Jégkorong: második az U18-as válogatott az ORV-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.24. 18:45
Címkék
Mindent beleadtak a mieink, de csupán egy harmadig bírták felvenni a versenyt az egy divízióval a magyarok felett járó szlovákokkal. A hatgólos vereség ellenére nem nyújtottak rossz teljesítményt Svasznek Bence tanítványai, és összességében az ORV-n megszerzett második helyezés sem fest csúnyán.

A Svasznek Benceirányította magyar U18-as válogatott abban a reményben léphetett szombaton a budapesti Tüskecsarnok jegére, hogy amennyiben legyőzi az esélyesebbnek tartott szlovákokat, akkor megnyeri a négycsapatos Olimpiai Reménységek Versenyét. A felkészülési tornán eddig nem adott okot kritikára a magyar ifjúsági együttes, elvégre a lengyelek felett aratott 7–3-as nyitósiker után az olaszokat is elpáholták Svasznek Bence tanítványai (4–0). Azt azonban már a négycsapatos megméretés előtt tudni lehetett, hogy az egy divízióval feljebb játszó szlovákok ellen nem lesz sétagalopp az összecsapás.Svasznek Benceirányította magyar U18-as válogatott abban a reményben léphetett szombaton a budapesti Tüskecsarnok jegére, hogy amennyiben legyőzi az esélyesebbnek tartott szlovákokat, akkor megnyeri a négycsapatos Olimpiai Reménységek Versenyét. A felkészülési tornán eddig nem adott okot kritikára a magyar ifjúsági együttes, elvégre a lengyelek felett aratott 7–3-as nyitósiker után az olaszokat is elpáholták Svasznek Bence tanítványai (4–0). Azt azonban már a négycsapatos megméretés előtt tudni lehetett, hogy az egy divízióval feljebb játszó szlovákok ellen nem lesz sétagalopp az összecsapás.

Második helyen fejezte be az U18-as válogatott a hazai ORV-t Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség
Második helyen fejezte be az U18-as válogatott a hazai ORV-t Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség

Második helyen fejezte be az U18-as válogatott a hazai ORV-t  •  Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség

Az előzetes várakozások sajnos beigazolódtak, bár az első harmadban látottak alapján nem sokan fogadtak volna a végső eredményre. A mieink ugyanis kézzel-lábbal kapartak a minél szebb helytállásért, és bár Gabriel Olejnik révén az 5. percben magukhoz ragadták az előnyt a szlovákok, a magyarok nem törtek meg, sőt még jobban játszottak, mint a kapott gólt megelőzően. Az összecsapás magyar csúcspontja minden bizonnyal Németh Kristóf egy percen belüli duplázása volt, amivel alaposan meglepte az ellenfél játékosait. A mieink előnye azonban nem tartott sokáig: Kevin Jendrol a 13. percben egyenlített, vagyis két-két gólt láthattak a Tüskecsarnokba kilátogató nézők az első etapban.

A folytatásban azonban jött a feketeleves: a szlovákok magasabb fokozatra kapcsoltak, amit a mieink képtelenek voltak tartani. Stefan Dlugos, Gabriel Olejnik és Oliver Ketner találataival a szlovákok gyakorlatilag már egy harmaddal a vége előtt eldöntötték a párharcot (2–5).

Az utolsó harmad ennek jegyében telt. Noha Schlekmann Márk góljára újból felhördült és állva tapsolt a hazai publikum, a szlovákok is berámoltak még négyet, vagyis tovább nőtt a különbség az eredményjelzőn, a magyar ifjúsági válogatott hatgólos vereséget szenvedett (3–9), s végül másodikként zárta az Olimpiai Reménységek Versenyét.

U18-AS FIÚ JÉGKORONG
Olimpiai Reménységek Versenye
Magyarország – Szlovákia 3–9 (2–2, 0–3, 1–4)
A magyar gólszerzők: Németh 2, Schlekmann
A magyar keret
Kapusok: Monostori Tamás (UTE), Ollári Zsombor (IOGJA), Orosz Gergely (Győri ETO HC)
Hátvédek: Csollák Márkó (MAC), Dobmayer Dominik (IOGJA), Fazakas Erik (DVTK), Kóger Balázs (IOGJA), Mayer Martin (MAC), Szélig Marcell (MAC), Szabó Kornél (Debreceni HK), Tornyai Mátyás (MAC)
Csatárok: Antal Norbert Bendegúz (Pesterzsébeti HC), Banga Nándor (UTE), Barna Dávid (DAB), Bartók András (Debreceni HK), Fekete Alex (IOGJA), Gál Zsombor (Vasas), Galajda Zsombor (DVTK), Horváth Pál (Borlange, svéd), László Márk (UTE), Molnár Bálint (MAC), Németh Kristóf (IOGJA), Schlekmann Márk (MAC), Szekeres Tamás (IHA Midget Varsity, kanadai), Tamási László (Viikingit Helsinki, finn), Varga Balázs (PoKli Kouvola, finn)

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik