utanpotlassport.hu 2019.01.07 19:07 Frissítve: 2019.01.07 19:14

Jégkorong: győzelemmel kezdett a vb-n a magyar U18-as leánycsapat

Lejátszotta első mérkőzését a magyar válogatott az ausztriai Radentheinben zajló U18-as leány divízió I/A csoportos jégkorong-világbajnokságon, ahol 4-1 arányú győzelmet aratott Olaszország korosztályos válogatottja ellen.

Márványkövi Ferenc − utanpotlassport.hu Magasra emelte a lécet az idei világbajnokság előtt Bedő Botond, a leány U18-as jégkorong-válogatott vezetőedzője, aki a vb előtt minimális célként a dobogóra kerülést fogalmazta meg együttese számára. A sikerhez vezető első lépést hétfőn tette meg a magyar csapat, amely első mérkőzésén győzelmet aratott Olaszország ellen. 

Győzelemmel kezdte vb-szereplését a lány U18-as jégkorong-válogatott Forrás: jegkorongszovetseg.hu

Győzelemmel kezdte vb-szereplését a leány U18-as jégkorong-válogatott  •  Forrás: jegkorongszovetseg.hu

Már a 26. másodpercben gólt ért el a magyar csapat, ám Kreisz Emma korai találatát követően gyorsan egyenlítettek az olaszok, s a harmad hátralevő részében sok hibával, kiállításokkal tarkított játék folyt.

A második etap szintén gyors magyar találattal indult, és főszereplővé ismét Kreisz lépett elő: emberelőnyös, kék vonalas lövésébe Fecske Maja ért bele gólt érően. Ezt követően egy kissé visszaesett a játékunk és az ihletett formában védő Tóth Zsófia több esetben is góltól mentette meg a csapatot.

Látva a mérkőzést nem meglepő, hogy a magyar válogatott az utolsó harmadot is góllal kezdte: Seregély Mira a találkozó 43.percében csapott le egy eladott olasz korongra, és szólóját követően magabiztosan értékesítette a ziccert (3-1). A végjátékában egy emberelőnyös helyzetet sikerült gólra váltani a mieinknek: a 4-1-es végeredmény Seregély 56. percben szerzett újabb találatával alakult ki.  

A győzelmet követően Bedő Botond értékelte a meccset:

„A siker egyik titka a korán lőtt gólunk volt, pontosan az, amit a meccs előtt kértem a lányoktól. Mindamellett tökéletesen használtuk ki az emberelőnyöket is. Legbelül már a találkozó előtt éreztem, hogy győzni fogunk. Bíztam a lányokban és láttam rajtuk azt is, hogy ők is a győzelmet akarják.”

Kedden 16 órától már a komolyabb játékerőt képviselő Szlovákia következik. 

U18-AS LEÁNY DIVÍZIÓ I/A CSOPORTOS JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG
RADENTHEIM
Magyarország–Olaszország 4-1 (1-1, 1-0, 2-0)
Gólok: Seregély 2, Kreisz és Fecske, illetve Mair.

A keret:
Kapusok:
 Szabó Fruzsina, Tóth Zsófia
Hátvédek: Faggyas Lilla, Fecske Maja Ágnes, Gaitz Hanna Anett, Gengeliczky Dorottya, Lázár Csenge, Preisinger Dorka, Szamosfalvi Petra, Timkó Blanka
Csatárok: Horváth Imola, Ivády Nina, Józsa Orsolya, Kerekes Kármen, Kreisz Emma, Puskás Noémi, Seregély Míra, Strobl Lara Katalin, Szelényi Nina, Váradi Orsolya

A program:
Január 7., hétfő: Magyarország−Olaszország 4-1
Január 8., kedd: Magyarország−Szlovákia, 16.00
Január 10., csütörtök: Magyarország−Németország, 12.30
Január 12., szombat: Magyarország−Ausztria, 19.30
Január 13., vasárnap: Magyarország−Dánia, 16.00

További korosztályos hírek a JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.22 17:39:15

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

A Tiszavasvári-Balmazújváros-Balatonboglár útvonalat járta be eddigi pályafutása során a fiú U19-es kézilabda-világbajnokság All Star-csapatába választott Kecskés Dániel. A NEKA 17 éves jobbszélsőjével a sikeres vb-ről, az akadémiáról és a céljairól beszélgettünk.

2019.08.22 09:49:18

Utánpótlássport Budai Zoltán utanpotlassport.hu

A 17 éves Bajos Gitta azután, hogy a suhli világkupán két érmet is szerzett, a plzeni Olimpiai Reménységek Versenyén újabb öttel, köztük három arannyal gazdagodott.

2019.08.21 21:09:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az írországi Európa-bajnokságon szerephez jutó játékosokkal harcolta ki a győzelmet a magyar U18-as válogatott, amely 3–2-re múlt felül a lettek korosztályos együttesét. Preisinger Sándor a mieink második félidőben alábbhagyó figyelmét emelte ki a hazai szövetség holnapjának adott nyilatkozatában.

2019.08.20 09:09:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Nem akármilyen teljesítménnyel vétette észre magát a magyar síugrósport egyik legnagyobb ígérete, Vörös Virág. A 20 esztendős lánynak olyasvalami sikerült, ami előtte senkinek hazánkból: pontot szerzett a nyári Grand Prix-sorozatban. Ezzel a 2022-es pekingi olimpiai részvételhez is tett egy óriási lépést.

2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.