majd meglátjuk. Ha a játékom folyamatosan javuló tendenciát mutat, akkor elégedett leszek.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik