Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2019.08.15 16:19 Frissítve: 2019.08.18 18:39

Jégkorong: hazai dolgokról is szól az NHL-közelbe került Papp

Remek első szezont zárt a világ egyik legerősebb juniorbajnokságában, az USHL-ben a magyar jégkorongsport egyik nagy ígérete, Papp Kristóf. A 18 éves játékos a Madison Capitols egyik húzóemberévé nőtte ki magát, s a most induló évadban is hasonló terveket szövöget. Beszélgetésünkben szó esett a „kinti” légkörről, a magyar válogatottról, na meg persze az NHL-ről is.

Nagyszerű mutatókkal, a csapata egyik legeredményesebb csatáraként zárta a 2018/19-es  USHl-évadot Papp Kristóf. A Madison Capitols 18 éves magyar jégkorongozója tizenegy gólja mellé huszonhét gólpasszt is összehozott az első évében.

A kilenc éve a tengerentúlon edződő játékos az ideje legnagyobb részét természetesen az Egyesült Államokban tölti, de a nyáron itthon volt, és játszott az USA U18-as válogatottja elleni felkészülési meccsen az U20-as alakulatban. A Megyeri úton 6–4-re elvesztett találkozón Papp brillírozott a magyarok első sorában: kétszer a kapuba talált, a másik két gól előtt pedig Péter Donátot szolgálta ki.

Papp Kristóf szerint bármi lehetséges, de egyelőre csak a következő USHL-szezonra koncentrál Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

Papp Kristóf szerint bármi lehetséges, de egyelőre csak a következő USHL-szezonra koncentrál  •  Fotó: Mura László/Utanpotlassport.hu

Vagyis jól látszott, hogy neki a legkevésbé sem idegen az a színvonal, amelyet az amerikaiak képviselnek. Miért is lenne, miután ebben a közegben készül nap, mint nap.

„A tempó, a játék sebessége a legnagyobb különbség – mondta Kristóf az utanpotlassport.hu kérdésére. – Elég csak ezt az ifjúsági válogatottat megnézni, akkor is látszik. S ha ahhoz szoksz hozzá, hogy ezen a szinten kell meghúzni a cseleket, elereszteni a lövéseket, minden könnyebben megy.”

A magyar jégkorong egyik legnagyobb ígérete szépen lépked felfelé a tengerentúli ranglétrán, már az is eldöntött kérdés, hogy 2020-tól a Michigan Egyetemen folytatja a tanulmányait és a sportot.

„Most csak arra koncentrálok, hogy jól sikerüljön a következő év, erőnlétileg nagyon készülök a nyáron, hiszen egyre erősebb játékosokkal találkozom a jégen. Aztán pedig megyek egyetemre, és ugye meglesz az NHL-draft is, de igyekszem erre nem gondolni. Ha sikerül, akkor sikerül.”

A játékát persze nem csak Amerikában ismerik el, hanem itthonról is folyamatosan figyelik. Nem véletlen, hogy ő kapta meg az év legjobb ifjúsági korú játékosának járó díjat, a Leveles-kupát.

„Nagyon jólesett, hogy Magyarországról is kaptam megerősítést. Mindig nagy örömmel térek haza a korosztályos válogatottba, büszkén veszem fel a címeres mezt. Boldog lennék, ha a közeljövőben már a felnőttcsapatban is bizonyíthatnék, de az is olyasmi, ami nem csak rajtam múlik. Nekem az a dolgom, hogy keményen eddzek, mert annak mindig megvan az eredménye.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2019.08.18 20:59:15

Utánpótlássport Krasznai Bence jelenti Tallinnból utanpotlassport.hu

Magyar aranyéremmel zárult a junior birkózók tallinni világbajnoksága: Takács István (82 kg) a júnusi junior Európa-bajnoki címe után a világ mezőnyét is maga mögé utasította a Tondiraba jégcsarnokban − Lám Bálint 2012-es pattajai sikere óta először ünnepelhetett vb-címet ebben a korosztályban a sportág. Szőke Alexért (97 kg) is szoríthattunk vasárnapi helyosztón, ám ő végül ötödik lett.

2019.08.02 20:08:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

„Minden várakozásunkat felülmúlta a pénteki versenynap. Persze, tudtuk, erősek vagyunk, ugyanakkor azzal nem számoltunk, hogy ilyen jó lesz a kezdés” − mondta büszkén a nyílt vízi úszók szövetségi kapitánya, Gellért Gábor a racicei utánpótlás Európa-bajnokság pénteki versenynapja után, amelyen egy arany-, két ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyarok.

2019.08.01 14:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Szerdán az U16-os korosztály döntőjével folytatódott az MKB-Pannónia Strandröplabda Magyar Bajnokság a Lupa-tónál. A dobogó tetejére a lányoknál Gubik Hanna és Puskás Sára, a fiúknál Udvarhelyi Márton és Zarka Márton állhatott fel.

2019.07.29 20:28:15

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A H-Moto Team 17 éves gyorsasági motorosa, Kovács Bálint a hétvégén ezúttal Schleizben, az IDM Suzuki-kupa sorozatának harmadik fordulójában állt rajthoz, és akárcsak az előző versenyhétvégén, a belgiumi Zolderben, itt is övé lett a pole pozíció, a versenyben futott leggyorsabb köridő, továbbá mindkét futamon őt intették le elsőként. A magyar fiú ezzel megerősítette vezető helyét összetettben is, előnye 31 pontra nőtt vetélytársai előtt.

2019.07.25 13:49:17

Utánpótlássport Krasznai Bence utanpotlassport.hu

„A fiúknak mindig azt mondom: kis hittel nem lehet fellépni a pályára, meg kell próbálni megszerezni az első két hely valamelyikét, hogy bejussunk a legjobb nyolcba. A realitás azt diktálja, hogy a kilenc-tizedik hely valamelyikén végzünk, de igyekszünk ennél jobban szerepelni” – mondta az U18-es fiú kosárválogatott vezetőedzője, Forray Gábor a korosztályos B divíziós nagyváradi Európa-bajnokság előtt.