HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.20 11:51 Frissítve: 2018.05.20 12:02

Jégkorong: Fehérvár és Budapest is világbajnoki házigazda lesz

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huDániában már a végéhez közeledik a felnőtt A csoportos jégkorong-világbajnokság. De eddig nem csak a pályán történt eseményekre volt érdemes figyelni, mivel a nemzetközi szövetség kongresszusán eldőlt, hol rendezik a jövő évi felnőtt és korosztályos világversenyeket.

 

Az U18-as jégkorong-válogatott jövőre Székesfehérváron harcolhatja ki a feljutást Forrás: MJSZ

Az U18-as jégkorong-válogatott jövőre Székesfehérváron harcolhatja ki a feljutást  •  Forrás: MJSZ

 

A jövőre is a divízió I/A csoportban szereplő férfiak Kazahsztánba utaznak, míg a felnőtt női válogatott hazai pályán, Budapesten vívhatja ki az A csoportba jutást.

Ami a fiatalokat illeti, szintén sikerült Magyarországra hozni az egyik tornát. Az U18-as fiúk négy esztendővel ezelőtt Székesfehérváron már megnyerték a divízió I/B csoportot, és erre jövőre újra lehetőségük lesz, mivel újra vb-t rendeznek Fejér megyében. Így öt év után az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban harcolhatja ki a feljutást a magyar csapat.

A két éve Magyarországon I/B-s világbajnoki címet szerző U20-as válogatott ezúttal nem itthon harcolhat az újbóli feljutásért. A mostani pályázatból a lengyelek kerültek ki győztesen így a mieink Tychybe utaznak idén decemberben. Lengyelország 2014 után rendezhet ismét vb-t a csoportnak, akkor Sanok adott otthont a tornának.

A leány U18-as válogatott a divízió 1/A-ban lesz érdekelt, a csapat a Villach közelében található Radentheinbe utazik, ahol az idei nagyszerű bennmaradást követően Szlovákia, Ausztria, Olaszország, Dánia és Svájc ellen játszanak.

A kongresszus után a hazai szövetség főtitkára, Sipos Levente nyilatkozott a pályázatokról, s természetesen elégedett volt, hiszen háromból két tornát is „megkaptunk”.

„Az utolsó pillanatig tartottak az egyeztetések a végső pályázókról, figyelembe véve a sportszakmai es logisztikai szempontokat. Nagyon örülünk a két sikeres pályázatnak, a fiúknak idén nem sikerült Kijevben a feljutás, de Székesfehérváron már korábban igen, bízunk benne, hogy jövőre is szerencsét hoz nekik a város. Összességében elégedettek vagyunk, hiszen két sikeres pályázatunk volt, ezeken kívül az U20-as vébét szerettük volna megrendezni, viszont két éve házigazdák voltunk, a lengyelek pedig utoljára négy éve, ezért Tychybe utaznak a magyar fiúk decemberben.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.12.11 14:20:15

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Hétfőn jelentették be, hogy a nyáron junior-világbajnoki címet nyerő női U20-as kézilabda-válogatott játékosa, Klujber Katrin nevelőklubjától, a Dunaújvárostól – amelyben tizenegy évet húzott le – az FTC-be igazol.

2018.11.25 22:29:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A fővárosi klubok fölényét hozta a kadétkorú vívók országos bajnokságának második napja is, ám ahogyan az egyéni versenyeknél, úgy a csapatszámokban sem akadt duplázó egyesület. A hat aranyérem, hat különböző egyesülethez került vasárnap is.

2018.11.11 09:08:08

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A szombati nap a magyar úszósport ünnepe volt. Százhalombattán, a felnőtt rövid pályás országos bajnokság utolsó napján számos egyéni és korosztályos csúcs dőlt meg, miközben öt újabb taggal (dr. Sós Csaba, id. Knézy Jenő, Gyenge Valéria, Pásztory Dóra, Risztov Éva) bővült a Hírességek Csarnoka. Emellett a Jövő Bajnokai-program 2018-as díjazottjait is kihirdették.

2018.11.10 13:40:01

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Az év második legjobb európai ifjúsági korú sportolónőjének választották Késely Ajnát. A Kőbánya SC tizenötszörös junior Európa-bajnok és háromszoros ifjúsági olimpiai aranyérmes 17 éves versenyzőjét az osztrák kerékpáros Laura Stigger előzte meg, Késely a díjátadóról nyilatkozott az SzPress Hírszolgálatnak.

2018.11.07 12:08:07

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Megszerezte első győzelmét a 2018/19-es évadban a női junior kézilabda-válogatott, a fiatalok az MTK Budapest elleni vereség után 28–26-ra legyőzték edzőmeccsen a Kisvárda alakulatát.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS