Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.06.02 16:25 Frissítve: 2020.06.06 18:35

Jégkorong: a divízió I/A az U20-as válogatott óriási lehetősége

„Stabilan az elithez tartozó ellenfelekkel nézhetünk szembe, a fiúknak pedig kiváló esély, hogy megmutassák magukat” – mondta Horváth András az U20-as jégkorong-válogatott újdonsült vezetőedzője.

Májusban az U20-as válogatott éléről leköszönt Vas Márton helyére egy másik szapporói hőst neveztek ki Horváth András személyében. A korábbi kiváló hátvéd az elmúlt években rendre a korosztályos válogatottak mellett dolgozott, decemberben pedig az I/A csoportban vezetheti a tavaly feljutott – akkor még másodedzőként dolgozott az új tréner – junioregyüttest.

„Nagyon-nagyon boldoggá tett a felkérés, hiszen világ életemben jól éreztem magam a válogatottban – mondta Horváth, az U20-as hokiválogatott újdonsült szövetségi kapitánya. – A játékos-pályafutásom elején sokkal komplexebb szolgáltatást kaptunk a nemzeti együttesben, mint a klubokban. Előtörtek a régi emlékek, jó, pozitív érzések kavarogtak bennem.”

Horváth András decemberben az I/A csoportban kormányozhatja a juniorválogatottat Forrás: MJSZ

Horváth András decemberben az I/A csoportban kormányozhatja a juniorválogatottat  •  Forrás: MJSZ

Az utánpótlás-válogatottak közül a juniorgárda áll a legközelebb a felnőttmezőnyhöz. Ezért Horváth az átmenet segítését tartja az egyik legfontosabb feladatának.

„A fő prioritás az lesz, hogy elkezdjük őket a felnőtt hokira nevelni, és mindenféle eszközt biztosítsunk ehhez. Ide tartozik az életforma, a táplálkozás és a jégen kívüli edzés. Vagyis az elsőszámú cél, hogy folyamatosan a profi gondolkodásmódra ösztönözzük őket. Fontos, hogy milyen irányba indulnak el ebben a korban a srácok, rengeteg anatómiai fejlődési lehetőség áll előttük, és azok, akik ebben az időszakban belerakják a megfelelő minőségi munkát, nagyot léphetnek előre, komoly játékosokká válhatnak.”

Az új trénert örömmel tölti el, hogy sok hazai játékosban rejlik nagy potenciál, a lehetőségeiket pedig csak tovább bővítheti a decemberi világbajnokság.

„Nagyon jó kihívás elé nézünk, azon a szinten mérettetjük meg magunkat, amely a felnőttek között A csoportot jelentene. Stabilan az elithez tartozó ellenfelekkel nézhetünk szembe, a fiúknak pedig kiváló esély, hogy megmutassák magukat, hiszen ezen a szinten már számos játékos-megfigyelő követi az eseményeket, így még több magyar fiatal juthat el nívós ligákba. Ami a konkrét eredményt illeti, meg kell próbálnunk kihozni a maximumot, a korábban nem sikerült bennmaradás lehet a reális cél.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.06.08 14:13:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kovács Bálint, a H-Moto Team 18 éves gyorsaságimotorosa harmadik lett a cseh bajnokság elmúlt hétvégén rendezett brnói fordulójának első futamán.

2020.06.03 09:13:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A korlátozások enyhítésével kijelenthető, hogy – bár szigorú ellenőrzés mellett – újraindult a sportélet hazánkban. Lássuk, miként „rajtoltak” az utánpótlássport legjobbjai!

2020.05.30 15:13:17

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Borussia Dortmund 19 éves norvég csatárzsenije, Erling Braut Haaland 2019. május 30-án írta be magát először a futball történelemkönyvébe, amikor egymaga 9 gólt rúgott a hondurasi válogatott ellen a lengyelországi U20-as világbajnokságon.

2020.05.22 14:06:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves teniszező, Drahota-Szabó Dorka a Budapest-kupa elnevezésű vegyes csapatversenyen; Bondár Annát győzte le két játszmában.

2020.05.13 13:01:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A szövetség honlapján jelentette be, hogy az U20-as jégkorong-válogatott irányítását a 225-szörös válogatott Horváth András veszi át. Az új kapitány csak olyan játékosokat lát szívesen a nemzeti csapatban, akik büszkék arra, hogy felölthetik magukra a címerest mezt.