Jégkorong: lenullázta az olaszokat U18-as válogatottunk

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.23. 21:44
Címkék
A lengyelek elleni 7−3-as siker után az olaszokat kapott gól nélkül győzte le (4−0) az U18-as jégkorong-válogatott a Tüskecsarnokban zajló Olimpiai Reménységek Versenyén.

Az U18-as jégkorong-válogatott edzője,Svasznek Bencea hazai rendezésű Olimpiai Reménységek Versenye előtt azt mondta, a legfontosabb cél az, hogy felmérjékaz új játékosokat, ki mire képes, mennyire számíthatnak rájuk. A vb-felkészülési torna nyitányán nem panaszkodhatott a mester, hiszen tanítványai 7−3-ra legyőzték a lengyel válogatottat a Tüskecsarnokban.Svasznek Bencea hazai rendezésű Olimpiai Reménységek Versenye előtt azt mondta, a legfontosabb cél az, hogy felmérjékaz új játékosokat, ki mire képes, mennyire számíthatnak rájuk. A vb-felkészülési torna nyitányán nem panaszkodhatott a mester, hiszen tanítványai 7−3-ra legyőzték a lengyel válogatottat a Tüskecsarnokban.

Az U18-as válogatottunk magabiztosan győzte le az olaszokat a Tüskecsarnokban Fotó: jegkorongsziovetseg.hu, archív
Az U18-as válogatottunk magabiztosan győzte le az olaszokat a Tüskecsarnokban Fotó: jegkorongsziovetseg.hu, archív

Az U18-as válogatottunk magabiztosan győzte le az olaszokat a Tüskecsarnokban  •  Fotó: jegkorongsziovetseg.hu, archív

A folytatás még jobban sikerült. Pénteken este ugyanis a magyar csapat esélyt sem hagyott az olaszoknak.

Már az első harmadban kétgólos előnyre tettek szert a srácok, miután Németh Kristóf duplázott: a 10. és a 14. percben is betalált.

A második játékrész még lehengerlőbben indult, Galajda Zsombor a 23., majdSzabó Kornél a 27. percben már négygólosra növelte a különbséget.

A zárófelvonásban sem sikerült az olaszoknak szépíteniük, és ezúttal Némethék sem voltak eredményesek, de így is 4−0-ás magyar siker született.

U18-AS FIÚ JÉGKORONG
Olimpiai Reménységek Versenye

Magyarország−Olaszország 4−0 (2−0, 2−0, 0−0)
A magyar keret
Kapusok: Monostori Tamás (UTE), Ollári Zsombor (IOGJA), Orosz Gergely (Győri ETO HC)
Hátvédek: Csollák Márkó (MAC), Dobmayer Dominik (IOGJA), Fazakas Erik (DVTK), Kóger Balázs (IOGJA), Mayer Martin (MAC), Szélig Marcell (MAC), Szabó Kornél (Debreceni HK), Tornyai Mátyás (MAC)
Csatárok: Antal Norbert Bendegúz (Pesterzsébeti HC), Banga Nándor (UTE), Barna Dávid (DAB), Bartók András (Debreceni HK), Fekete Alex (IOGJA), Gál Zsombor (Vasas), Galajda Zsombor (DVTK), Horváth Pál (Borlange, svéd), László Márk (UTE), Molnár Bálint (MAC), Németh Kristóf (IOGJA), Schlekmann Márk (MAC), Szekeres Tamás (IHA Midget Varsity, kanadai), Tamási László (Viikingit Helsinki, finn), Varga Balázs (PoKli Kouvola, finn)

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik