Jégkorong: egységes elvek szerint tervezi a jövőt a Vasas utánpótlása

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 17:39
Címkék
„Szeretném, ha mi következnénk a Fehérvár és a MAC után” – nyilatkozta a Vasas új utánpótlás szakmai igazgatója, Székely-Mádai László. A káposztásmegyeri edzéslátogatásunkkor megkérdeztük, hogyan készülnek az új szezonra a piros-kékek.

Új korszak kezdődött a Vasas jégkorong-utánpótlásának életében, a klubban 2012 óta dolgozó Székely-Mádai Lászlót nevezték ki szakmai igazgatónak, egyúttal az edzői stábban is történtek átalakulások. Az új vezető, aki már az elmúlt évadban is hasonló szerepkört töltött be, így látja az előttük álló feladatokat:Székely-Mádai Lászlót nevezték ki szakmai igazgatónak, egyúttal az edzői stábban is történtek átalakulások. Az új vezető, aki már az elmúlt évadban is hasonló szerepkört töltött be, így látja az előttük álló feladatokat:

„A képzés szempontjából az egyik legfontosabb, hogy egységes elvek szerint dolgozzunknyilatkozta a vasassc.hu-nak. Egy kis hokist, amire felér a nagyobb a korosztályokba, felépítsünk. Ennek érdekében minden korosztályban össze kell szedni azt a megfelelő tudást, ami ehhez hozzásegíti. De ehhez nagyon fontos, hogy az edzőink koordináltan, egy irányba húzva dolgozzanak. Van még mit tennünk, de bízunk a most összeállt edzői stábban.”

Már javában készülnek az új szezonra a Vasas fiataljai Fotó: Vasas Attila/vasassc.hu
Már javában készülnek az új szezonra a Vasas fiataljai Fotó: Vasas Attila/vasassc.hu

Már javában készülnek az új szezonra a Vasas fiataljai  •  Fotó: Vasas Attila/vasassc.hu

A Vasasban országos szinten az elsők között július 13-án elkezdték a munkát, a jeges edzéseket a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban. Így tett a junior, vagyis U21-es gárda is, amely az idén Jánosi Csaba irányításával készül.

„A legfontosabb az, hogy a játékosokat tudjuk felkészíteni arra, hogy minél többen be tudjanak illeszkedni a felnőttkorosztályba, mind fizikailag, mind taktikailag – mondja a juniorok vezetőedzője. – Szükségünk van a felnőttcsapatra is, hiszen, ha valaki lát maga előtt előrelépési lehetőséget még motiváltabb lesz és még jobb munkát tud végezni.”

Arra a kérdésre, hogy hol helyezkedik el jelenleg a piros-kékek korosztályos részlege a hazai jégkorongtérképen, még Székely-Mádai sem tudja egészen pontosan a választ. De azt tudja, hogy hova tartanak.

„Szeretném, ha mi következnénk a Fehérvár és a MAC után, ha ezt reálisan ki lehetne jelenteni. Az igazság az, hogy van még hova fejlődnünk, ez is a célunk. Nehéz az egyes korosztályokban összehasonlítani az erőviszonyokat, jelenleg körülbelül negyedik-ötödik helyen állunk, ennél szeretnénk előrébb lépni.”

A Vasas jégkorong-utánpótlásának vezetőedzői a 2020/21-es évadban:
U8: Jókai-Szilágyi Gábor
U10: Keszthelyi Zoltán
U12: Kukucska Balázs
U14: Fekecs Norbert
U16: Hoffmann Attila
U18: Nagy László
U21: Jánosi Csaba
Kapusedző: Perczel Gábor

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik