HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.20 11:51 Frissítve: 2018.05.20 12:02

Jégkorong: Fehérvár és Budapest is világbajnoki házigazda lesz

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huDániában már a végéhez közeledik a felnőtt A csoportos jégkorong-világbajnokság. De eddig nem csak a pályán történt eseményekre volt érdemes figyelni, mivel a nemzetközi szövetség kongresszusán eldőlt, hol rendezik a jövő évi felnőtt és korosztályos világversenyeket.

 

Az U18-as jégkorong-válogatott jövőre Székesfehérváron harcolhatja ki a feljutást Forrás: MJSZ

Az U18-as jégkorong-válogatott jövőre Székesfehérváron harcolhatja ki a feljutást  •  Forrás: MJSZ

 

A jövőre is a divízió I/A csoportban szereplő férfiak Kazahsztánba utaznak, míg a felnőtt női válogatott hazai pályán, Budapesten vívhatja ki az A csoportba jutást.

Ami a fiatalokat illeti, szintén sikerült Magyarországra hozni az egyik tornát. Az U18-as fiúk négy esztendővel ezelőtt Székesfehérváron már megnyerték a divízió I/B csoportot, és erre jövőre újra lehetőségük lesz, mivel újra vb-t rendeznek Fejér megyében. Így öt év után az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban harcolhatja ki a feljutást a magyar csapat.

A két éve Magyarországon I/B-s világbajnoki címet szerző U20-as válogatott ezúttal nem itthon harcolhat az újbóli feljutásért. A mostani pályázatból a lengyelek kerültek ki győztesen így a mieink Tychybe utaznak idén decemberben. Lengyelország 2014 után rendezhet ismét vb-t a csoportnak, akkor Sanok adott otthont a tornának.

A leány U18-as válogatott a divízió 1/A-ban lesz érdekelt, a csapat a Villach közelében található Radentheinbe utazik, ahol az idei nagyszerű bennmaradást követően Szlovákia, Ausztria, Olaszország, Dánia és Svájc ellen játszanak.

A kongresszus után a hazai szövetség főtitkára, Sipos Levente nyilatkozott a pályázatokról, s természetesen elégedett volt, hiszen háromból két tornát is „megkaptunk”.

„Az utolsó pillanatig tartottak az egyeztetések a végső pályázókról, figyelembe véve a sportszakmai es logisztikai szempontokat. Nagyon örülünk a két sikeres pályázatnak, a fiúknak idén nem sikerült Kijevben a feljutás, de Székesfehérváron már korábban igen, bízunk benne, hogy jövőre is szerencsét hoz nekik a város. Összességében elégedettek vagyunk, hiszen két sikeres pályázatunk volt, ezeken kívül az U20-as vébét szerettük volna megrendezni, viszont két éve házigazdák voltunk, a lengyelek pedig utoljára négy éve, ezért Tychybe utaznak a magyar fiúk decemberben.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.09.13 14:26:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés hajrával, az utolsó percekben négy utánpótláskorú játékos által szerzett gólokkal győzött a Vác Siófokon a női kézilabda NB I-ben. Az évek óta a fiatalokra építő együttes a tavalyi évad után ismét bizonyította, hogy járható út a magyar tehetségek csapatba építése. Ezúttal a külföldi világklasszisok sora ellen.

2018.09.04 19:06:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

„A huszonhárom évig tartó birkózószövetségi elnöki munkásságom lezárultával, kétezer-tizennégyben rájöttem, hogy valamit még kellene csinálni, hiszen több, mint hat évtizede élek a sportágban. Mindent tőle kaptam, mindent neki köszönhetek. A most elkészült tankönyv a hálám újabb produktuma a legendás Mr. Tus-sportiskola után” – mondta a Mr. Tus-tankönyv bemutatóján Budapesten a két nap múlva 70 éves tuskirály, a 100. magyar olimpiai aranyérmet megszerző dr. Hegedüs Csaba.

2018.08.26 20:55:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Elődöntőbe jutott, így minimum bronzérmes Orbán Adrián a Duna Arénában zajló korosztályos boksz-világbajnokságon!

2018.08.23 11:45:05

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Sportpszichológusaink rendszeresen beszélnek arról: sportoló gyerekeinket hagyjuk meg gyerekeknek, hadd játszanak! Edzőink és pedagógusaink közben gyakran azt tapasztalják, a magyar fiatalok nem tudnak, nem tanulnak meg kellőképpen küzdeni. De milyennek látják őket és a környezetüket a hazánkban dolgozó neves külföldi szakemberek, Kim Rasmussentől Ivkovics Sztojanon át Nebojsa Vignjevicsig? Körképünkben dán, délszláv-magyar és belga szövetségi kapitány, illetve egy élvonalbeli szerb tréner beszél arról: kézi-, kosár-  és röplabdában, illetve labdarúgásban milyenek az utánpótláskorú sportolóink. És arról is, hogy milyenek lehetnének.

2018.08.05 10:06:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Senki nem akar túl nagy terhet rakni Halász Bence vállára, de a szakma sem tehet mást, minthogy legalább finoman utal rá: simán dobogós lehet már ilyen fiatalon is a berlini felnőtt Eb-n. Pedig a kalapácsvetés nem a húszévesek száma. És akkor még van egy 22 éves triónk is, sok tehetséggel megáldva.

HIRDETÉS
HIRDETÉS