HIRDETÉS
HIRDETÉS
utanpotlassport.hu 2018.05.20 11:51 Frissítve: 2018.05.20 12:02

Jégkorong: Fehérvár és Budapest is világbajnoki házigazda lesz

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

HIRDETÉS

B. V. – utanpotlassport.huDániában már a végéhez közeledik a felnőtt A csoportos jégkorong-világbajnokság. De eddig nem csak a pályán történt eseményekre volt érdemes figyelni, mivel a nemzetközi szövetség kongresszusán eldőlt, hol rendezik a jövő évi felnőtt és korosztályos világversenyeket.

 

Az U18-as jégkorong-válogatott jövőre Székesfehérváron harcolhatja ki a feljutást Forrás: MJSZ

Az U18-as jégkorong-válogatott jövőre Székesfehérváron harcolhatja ki a feljutást  •  Forrás: MJSZ

 

A jövőre is a divízió I/A csoportban szereplő férfiak Kazahsztánba utaznak, míg a felnőtt női válogatott hazai pályán, Budapesten vívhatja ki az A csoportba jutást.

Ami a fiatalokat illeti, szintén sikerült Magyarországra hozni az egyik tornát. Az U18-as fiúk négy esztendővel ezelőtt Székesfehérváron már megnyerték a divízió I/B csoportot, és erre jövőre újra lehetőségük lesz, mivel újra vb-t rendeznek Fejér megyében. Így öt év után az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban harcolhatja ki a feljutást a magyar csapat.

A két éve Magyarországon I/B-s világbajnoki címet szerző U20-as válogatott ezúttal nem itthon harcolhat az újbóli feljutásért. A mostani pályázatból a lengyelek kerültek ki győztesen így a mieink Tychybe utaznak idén decemberben. Lengyelország 2014 után rendezhet ismét vb-t a csoportnak, akkor Sanok adott otthont a tornának.

A leány U18-as válogatott a divízió 1/A-ban lesz érdekelt, a csapat a Villach közelében található Radentheinbe utazik, ahol az idei nagyszerű bennmaradást követően Szlovákia, Ausztria, Olaszország, Dánia és Svájc ellen játszanak.

A kongresszus után a hazai szövetség főtitkára, Sipos Levente nyilatkozott a pályázatokról, s természetesen elégedett volt, hiszen háromból két tornát is „megkaptunk”.

„Az utolsó pillanatig tartottak az egyeztetések a végső pályázókról, figyelembe véve a sportszakmai es logisztikai szempontokat. Nagyon örülünk a két sikeres pályázatnak, a fiúknak idén nem sikerült Kijevben a feljutás, de Székesfehérváron már korábban igen, bízunk benne, hogy jövőre is szerencsét hoz nekik a város. Összességében elégedettek vagyunk, hiszen két sikeres pályázatunk volt, ezeken kívül az U20-as vébét szerettük volna megrendezni, viszont két éve házigazdák voltunk, a lengyelek pedig utoljára négy éve, ezért Tychybe utaznak a magyar fiúk decemberben.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.16 20:34:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Parádés napot zártak a magyar leányok a serdülő Európa-bajnokság második napján Győrött, az Olimpiai Sportparkban. A mindössze 13 esztendős Fáth Laura a 33 kilogrammosok között szerzett ezüstérmet. Matyi Vivien a 46 kilósok versenyében, Szenttamási Róza és Borsos Viktóra az 50 kilogrammosok mezőnyében, míg Vizi Flóra az 54 kilósok csatájában nyert bronzérmet. A válogatott ezzel a teljesítménnyel a pontverseny ötödik helyén végezett.

2018.06.15 08:54:04

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Újabb két utánpótláskorú játékos kapott profi szerződést az FTC NB I-es csapatában. A 19 éves Bánfai Kírával és a 17 esztendős Tóth Nikolettel is hosszú távon számolnak a zöld-fehérek. Viszont még nem szeptembertől, ugyanis a fiatalok a következő évet a fejlődésük érdekében a szintén élvonalbeli MTK Budapest együttesében töltik.

2018.05.29 08:43:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

Kiegyensúlyozott játékkal, megérdemelten nyerte a 11. Puskás–Suzuki-kupát a Genk együttese. A felcsúti U17-es futballtorna gólkirálya a belgák mindössze 15 esztendős csatára, Németh András lett, aki gólt lőtt a Real Madridnak is, és a magyar válogatottban képzeli el a jövőjét.

2018.05.20 11:52:02

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

2018.05.18 20:23:03

Utánpótlássport utanpotlassport.hu

A Budapest Honvéd-MFA a Real Madrid, a Puskás Akadémia pedig a Bayern München együttese ellen lépett pályára a Puskás-Suzuki-kupa második játéknapján. A kispestiek döntetlent értek el a királyiakkal szemben, míg a házigazdák - csakúgy, mint tavaly - legyűrték a bajorokat. Két játéknap után veretlenek a magyar csapatok, szombaton újabb három mérkőzéssel folytatódik a torna.

HIRDETÉS
HIRDETÉS